Nova vest
Tenis 3

18.3.2024.

15:22

Medvedev: Kada ste nesrećni, ponekad kažete i glupe stvari

Danil Medvedev nije uspeo da se domogne titule na Mastersu u Indijan Velsu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Charles Baus/CSM

Rus je u finalu poražen od Karlosa Alkarasa, 7:6 (5), 6:1,  pa je od početka godine izgubio i drugu veliku bitku za trofej.

U finalu Australijan opena izgubio je od Janika Sinera, a sada u Indijan Velsu od Alkarasa i posledica je da su Španac i Italijan ispred njega na ATP listi.

Novinare u Indijan Velsu zanimalo je šta Danil misli o tome da li Alkaras može da obori rekord Novaka Đokovića od 24 grend slem titule.

"Možda će sa 30 Karlos reći, umoran sam od tenisa, prekidam, ili će možda igrati do 45, a medicina napredovati mnogo da on to može da uradi", poručio je Medvedev.

Svejedno, Moskovljanin je mišljenja da i Sinera i Alkarasa čeka velika budućnost.

"Siguran sam da će Karlos i Janik imati mnogo slemova. Ipak, sve dok igram nadam se da ću ponekad moći da ih pobedim jer je to veoma težak posao, težak zadatak", dodao je Danil.

Tokom meča je imao nastup besa kada je posle prvog poena u taj-brejku rekao, "tenis je sr..e od sporta". 

Posle meča je pojasnio zašto je to rekao u afektu.

"Za mene je neobjašnjivo da na tvrdim terenima, kada loptica pogodi liniju, na 5:5 u prvom setu ili u taj-brejku, ona odskoči drugačije. Jednostavno, koristite istu farbu na terenu. Tako da kad server pogodi liniju, nemate šansu da srećno dobijete poen. Naravno da sam preterivao, volim tenis. Nastaviću da igram, ali kada ste nesrećni, ponekad kažete i glupe stvari", zaključio je Medvedev.

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu