Nova vest
Tenis 5

15.3.2024.

10:15

Prvo zmija, pa pčele, šta je sledeće?

Životinjski svet se izgleda urotio protiv tenisa.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Charles Baus/Cal Sport Media

Roj pčela koji se pojavio na susretu između Karlosa Alkarasa i Aleksandera Zvereva, tema je dana u Indijan Velsu.

Samo što su Španac i Nemac odigrali dva gema (1-1) odnekud se na terenu stvorio ogroman roj pčela, bila je to prava invazija.

Alkaras, sakupljači loptica i sudije svi su hitro pobegli sa terena, Španac je snimljen kako se bori sa navalom insekata, a meč je bio u prekidu skoro dva sata.

Izvesni Lens Dejvis se pojavio i usisivačem pokupio pčele, pa je meč kasnije nastavljen.

Alkaras je na obraćanju medijima priznao da je bio veoma uplašen.

"Osvojio sam prvi poen u trećem gemu i spremao sam se da serviram. Video sam pčele, ali mislio sam da ih je samo nekoliko, da ih nema previše. Onda sam pogledao u nebo i video sam ih na hiljade, letele su, zabijale mi se u kosu, napadale me. Bilo je ludo. Pokušao sam sa se sklonim, ali bilo je nemoguće. Plašim ih se. Morao sam da se spasem, trčao sam svuda", priznao je Alkaras.

I Danil Medvedev je kasnije prokomentarisao najezdu pčela.

"Da budem iskren, ja se pomalo plašim insekata. Kad god je u blizini pčela, svi su u stilu, ne pomeraj se. One normalno ne ujedaju, kao što je pokazao čovek koji ih je pokupio. Ja sedim par sekundi i obično kažem, 'sklonimo se'. Verujem da bih ja verovatno trčao kao lud. Da, bila je to luda situacija. Ne verujem da se ovo ikad dogodilo u tenisu. Neverovatno. Kada sam sve video na TV-u, bilo je,'u redu, da vidimo kako će biti'. Onda sam posle deset minuta video Sašu kako ulazi u svlačionicu.  I nije išlo dobro. Bila je to luda situacija. Ne verujem da će se ikad slično ponoviti, neverovatno", dodao je Medvedev.

I Koko Gof je bila šokirana prizorom.

"Ludilo, nikada nisam videla ništa slično. Da li su ubole Alkarasa? Verovatno. Čula sam to. Videla sam ka kako beži, mislim da nije bio dovoljno brz. To je jedna od onih stvari, ne možete da se branite od pčela. Pokušao je da maše reketom, ali ih je bilo previše. Teško mi je zbog njega, ali mi je drago da nije alergičan. To bi bilo nezgodno. Najluđa stvar koju sam videla na terenu i nadam se da se neće ponoviti, makar ne meni!", poručila je šampionka US Opena.

Ipak, teniseri su možda zaboravili da je poslednjeg dana decembra, na turniru u Brizbejnu, na teren ušla - zmija!

I to ne bilo kakva, već istočnjačka braon zmija, druga najotrovnija vrsta na svetu.

Ona se odnekud spustila sa tribina na teren, na meču između Dominika Tima i Džejmsa Mekejba i izazvala pravu paniku u publici.

Srećom, brzo se pojavio hvatač koji je gmizavca odneo sa terena, pa je meč nastavljen, iako je moglo biti daleko gore da je neko od igrača ili sakupljača loptica slučajno stao na zmiju.

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu