Nova vest
Tenis 4

13.3.2024.

0:13

Alkaras: Bio sam nervozan, neću da lažem

Španac Karlos Alkaras izjavio je da je bio nervozan pred duel sa Mađarom Fabijanom Marošanom.

Dejana Popović
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Drugi teniser sveta u osmini finala Indijan Velsa pobedio je mađarskog igrača 6:3, 6:3, posle 77 minuta igre i tako mu se revanširao za poraz iz prošle godine na Mastersu u Rimu.


Bio je to njihov prvi međusobni susret, a Marošan je slavio 2:0 (6:3, 7:6).

"Bio sam nervozan pre meča, neću da lažem. Nije lako igrati protiv nekoga ko vas je pobedio. Sećam se da tog puta nisam imao mogućnosti da bilo šta uradim i da je bilo teško suočiti se sa ovim susretom. Tako da sam zaista zadovoljan kako sam uradio posao. Počeo sam odlično, nametnuo sam svoj stil i znao sam šta treba da radim, bolje nego u Rimu", rekao je Alkaras posle meča.

Bila je ovo njegova 50. pobeda na Mastersu iz serije 1.000, a više trifjuma u njegovim godinama ima samo Rafael Nadal, koji je do 21. godine sakupio 82 pobede.

"Posle odličnog prvog seta, došlo je vreme da nastavimo sa presingom. Pokušao sam da što pre dođem do brejka, da se odvojim i ne  dozvoli mu da nametne svoju igru. Mislim da sam uradio veoma dobro što sam ga doterao do krajnjih granica", objasnio je Karlos.

Mladi španski teniser u borbi za polufinale igraće protiv bolje iz duela u kom se sastaju Aleksandar Zverev i Aleks de Minor.

"Mislim da sam napravio neke greške koje nisam želeo i to je ono što ću morati da popravim u sledećem meču", poručio je Alkaras.

Podeli:

Komentari 4

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu