Nova vest
Tenis 3

30.5.2024.

20:10

Olga: "Moja mama bi se prevrnula da čuje..."

Srpska teniserka Olga Danilović govorila je na konferenciji za medije posle plasmana u treće kolo Rolan Garosa.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Profimedia

Olga je slavila posle preokreta protiv Danijel Kolins – 6:7, 7:5, 6:4.

Danilovićeva se pred medijima pojavila tokom konferencije Novaka Đokovića, o kome je bila upitana na engleskom jeziku.

"Ne znam da li shvataju ljudi šta imamo u našoj zemlji. Najveći igrač svih vremena je iz Srbije. Ono što radi za Srbiju, način na koji nas predstavlja, to što ponosno ističe što je Srbin. Iskren je, sjajan, ponizan. Čovek je prvi, najbolji, ali je u isto vreme toliko normalan van terena. Igrali smo Junajted kup zajedno, bilo mi je to ostvarenje sna. Otvoren je za rad sa nama mlađima, da ne ponavljamo neke njegove greške, moramo to da cenimo još više", rekla je Olga.

Iz Pariza za B92.sport – Milan Tomić

Zaplakala je nakon velikog trijumfa nad Kolins.

"Imala sam gorak ukus iz Madrida. Znala sam da sam bila tu, u tom trećem setu, imala sam neki revanš u meni koji je proradio. Isto tako i veliki, kako da kažem, pao mi je kamen sa srca posle meč lopte. Prođe svašta u glavi tada."

Olga je nosila flaster na kolenu tokom meča.

"Moja mama bi se prevrnula, da čuje... Svi me dobro poznajete i znate koliko puta imam flaster na kolenu, postao je to moj zaštitni znak. Mučim se, Dobro je koleno u ovom momentu. Vučem to dugo vremena. Učim da se nosim i da radim neke stvari bolje."

Olga smatra da ovo nije njena najveća pobeda u karijeri. Ili, ipak, jeste?

"Ne. Ne. Ovo je vrhunska pobeda i jedna od najboljih. Ako bih rekla da je sigurno... Najveća protiv takve igračice, da,. Ali, hajde da gledam i pobedu u Moskvi protiv Potapove u finalu, tada nije bila dobro rangirana, ali je meni značilo još više. Svaka pobeda znači, ne mogu da ih poredim. U ovom momentu da, ali ne želim da zaboravim neke druge pobede koje su bile vrhunske. Protiv Sevastove u reprezentaciji. Ovakve pobede ostanu, ali ne znam da li bih mogla da izdvojim jednu koja je najbolja. Gledajući rang, da, ali ne bih volela da neke druge osećaje koje sm imala zanemarim."

B92/MT

Naredna rivalka biće joj Dona Vekić.

"Očekujte borbu. Ja jedino mogu da kažem sa sigurnošlu da ću da se borim od poečtka do kraja, kao što sam danas na 5:3 u drugom setu. Nema tu neke razlike. Dona je vrhunska igračica, ne znam koja je sada. To su vrhunske igračice. Od mene, mogu sebi da potpišem je borba, ne mogu da kažem ishod kakav će biti, ali idem sa 'Igraj, ne daj, ako će da pobedi, neka zaradi, pružiš ruku'. Da ne žalim, te gemove sam odigrala slično bez obzira na rezultat. Odigrala sam bolje. Što manje stvari u mozgu, to bolje. Čim kreneš da mozgaš. Pakao."

Govorila je i o povredama.

"Nikada nisam volela da pričam o povredama, da im ne bih davala na značaju. Problem sa kolenima postao je hroničan. Svo to vreme van terena provela sam tako što sam videla vežbei  tretmane koji mi više odgovaraju. Naučiš da se nosiš bolje sa tim i da postanete prijatelji. Da znam.. Ovaj bol nije dobar, prekini, ovaj bol je podnošljiv, idemo dalje. Povrede su najgori neprijatelj nas sportista, ali su tu mi ovo što radimo nije zdravo. Dovodimo telo kad trčim ne razmišljam da li ću nešto istegnuti, proklizaću, napraviću salto ako treba. Naučila sam nekako da se sprijateljim sa tom povredom i da je onako, sklonim što više mogu. Da, hronično je." Nadam se da će biti bolje, moje koleno dosadilo je bogu i narodu."

Olga bi na teren trebalo opet u petak, međutim, nikad se ne zna pošto kiša pravi velike probleme ovih dana.

"Možda ne budem igrala sutra, ne znam šta rade sa rasporedom. 847 mečeva u dva dana, ima i dublova. Moraju i dublovi da krenu. Svejendo mi je, možda mi pauza ne bude prijala. Hajde da igramo. Da me neko pita da objasnim jednom rečju tenis, to bi bilo čekanje. Čekaš raspored, čekaš fizioterapeuta, čekaš da počne meč, samo čekaš...", zaključila je Olga.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu