Nova vest
Tenis 1

21.6.2024.

20:21

Mari pred Vimbldon mora na operaciju leđa

Endi Mari, nekada prvi teniser sveta, odlučio je da se podvrgne operaciji na leđima.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/ANDY RAIN

Britanac se prethodno povukao sa turnira na Kvinsu, u drugom kolu sa Džordanom Tompsonom, kada je odigrao samo pet gemova.

U pitanju je povreda leđa i Mari je ovih dana pričao kako zbog uklještenja nerva nije mogao skoro ni da se pomera.

Njegov tim je izdao zvanično saopštenje.

"Endi će imati operativni zahvat na leđima u subotu. Znaćemo više posle toga, obavestićemo javnost o svemu što je pre moguće", poručili su iz tima škotskog tenisera.

Endi je posle meča sa Tompsonom rekao kakav je problem u pitanju.

"Izgubio sam snagu u levoj nozi. Izgubio sam kontrolu, koordinciju. Nisam mogao da se krećem. Posle Rolan Garosa, nisam imao problema sa desnom stranom leđa, i ja, kao i svi igrači imam neke degenerativne procese u leđima, ali je to pretežno bilo sa leve strane, gotovo tokom cele karijere. Nisam imao problema sa desnom stranom. Možda može nešto da se uradi do Vimbldona, da mi se pomogne", rekao je Mari. 

Teniser iz danblejna je imao želju da po poslednji put igra na Vimbldonu koji je prvi put osvojio 2013. godine, ali je sada veliko pitanje da li će biti spreman do 1. jula kada turnir počinje.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

1 d

Novo Sport Video Menu