Nova vest
Tenis 20

28.5.2024.

21:05

Međedović stao na korak od preokreta – spasao tri meč-lopte, ali nije vredelo

Srpski teniser Hamad Međedović eliminisan je u meču prvog kola Rolan Garosa.

Srđan Novaković
B92.sport/MT

Bolji od njega je bio Italijan Flavio Koboli u meču koji je trajao dva sata i 48 minuta i završen je rezultatom 3:1 (6:2, 6:3, 6:7, 6:3).

Loše je prvi set odigrao Hamad Međedović. Srpski teniser je dobro započeo uvodni set na ovom meču, poveo je sa 1:0, ali je tu stao.

Usledila je serija gemova Flavija Kobolija od pet gemova zaredom, a u tome mu je mnogo pomogao i srpski teniser koji je bitnim trenucima pravio neiznuđene greške.

Uspeo je na kratko Međedović da prekine seriju gemova Italijanskog tenisera, i to je napravio brejk, ali je istom merom Koboli uzvratio u narednom gemu i tako došao do prvog seta posle svega 40 minuta igre rezultatom 6:2.

B92.sport/MT

Kako je Koboli završio prvi, tako je započeo i drugi. U istom ritmu je igrao Italijan u drugom setu, koji je krenuo sa još jednim brejkom i brzim vođstvom od 2:0.

Loše je izgledala igra Hamada Međedovića u ovom gemu. Počeo je sa dve neiznuđene greške, na koju se nadovezala još jedna i brzo je Koboli stigao do tri vezane brejk lopte. Uspeo je Međedović da spase jednu posle vinera iz forhenda, ali je Koboli osvojio sledeći poen i došao do duplog brejka prednosti u drugom setu.

A pravi potop je usledio u petom gemu koji je Međedović izgubio posle tri vezane neiznuđene greške, pa je Italijan stigao do prednosti od dva brejka 4:1. To kao da trgnulo Međedovića iz jedne letargije, pa je uspeo da u naredna dva gema malo podigne nivo igre i vrati jedan brejk, da bi u narednom osvojio još jedan gem i tako smanji prednost Italijana na 4:3.

To je samo bilo trenutna blistava partija srpskog tenisera. Italijan je uzvartio tako što je osvojio naredna dva gema i došao do prednosti od 2:0 u setovima.

Drugi set je trajao još kraće, Koboli ga je dobio za 34 minuta.

B92.sport/MT

Ipak, nije Hamad dozvolio da ode iz Pariza bez "ispaljenog metka" i u trećem setu je pružio otpor kakvom smo se nadali od samog početka.

Od starta je pritiskao Italijanov servis, u trećem gemu se igralo čak 20 poena, ali Međedović nije iskoristio tri brejk lopte koje je imao.

Ipak, u devetom gemu je uspeo da oduzme servis rivalu i dođe nadomak seta, ali je već u narednom posustao. Italijan je uzvratio udarac i otišli smo u taj-brejk.

Nova drama, novo uzbuđenje i novi Hamad Međedović počistili su Italijana sa terena. Bilo je 7:2 u taj-brejk u meč je dobio novi produžetak. Verovali smo i novi izgled.

Međutim, suprotno tome, Novopazarac je tek tada pao, a Italijan je od uvodnih 1:1 napravio dva brejka i u trenu stigao do velikih 5:1.

Hamad je potom spasao jednu meč-loptu, a u narednom gemu i napravio brejk koji je trebalo da ga lansira ka preokretu! Ali, već u sledećem servis gemu je očajno servirao i praktično je prepustio Koboliju brejk, set i meč.

Kompletan tok meča pratili smo putem našeg LAJV BLOGA

Završeno

19:09

  6:2, 6:3, 6:7, 6:3  
Rolan Garos 1. kolo SET GEM
Koboli 3  
Međedović 1  

21:05

2:6, 3:6, 7:6, 3:6 – kraj!

Spasao je Hamad Međedović tri meč-lopte, ali nije uspeo i četvrtu.

Ipak piše poraz na startu Rolan Garosa i Srbija ostaje bez još jednog predstavnika.

21:02

2:6, 3:6, 7:6, 3:5 – ide brejk Hamada Međedovića!

Ništa još nije gotovo, Hamad pravi brejk!

Fali mu još jedan za potpuni povratak u četvrti set i ceo meč.

20:50

2:6, 3:6, 7:6, 2:5 – Hamad je spasao meč-loptu

Italijan je imao priliku da završi meč na servisu Međedovića, ali je nije iskoristio.

Ipak, i dalje ima dva brejka prednosti i u narednom gemu će servirati za pobedu.

20:46

2:6, 3:6, 7:6, 1:5 – dve brejk lopte je propustio Hamad

Da li je otišla poslednja šansa da Srbin dođe do velikog povratka?

20:45

2:6, 3:6, 7:6, 1:4 – drugi vezani brejk Kobolija

Ovo sada uopšte ne valja.

Međedović je potpuno pao nakon osvajanja seta i sve je bliži eliminaciji.

20:39

2:6, 3:6, 7:6, 1:2 – Italijan pravi brejk

Sada ima set i brejk prednosti, te otvoren put ka pobedi.

Može li Hamad još jednom da uzvrati?

20:34

2:6, 3:6, 7:6 – miran početak 4. seta

Po brzi gem su osvojila oba igrača na startu četvrtog dela meča.

20:24

2:6, 3:6, 7:6 – set za Međedovića

Hamad Međedović je bolje počeo taj-brejk i poveo sa 3:0, nastavio je u istom ritmu i došao do prednosti od 4:2. Do kraja je srpski teniser održao prednost mini brejka i došao do trećeg seta. 

20:18

2:6, 3:6, 6:6 – Idemo u taj-brejk

Novi gem za Međedovića posle kojeg se otišlo u taj-brejk. 

Podeli:

Komentari 20

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu