Nova vest
Tenis 0

22.5.2024.

11:40

"Nadal ne mora da se dokazuje na Rolan Garosu"

Rafael Nadal se posle dve godine vratio na Rolan Garos, turnir koji je osvajao rekordnih 14 puta.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Alexandre Martins / DPPI

Španac je daleko od nekadašnje šampionske forme, a veliko je pitanje koliko je spreman za napore koji ga očekuju od nedelje 26. maja.

Njegov sunarodnik Aleks Koreča je u izjavi za Eurosport rekao kako Nadal ne mora ništa da dokazuje, ali i da nema preterana očekivanja od njega na ovom turniru.

"Svi čekamo Rafu. Da, raširenih ruku. Svi se nadaju da će biti zdrav i da će biti spreman. Trenirao je na Šatrijeu kako bi testirao sebe i mislim da bi trebalo da pusti da sve ide svojim tokom, da pokuša da pruži sve od sebe. Teško je pričati o svemu spolja, ali nadam se samo da će dati sve što je u njegovoj moći. Ne očekujem ništa, samo da izađe i igra i šta god da se desi, biće poklon", smatra Koreča.

Jasno je i njemu da je velika pauza ostavila traga i da je ovo finalna faza u karijeri velikog šampiona.

"Ne mora nikom ništa da dokazuje. Čak ni samom sebi, celom svetu. Ako je u stanju da tamo odigra jedan meč, dva ili tri, svaki put kada izađe biće mu odato priznanje koje zaslužuje. Biće to žurka. Nešto neverovatno i publika će biti luda za njim. Zato nam je Rafa potreban na turniru. Biće to glavna stvar, imati ga na ovom Rolan Garosu", poručio je Aleks. 

Slično razmišlja i o Rafinom daleko mlađem sunarodniku, Karlosu Alkarasu, koji je u poslednje vreme imao problem sa povredom nadlaktice.

Veruje da će i on biti spreman za mečeve u Parizu.

"Šteta je, Alkaras je računao na ozbiljne pripreme kako bi igrao u Barseloni, onda malo u Madridu, ali je propustio Rim i Monte Karlo. Znamo da je radio naporno, posebno sa fizičke strane. Testirao je ruku poslednjih dana kako bi video da li će biti na 100 odsto. Čekamo vesti od njega, da vidimo hoće li biti u stanju da igra na Rolan Garosu, ali nam je definitivno potreban. Želimo ga u Parizu. Pravi je spektakl kada je on u žrebu, ali i zbog svega što donosi tenisu. Mislim i nadam se da će biti spreman, ali moraće da se dobro nosi sa situacijom, jer nije igrao previše mečeva. Gledao sam ga u Madridu, kad uđe u ritam vrlo je opasan. Forhend mu je dobar, ali ga možda ne udara tako jako kao ranije. Videćemo da li će lopticu bolje osećati na Rolan Garosu ili će sve krenuti krešendom, moraće da vidi da li sme malo da opusti ruku. Kada imate tu vrstu povrede, imate ponakad sumnje kada udarate. Nadajmo se da će se oporaviti", zaključio je Koreča. 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu