Nova vest
Tenis 4

31.5.2024.

9:50

Novak: "Morao sam da spustim očekivanja"

Novak Đoković je bez većih problema izborio plasman u treće kolo na Rolan Garosu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Prepustio je svega sedam gemova Špancu Robertu Karbaljesu Baeni i dobio i njihov treći susret do sada bez izgubljenog seta.

Novak se sa špancem po treći put sastao i na grend slemu i ponovo se pokazalo da teniser sa Tenerifa nema rešenja za njega

Posle meča, Novak je gostovao i na Tenis Čenelu gde je u razgovoru sa Džonom Verthajmom priznao da je morao da spusti svoja očekivanja posle ne baš dobrih rezultata tokom prvih nekoliko meseci sezone.

"Nisam imao mnogo pobeda pre dolaska na Rolan garos, tako da sam morao da spustim očekivanja. Ipak, naravno da uvek verujem u sebe i svoje sposobnosti. Znam šta sam u stanju da uradim", rekao je Novak.

Novak u svom 20. nastupu u Parizu pokušava da stigne do četvrtog pehara na turniru i 25. grend slema čime bi samo popravio fantastičan rekord.

"Uradio sam to mnogo puta u karijeri, tako da...Dogurati daleko na grend slemu, to je oduvek bio cilj, u poslednjih pet godina možda i više nego i 15 pre toga. Tako da gledam šta je sledeće, šta dolazi. Nadajmo se da ću isporučiti dobre igre", zaključio je Đoković. 

Njegov naredni protivnik je 30. teniser sveta, Italijan Lorenco Museti. 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu