Nova vest
Tenis 0

29.5.2024.

16:00

Noa menja Borga na Lejver kupu

Nekadašnji francuski teniser Janik Noa biće selektor Tima Evropa na Lejver kupu od 2025. godine, saopšteno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/YOAN VALAT

Noa će na mestu selektora Tima Evropa da zameni švedskog trenera Bjorna Borga.

Borg će poslednji put da predvodi evropsku selekciju na ovogodišnjem Lejver kupu, koji će biti održan od 20. do 22. septembra u Berlinu.

Selektor Tima Sveta je Džon Mekinro, a njega će naredne godine da zameni Andre Agasi.

"Veoma sam počastvovan što sam pozvan da preuzmem ulogu selektora Tima Evrope u Lejver kupu. Bio sam neko vreme van tenisa, pošto sam se bavio svojom muzikom, ali sada sam veoma uzbuđen zbog nove avanture", rekao je Noa, prenosi zvanični sajt Lejver kupa.

"Volim takmičenje, jer donosi emocije. Takođe, ne mogu da dočekam da ponovo vidim Agasija posle nekoliko decenija. Želim da Tim Evropa pobedi", dodao je Noa, koji će prisustvovati Lejver kupu u Berlinu.

Lejver kup 2025. godine biće održan u San Francisku.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

14 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

17 h

Novo Sport Video Menu