Nova vest
Tenis 0

28.5.2024.

22:00

Međedović: Mučio sam se, svašta pričao, a onda je eskaliralo

Hamad Međedović je igrao veoma dobro u kvalifikacijama u Parizu, ali nije mogao dalje od prvog kola Rolan Garosa.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

On je na startu glavnog žreba poražen od Italijana Flavija Kobolija u četiri seta – 3:1 (6:2, 6:3, 6:7, 6:3).

Iz Pariza za B92.sport – Milan Tomić

Bio je Međedović na putu preokreta, trgao se u finišu, ali nije uspeo da odbrani svoj servis i "položio je reket".

"Ceo dan je bio težak, tu smo od 10-11 ujutru. Napravili smo drugačiji plan, jedva smo se malo zagrejali pred meč, malo odtrenirali. Jako sporo, uslovi koje ja ne volim, hladno... On je igrao na visokom nivou i zaslužio je pobedu", bile su prve reči Međedovića posle meča.

"Mučio sam se kroz ceo meč, nisam uspeo da pronađem svoju igru. Servis mi nije radio tokom celog meča. Bio sam napet od početka meča. Trudio sam se da ostanem miran, ali tu je eskaliralo... Imao sam brejk lopte, nisam ih iskoristio, nisam se suzdržao", dodao je Novopazarac.  

I na terenu se videlo da je bio dosta nervozan, često je pričao na glas, gestikulirao...

"Tražio sam neku božju pomoć, mi svašta kažemo u toku meča, ali ja sam taj koji sebi treba da pomogne na terenu".

Kako je sam istakao, dugo poznaje Kobolija.

"Svakog protivnika analiziramo. Flavija znam još od juniora, dugo, definitivno je iznenadio sve svojim nivoom, svaki udarac je mnogo popravio u odnosu na pre. Gledao sam ga u Ženevi, jeste me iznenadio i pokazao je da je igrač sa velikim kvalitetom".

Kontrola emocija?

"Svaki igrač se bori sa emocijama, želimo da pobedimo. Neko to bolje krije, neko gore. Mene su opet savladale emocije, na tome dugo radim. Smatram da je to sastavni deo sporta. Svi želimo da pobedimo".

Ova 2024. godina je dosta turbulentna za Međedovića.

"Jako težak početak godine za mene. Jak sam virus imao, imao dva-tri meseca pauze, i u SAD sam se mučio. I po povratku sam bio bolestan, ali sada je najvažnije da sam zdrav. Moram da nastavim da radim".

Na kraju je podvukao o svom nastupu na Rolan Garosu.

"Što se tiče tenisa, to mi je najmanji problem. Danas nisam igrao na svom nivou, ni servis ni forhend, čak i bekhend. Moram da se trudim da budem konstantan. Igrao sam znatno bolje tokom  kvalifikacija, onda četiri-pet dana pauze, kao novi turnir da je.... Skroz drugi uslovi, ali to je tenis i moram da naučim da se nosim sa time".

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu