Nova vest
Tenis 2

29.5.2024.

19:45

Alkaras: On je to uradio, ne ja

Španski teniser Karlos Alkaras odao je priznanje svom rivalu u drugom kolu Rolan Garosa, Jesperu de Jongu.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Holanđanin ga je sasvim solidno namučio, uzeo mu je set, dok je u četvrtom imao brejk prednosti.

"Meč je bio teži, više je odigranih poena, više setova. Morao sam malo više da koristim mišiće, da popravim sve udarce - bekhend, forhend. Ali bilo kako bilo, sa ovakvim uslovima, mislim da su poeni bili duži nego na prethodnom meču. Više sam koristio forhend, ali ne znam da li je to bilo potrebno ili ne", rekao je Alkaras.

Karlos je objasnio probleme koje je imao tokom meča sa De Jongom.

"On je zaigrao bolje u tom trećem setu. Baš sam išao gore-dole tokom meča. Mislim da sam igrao dobar tenis u prvom i u drugom setu i da sam posle upao u mali problem. On je podigao svoj nivo, brže je udarao lopticu. Nije mi dopustio da uđem u ritam. Mislim da je dominirao u većem delu poena u tom trećem setu, a ja sam se mučio da dođem do dobrog tenisa, koji sam igrao u prvom i drugom. Potom, u četvrtom setu, morao sam da se borim, da prevaziđem probleme koje sam imao sa svojim servisom. Ali srećan sam što sam na kraju došao do pobede", kazao je Karlos.

Alkaras je priredio puno lepih poteza, ali jedan bekhend De Jonga je posebno skrenuo pažnju.

"Ali on je to uradio, ne ja (smeh). Da, uradio je to. Video sam takve udarce, ali nije baš uobičajeno. Malo je bilo frustrirajuće, kada sam izgubio taj poen (smeh). Bio je to baš dobar udarac", dodao je on.

Karlos se okreće narednim obavezama.

"Bilo je mentalno, da kažem, imalo je dosta prelomnih momenata. Nisam ih dobro koristio. On je često na brejk loptama igrao sjajne poene i zaslužio je da ih osvoji. Bilo kako bilo, imao sam tada nešto manje energije tokom tih poena. Ali morao sam da sve zaboravim i da budem bolji u četvrtom setu", zaključio je Alkaras.

Alkaras u trećem kolu čeka bolji iz meča Sebastijan Korda – Sunvu Kvon.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

EURO 2024

Mnoge stvari su sada jasnije

Srbija se još jednom se mučila na velikom takmičenju, ne skuplja bodove kao na kasi u supermarketu i ne pokazuje mnogo takmičarskog fudbala kojim bi odskočila od bilo koje prosečne evropske selekcije.

Stefan Smuđa

8:00

28 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu