Nova vest
Tenis 31

10.7.2024.

11:11

"Stvarnost je takva, Novak sebe poredi sa Federerom"

Istorija nesuglasica između vimbldonske publike i Novaka Đokovića je podugačka.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

U finalu 2019. godine sa Rodžerom Federerom, gotovo svi na stadionu su navijali za Švajcarca.

Pre dve godine, Novaku su zviždali kada je posle pobede u polufinalu protiv Kamerona Norija publici slao poljupce.

Sada je viđena epizoda na meču sa Runeom posle koje je Novak dao eksplozivan intervju na terenu.

Tim Henman, koji godinama prati zbivanja na velikim turnirima, misli da to ima veze da popularnošću koju su u Londonu uživali Novakovi veliki rivali, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

"Realnost je da u Novakovom svetu, on sebe poredi sa Federerom. A federer je jedan od najpopularnijih sportista u celini i mislim da je Novak čeznuo za tim da ima isti nivo pažnje. Možete vda raspravljateo tome da li će se to ikad dogoditi. ja mislim da verovatno neće", smatra Henman.

Anabel Kroft, nekada najbolja britanska teniserka, kaže da je Novak zbunjen.

"Za nekog ko je popularan tako dugo kao što je on, i dalje je veoma zbunjen zašto ne dobija istu ljubav od publike kao što je to bio slučaj sa Federerom i Nadalom", izjavila je za BBC 5.

Nenad Zimonjić, koji odlično piznaje Novaka i koji je sa njim radio do nedavno, smatra da Novak u svemu tome nalazi motiv.

"Mislim da on ipak više voli kada je publika uz njega. Ipak, i kada to nije slučaj, on nađe način da to iskoristi", poručio je Zimonjić za BBC. 

Podeli:

Komentari 31

Podeli:

EURO 2024

Sivi grad

Još samo jedan dan je ostao do velikog finala Evropskog prvenstva u Berlinu, gde će se Španija i Engleska u nedelju od 21.00 boriti za tron.

Stefan Smuđa

14:00

30 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla spremio iznenađenje? FOTO

Čini se da je Tesla Model Y "Juniper" primećen u Kaliforniji, što je ponovo izazvalo govorkanja da proizvođač automobila priprema redizajn svog popularnog električnog SUV-a.

B92

12:32

1 h

Novo Sport Video Menu