Nova vest
Tenis 23

21.4.2024.

23:23

"Nadal je zbog Pariza najveći u istoriji"

Felisijano Lopes, nekada 12. igrač sveta, smatra da je Rafael Nadal najveći igrač u istoriji tenisa.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/JG/Alamy Live News

Španski teniser, koji se povukao pre nekoliko godina, prednost je dao Nadalu zbog, kako je rekao, neverovatnog rekorda na Rolan Garosu.

Teniser iz Manakora ima 14 pehara iz pariza i poznat je pod nadimkom "kralj šljake". 

"To je pomalo uvredljivo pitanje. Tako je očigledno. Nadal je uradio stvari koje nisu nikada urađene u istoriji. Ne samo da je najuspešniji španski sportista svih vremena, on je za mnoge i najbolji teniser svih vremena u istoriji. Debata je i dalje otvorena. Neki kažu da je to Đoković koji ima nepobitne brojke", kaže Lopes. 

On je potom obrazložio zašto još daje prednost Rafaelu Nadalu.

"Drugi veruju da je Rafa u prednosti. Lično, smatram da je uradio neverovatne stvari koje mogu da doprinesu tome da se smatra najboljim u istoriji, ali iznad svega je ta stvar da je Rolan Garos osvajao 14 puta. To je dostignuće koje sve drugo zasenjuje", dodao je Lopes.

Masters u Madridu je takođe turnir koji je u znaku Nadala. 

"Turnir je počeo bio bez Rafe, ali je on potom postao njegov sinonim i doprineo je mnogo rastu samog turnira. Ljudi u Madridu ga obožavaju i bilo je sjajno gledati kako turnir raste uporedo sa našim najboljim igračem", zaključio je Lopes. 

Podeli:

Komentari 23

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 23

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Ima li igara posle smrti?

Jedan korisnik platforme Steam nedavno se raspitivao oko mogućnosti da svoju kolekciju igara na ostavi nekome nakon svoje smrti koristeći testament.

HCL

21:19

6 h

Novo Sport Video Menu