Nova vest
Tenis 16

20.3.2024.

8:19

Neočekivan potez Sabalenke posle tragedije VIDEO

Arina Sabalenka iznenadila je teniski svet nedugo posle vesti da joj je preminuo momak Konstantin Kolcov.

Izvor: B92.Sport

Profimedia

Sabalenka je uprkos ovoj tragediji odlučila da nastupi na turniru u Majamiju, a na zaprepašćenje mnogih pojavila se i na treningu.

I dalje su nerazjašnjenje okolnosti pod kojim je umro bivši NHL igrač, a prema poslednjim informacijama policije na Floridi on je izvršio samoubistvo.

To je druga tragedija koju je Sabalenka doživela u svega pet godina, nakon smrti oca kojem.

Beloruskinja se nije oglašavala nakon smrti svog emotivnog partnera, a na prvi trening nakon njegove smrti pojavila se u potpuno crnoj opremi.

Mnogi će verovatno da je osude zbog ovog poteza, ali svako se na svoj način nosi i bori sa tugom i tragedijom.

Sabalenka će u Majamiju nastupiti u četvrtak, a rivalka će joj biti Španjolka Paola Badosa, inače njena velika prijateljica.

Dve teniserke se druže van terena, igrale su i u dublu zajedno i biće zanimljivo videti kakav će biti tok meča samo 72 sata nakon što je Sabalenkin dečko počinio samoubistvo.

Novinari su Badosu odmah nakon duela protiv Simone Halep pitali o situaciji sa Sabalenkom.

Španska teniserka je odlučila odgovoriti na pitanje.

"Mislim, ne želim da pričam o tome, ali naravno da mi je to velika prijateljica. Mnogo smo pričale juče, a ista stvar je i jutros. Znam dobro kroz šta prolazi, znam celu situaciju i znam šta se dešava", poručila je Badosa na konferenciji za medije i dodala:

"Ovo je i za mene šokantno kroz šta prolazim jer je ona moja najbolja prijateljica. Ne želim da pati, a ovo je jako teška situacija", priznala je 26-godišnja Špankinja te dodala da joj je neprijatno igrati protiv svoje najbolje prijateljice, posebno u ovakvom trenutku.

Istovremeno, teniski svet se ujedinio i pružio podršku Sabalenki, a u tome je prednjačila proslavljena Dankinja Karolina Voznijacki koja je ponudila svoju pomoć.

Iako će učestvovati na turniru, Sabalenka neće održavati konferencije za medije kako bi izbegla neugodna pitanja.

Duel drugog kola WTA 1000 turnira u Majamiju između Sabalenke i Badose trebao bi da se igrati u četvrtak od 16 sati kao prvi na Centralnom terenu, ukoliko se nešto ne promeni usled situacije u kojoj se nalazi Beloruskinja.

Podeli:

Komentari 16

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 16

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu