Nova vest
Tenis 0

31.5.2024.

10:50

Gofan: Mnogi su stali na moju stranu

David Gofan je završio misiju na Rolan garosu u drugom kolu porazom od Aleksandera Zvereva.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/YOAN VALAT

Teniser iz Hamburga je slavio sa 7:6 (4), 6:2, 6:2, a Gofan je posle toga još jednom morao da odgovara na pitanja o ponašanju navijača ove sezone na turniru u Parizu.

David je u prvom susretu doživeo velike neprijatnosti od Parižana, jedan od navijača ga je čak gađao žvakom i takvo iskustvo bilo je zaista frustrirajuće.

Njegove, ali i pritužbe brojnih drugih tenisera na ponašanje gledalaca, naterali su čelnike turnira da zabrane točenje alkohola na stadionu, kako bi se sprečilo da gledaoci pod dejstvom alkohola, prave probleme.

Gofan je rekao da je nekim potezima ipak iznenađen.

"Posle mog meča i naročito posle konferencije za medije pre dva dana, ne mogu da nabrojim koliko je ljudi došlo da me vidi i kaže mi da je na mojoj strani. Igrači, treneri... Nisam očekivao da će to biti u tim proporcijama i da će izazvati takvu buku, do tačke da direktor Ameli Morezmo reši da nešto uradi. Ipak, morali bismo da budemo oprezni, jer kad budemo imali navijačke klanove koji će ići sve dalje, uvek će biti eskalacije. Onda kažemo sebi, sledeće godine, uradićemo nešto ponovo", zaključio je Gofan.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu