Nova vest
Tenis 0

22.6.2024.

21:05

Alkaras dobio saborca: "Možda promene pravilo, ako..."

Britanski teniser Džek Drejper nema baš lepo mišljenje o novom pravilu koje testira ATP.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

On je tokom meča sa Tomijem Polom bio kažnjen zbog prekoračenja vremena za servis.

Drejper se osvrnuo na pravilo po kojem tajmer za započinjanje novog poena počinje da "otkucava" posle prethodnog poena, a ne kada sudija kaže.

"Ne znam kako sam dobio upozorenje zbog prekoračenja vremena, osećao sam da idem brzo. Odlučio sam da odem po peškir na drugu stranu i vratim se, nikada ne oduzimam vreme namerno. Osećao sam da prilično žurim. Možda je samo testiranje, možda promene pravimo ako daju previše upozorenja za kršenje bez razloga", rekao je Drejper.

Drejper je u osmini finala eliminisao Karlosa Alkarasa, koji je takođe bio iznenađen.

"Novo pravilo je ludo i loše za igrače. Tajmer se ne zaustavlja nikada i aktivira se odmah nakon što se poslednji poen završi. Ako završim poen na mreži, nemam vremena ni da dobijem loptice. Da ne govorim o tome da idem po peškir. Nikada to nisam video u tenisu", rekao je Alkaras.

Drejper je, inače, eliminisan u četvrtfinalu od Tomija Pola.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

1 d

Aktuelno

Tramp "pomilovan"

Striming platforma Twitch je "pomilovala" Donalda Trampa, odnosno potvrdila da mu je ukinula trogodišnju zabranu i da je njegov nalog vraćen.

B92

11:56

1 min

Novo Sport Video Menu