Nova vest
Tenis 11

25.5.2024.

15:00

Nadal o poslednjem učešću na RG: Ne mogu da garantujem, dajte mi mesec, dva

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je u Parizu da postoji velika šansa da će predstojeći Rolan Garos biti poslednji na kojem će učestvovati, ali da nije 100 odsto siguran.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/YOAN VALAT

"Nemojte to da pretpostavljate", rekao je Nadal uz osmeh odgovarajući na pitanje da li je odlučio da će ovo biti njegov poslednji Rolan Garos, s obzirom da svi tako pretpostavljaju.

"Velika je šansa da mi je ovo poslednji Rolan Garos, ali nije sto posto, neću vam reći da je sto posto, jer ne mogu da predvidim šta će se desiti. Nadam se da razumete, prošao sam dug proces oporavka, skoro dve godine patnje i oporavka od teške povrede. Bolje se osećam nego pre mesec i po dana, u to nema sumnje. Zato ne želim da zatvorim vrata i da kažem "sto posto". Uživam igrajući u tenisu, putujem s porodicom, uživam u tome s njima. Takođe, još nisam video kako izgleda kada sada igram bez ograničenja, zdravo. Dajte mi vremena, dajte mi mesec i po, pa da vidimo kako ću se osećati. Ne mogu da garantujem da je poslednji.", dodao je Nadal koji će uskoro napuniti 38 godina i koji je u Parizu trijumfovao 14 puta.

Nadal je potom nastavio priču na istu temu.

"Uživam u svakom trenutku ovde. Neverovatna podrška ljudi koja mi daje mnogo snage emotivno, ostaće mi to zauvek. Ovo je verovatno prva nedelja treninga od mog povratka da mogu da trčim kako treba, i to me ohrabruje. To ne znači da ću u ponedeljak igrati neverovatno, biće teško jer nisam imao mnogo trenutaka igranja na najvišem nivou. S druge strane, ovo mesto je za mene magično, desile su se mnoge stvari koje nisam očekivao. Da u dubini duše nemam nadu da mogu da uradim nešto veliko, ne bih bio pred vama. Imam motivaciju i nadu da igram dobro, mada malu."

Protivnik Rafe u prvom kolu Rolan Garosa biće nemački teniser Aleksander Zverev.

Nadal je propustio veći deo poslednje dve sezone zbog problema sa povredama, a ove godine do sada ima skor 7:4.

Drugi Grend slem u sezoni počinje u nedelju.

Podeli:

Komentari 11

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

15 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

18 h

Novo Sport Video Menu