Nova vest
Tenis 17

19.3.2024.

15:25

"Možda zbog toga Novak ne igra"

Lora Robson, bivša britanska teniserka, pokušala je da objasni zašto Novaka Đokovića nema na terenima u Majamiju.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Tamo se narednih dana igra drugi masters sezone u prolećnoj američkoj seriji.

Svetski broj jedan je nedavno objavio da neće igrati na Floridi, pa se nameće zaključak da bi prvo naredno pojavljivanje na turnirima moglo da bude u aprilu u Monte Karlu.

Robsonova je za Skaj sports poručila da iza Novakovog odsustva sa terena može da bude razlog privatne prirode.

"Kada ste odvojeni od dece tako često, to je nezgodno, nedostaju mu mnogo. Da li je to pravi razlog, nisam sasvim sigurna. Moglo bi da bude bilo šta jer to nije tako specifično, ali u Australiji je mnogo pričao o tome kako mu nedostaju dok je na putu i da je velika žrtva za njega da ne bude sa njima", kaže Lora Robson.

Ona je dodala da je u poslednje vreme bilo evidentno da se Novak ne oseća dobro na terenu i da je povlačenje sa takmičenja bila dobra odluka, jer tako može više vremena da posveti porodici.

"Jasno je da on želi da ga oni gledaju dok igra tenis, ali jednako su mu važni i ti momenti kod kuće. Osvojio je sve,  pa da li mu je onda potrebno da osvoji još jedan Majami? Da li ima potrebe da igrate te nedelje ako ne osećate da ste na sto odsto? Ne", zaključila je bivša britanska teniserka.

S druge strane, njen sunarodnik Tim Henman kaže da se nada da će Novaka uskoro opet videti na terenu.

"Bilo bi mu lako da kaže – 'imam upalu lakta, odmoriću malo'. I niko ne bi rekao ništa. Ali kada se priča o privatnom životu, to vodi ka većem broju spekulacija. Držim mu palčeve da sredi sve te stvari i da ga vidimo uskoro na terenu", rekao je Henman. 

Podeli:

Komentari 17

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu