Nova vest
Tenis 1

26.5.2024.

11:44

Federer o Nadalu: "I dalje sam njegov veliki fan - može imati dobar Rolan Garos"

Švajcarac Rodžer Federer govorio je za francuske medije o aktuelnom trenutku njegovog nekad velikog rivala i prijatelja Rafaela Nadala i tome koji su mu dometi na Rolan Garosu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANDY RAIN

Ako iko zna koliko može Nadal to je sasvim sigurno legendarni Federer koji je na pariskoj šljaci čak šest puta gubio od španskog tenisera.

Ipak, to su davna, Nadalova pobednička vremena. Danas nije ni bleda senka te furije, otuda i pitanje Francuza za Rodžera - da li Rafa može da postigne dobar rezultat na predstojećem drugom Grend Slemu sezone. 

"Da li Rafa može odigrati dobro na Rolan Garosu? Mislim da može. Dan pauze između mečeva je baš ono što mu je sada potrebno. Tu su i potencijalnih pet setova u svakom meču i to je još jedno pitanje na koje ni on nema odgovor. Ali uvek je na Rolan Garosu imao prednost u odnosu na sve i ja i dalje mislim da može odigrati dobar turnir. Ne bih da vršim pritisak na njega, iako mislim da može se nosi sa tim", rekao je Rodžer za francuski Telematin.

Švajcarski vidi ono što vide svi - da Rafa više nije onoliko fizički moćan kao nekad.

"Nije problem u njegovom stilu igre, to se ne dovodi u pitanke, ali izdaleka imam utisak da je njegov najveći problem njegov oporavak", kaže Federer.

Profimedia

Federer odaje priznanje Nadalu zbog toga što želi da se povuče sa Rolan Garosa sa terena, ne iz fotelje.

"Znam kako sam se ja osećao na kraju, ali je možda moj prekid karijere (zbog problema sa kolenima) bio drugačiji. Vidim da on zaista jako želi da to bude na terenu. Ako kaže "zbogom", on će to učiniti na terenu a ne na kauču, i to mi se dopada jer je daleko od vrhunske forme. To je zaista velika profesionalna odluka koju je izabrao, način na koji to želi da uradi".

Ni Švajcarac, kao ni mnogi druigi, ne zna kada će Nadal reći definitivno zbogom tenisu, ali je i njemu jasno da se kraj sasvim približio.

"Ne znam ništa, ali bih voleo da završi karijeru onda kada je to zamislio sa svojom porodicom i svojim timom. Voleo bih da igra duže od onoga što mu prognoziraju mnogi. Čuo sam mnoge stvari: da bi mogao da završi karijeru baš na Rolan Garosu sada ili posle Olimpijskih igara kao i to da će igrati i naredne godine, čemu se zaista nadam. I dalje sam veliki Rafin fan".

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

18 h

Novo Sport Video Menu