Nova vest
Tenis 44

22.4.2024.

9:37

Ko je GOAT? Španac daje prednost Rodžeru i Rafi u odnosu na Novaka

Hose Igueras, poznati teniski stručnjak, oglasio se po pitanju toga ko je najbolji teniser svih vremena, takozvani GOAT.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Igueras, koji ima 71 godinu, u karijeri je trenirao teniske zvezde kao što su Pit Sampras, Džim Kurijer, Majkl Čeng i Rodžer Federer.

U razgovoru za Mundo Deportivo, Igueras je pokušao da objasni svoje viđenje ko je najbolji svih vremena iz grupe "velike trojke" koju čine Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

"Ako gledate na to na moj način, teško je izostaviti Federera.  Ne samo što je igrao tenis u oba pravca, sa mreže i sa osnovne linije, već je to radio i sa velikom elegancijom. Međutim, kako da stavim Rafu na drugo mesto? Ako vidite njegovu evoluciju, tokom vremena, svake godine je postajao bolji igrač. Sve zavisi kako na to gledate", kaže Igueras.

Naravno, u priči oko najboljeg neizostavan je prvi igrač sveta i vlasnik najvećeg broja rekorda, Novak Đoković.

"Kako da iz priče izostavite Đokovića? Isto je kao sa Rafom. Ako moram da igram na svoju kartu, ostaću uz Rodžera i Rafu. Tamo odakle dolazim više se ceni ljudski, od teniskog dela. Kada me vidi, Rafa odmah priđe i zagrli me, bilo da je to u Kini ili negde drugo", zaključio je Igueras. 

Podeli:

Komentari 44

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 44

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu