Nova vest
Tenis 6

30.5.2024.

14:55

"Ova godina je ključna za ostatak Novakove karijere"

Aleks Koreča, nekada drugi teniser sveta, smatra da bi Novak Đoković mogao da se povuče sa turnira u roku od godinu dana.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/Martial Trezzini/Keystone via AP

Pod uslovom da ne uspe da osvoji Rolan Garos, Vimbldon ili US Open ove godine.

Koreča je u razgovoru za Eurosport rekao da godine čine svoje i da je Novaku koji je nedavno proslavio 37. rođendan sve teže.

"Za njega je sve ovo pomalo izazovno jer je već oborio taj grend slem rekord. U dubini srca se negde i dalje bori. Pita se, je li vredno nastaviti sve ovo, sav taj napor, sva posvećenost? Verujem da jeste, ali ova godina će biti ključna za ostatak njegove karijere. Mislim da mora da osvoji bar još jedan slem ove goidne da bi osetio da je još gladan toga. Ako ne uspe, nisam siguran da će biti presrećan da nastavi jer on voli da igra samo ako može da osvaja slemove", kaže Koreča.

Španac dodaje da ipak veruje da Novak može da poveća skor od 24 grend slem titule.

"Dajem mu šansu ove godine da vidimo šta će biti. Kada ste pobednik, legenda poput njega, uvek računam na njega. Nemam sumnju da je Novak još uvek gladan", zaključio je Koreča.

S druge strane, Francuz Fabris Santoro je u izjavi za Amazon Prajm rekao da postoji problem za Novaka koji mnogi ne vide. 

"Novak je uvek imao nekog da ga motiviše. Rodžera, pa Rafu. Uvek je jurio nekoga. Koga juri danas? Ne vidim ga. Nema stvarno momka za kojim juri jer je oborio sve rekorde. Otuda možda ai problem sa motivacijom, mada možda i nije. U svakom slučaju, daće nam odgovor narednih nedelja. Sledi mu blok od tri i po meseca koji će biti ključan za njega", zaključio je Santoro. 

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu