Nova vest
Tenis 0

24.4.2024.

20:15

Siner: "Ne želim pritisak"; Alkaras: "Janik je opasan"

Janik Siner bi mogao u Madridu da značajno smanji zaostatak za Novakom Đokovićem na ATP listi.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Matthew Stockman

Italijan bi u slučaju trijumfa na Mastersu u Madridu mogao da osvoji 1.000 poena, a kako Novaka neće biti tamo, razlika bi mogla da se svede na svega 330 poena pred Masters u Rimu.

Sinera su pre starta turnira pitali šta misli o tome, ali je on pokušao da ostane van svih kalkulacija.

"Ne želim da stavljam sebe pod pritisak. U pozitivnom sam trenutku, pobedio sam u dosta mečeva, želim samo da nastavim ovako. Znam da moram da napredujem ako želim još da pobeđujem. Tražim nove prilike, svaki novi turnir je ujedno i nova šansa da pokažem da sam podigao nivo igre. Dokazivanje da sam napredovao...To bih stvarno voleo da uradim ovde u Madridu. Novi je turnir, nova prilika, videćemo kako će sve ići", jasan je teniser iz južnog Tirola.

On će biti prvi nosilac, a na drugoj strani žreba je Karlos Alkaras, nosilac broj dva.

Španski teniser brani trofej u centru Kaha Mahika.

"Siner je opasan. Najbolji je igrač na svetu. Neki smatraju da njegov tenis nije pogodan za šljaku, ali imao je dobre rezultate i na njoj. Može da osvoji svaki turnir, a ja se borim sa njim i Novakom da budem broj jedan. Pokušaću da ostanem u toj trci, mada će biti jako teško", poručio je Alkaras. 

Siner u drugom kolu igra sa boljim iz meča Rišara Gaskea i Lorenca Sonega, dok je protivnik Alkarasa u drugoj rundi Aleksander Ševčenko.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu