Nova vest
Tenis 0

18.6.2024.

23:50

Švjontek: "Neće biti problema"

Prva teniserka sveta Iga Švjontek rekla je danas da ne očekuje probleme kada se tokom sezone na travi vrati na šljaku na olimpijskom turniru u Parizu.

Izvor: Beta

Profimedia

Olimpijski teniski turnir igra se od 27. jula na terenima Rolan Garosa, na šljaci, dve nedelje posle finala Vimbldona, čuvenog grend slem turnira na travi.

Teniseri sada sa šljake prelaze na travu i spremaju se za Vimbldon, a zatim moraju ponovo na šljaku kako bi se pripremili za Olimpijske igre, a posle toga se vraćaju na tvrdu podlogu jer Ju Es open počinje 26. avgusta.

"Mislim da bi veći izazov bio da smo prvo na travi, da je šljaka u sredini, a onda da se ponovo vraćamo na travu. Za mene neće biti problem da se vratim na šljaku", rekla je Švjontek poljskim medijima, preneo je Jurosport.

Švjontek je u poslednje tri godine osvajala titulu na Rolan Garosu.

"Kada se vratim na šljaku posle cele godine, dva dana su dovoljna i osećam se sjajno na šljaci. Ove godine sam već igrala u Bili Džin King kupu na tvrdoj podlozi, a posle toga sam otišla pravo u Štutgart i odigrala veoma dobar turnir, pa mi drugi put odlazak na šljaku neće predstavljati problem", dodala je poljska teniserka.

Ona se povukla sa ovonedeljnog turnira u Berlinu zbog premora posle devet napornih nedelja na šljaci.

Beloruska teniserka Arina Sabalenka, Uns Džabir iz Tunisa i Britanka Ema Radukanu neće igrati na Olimpijskim igrama zbog, kako su navele, rasporeda i brige o zdravlju.

Foto

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

3 d

Garaža

Šta ako motor "prokuva"?

Iako znatno ređe nego pre nekoliko decenija, situacije pregrevanja motora su još uvek moguće i često dovode do ozbiljnog kvara.

Index, B92.net

20:50

10 h

Apps

Budite oprezni: "Zli blizanci" vrebaju

Istraživači iz kompanije HUMAN Security otkrili su masovnu prevaru sa oglasima koja koristi stotine aplikacija u Google Play prodavnici koje služe kao mamci.

Informacija.rs

19:30

11 h

Novo Sport Video Menu