Nova vest
Tenis 15

24.6.2024.

20:31

Đoković otkrio kada će doneti konačnu odluku o igranju na Vimbldonu VIDEO

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da mu je plan sve vreme bio da igra Vimbldon i da je došao u London ranije da trenira da bi pokušao da to i učini.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ISABEL INFANTES

"Plan je sve vreme bio da igram Vimbldon i to pokušavam da učinim. Zato sam došao ovde ranije, da bih video kako stvari idu. Mnogi misle da to nije realno i da nije pametno, ali ne bih bio ovde da nisam dobio dozvolu svog lekarskog tima", rekao je Đoković, a prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Đoković je istakao da su u lekarskom timu veoma zadovoljni jer se sve odvija prema planu.

"Ne forsiram sebe do 100 odsto, ali nadam se da ću doći do tog nivoa u narednih nekoliko dana. Rehabilitacija od prvog dana ide prema planu i iz dana u dan se postepeno oporavljam", dodao je Đoković koji je operisao koleno pre nešto manje od tri nedelje.

Cilj nije samo da igra, već i da bude konkurentan u borbi za titulu.

"Nisam došao ovde da bih odigrao par rundi. Igraću samo ako budem mogao da dam blizu maksimuma, ili maksimum. Igraću zaista samo ako budem osetio da sam u mogućnosti da igram završnicu turnira i da se borim za trofej", nastavio je Novak.

Usledilo je pitanje novinara kad će doneti odluku o igranju na Vimbldonu.

"U narednih četiri, pet, šest dana. Ako budem znao da mogu da igram na svom maksimumu ili blizu njega, onda ću igrati. Ako ne, neka daju šansu nekome drugom da proba", zaključio je Đoković.

Podeli:

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla spremio iznenađenje? FOTO

Čini se da je Tesla Model Y "Juniper" primećen u Kaliforniji, što je ponovo izazvalo govorkanja da proizvođač automobila priprema redizajn svog popularnog električnog SUV-a.

B92

12:32

19 h

Novo Sport Video Menu