Nova vest
Tenis 1

19.4.2024.

12:42

Nadal: "Morao sam da igram pod ručnom"

Španski teniser Rafael Nadal se posle dužeg vremena vratio na teren.

Srđan Novaković
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Bivši prvi teniser sveta je poražen u trećem kolu turnira u Barseloni od Australijanca Aleksa De Minora.

"Kada se sve sabere, pozitivno je da sam mogao ponovo da igram. Samo nedelju dana ranije nisam verovao da je to moguće", podseća Rafa da je otkazao učešće u Monte Karlu.

"Druga pozitivna stvar je da sam završio turnir ne povredivši se. Morao sam mnogo toga da preduzmem da se to ne bi dogodilo, ali uspeo sam. S druge strane, šteta je što nisam uspeo da igram kako sam želeo kako bih imao šansu za trijumf. Ali, morao sam da igram pod ručnom kočnicom. Drugačije nije moglo i to moram da prihvatim".

Nadal se nada da bi mogao da učestvuje na Mastersu u Madridu, gde je prijavljen, kao i za turnir u Rimu i naravno za Rolan Garos.

"Videćemo kako će biti. Moj cilj je sada samo da igram turnire. A posle želim da mogu stvarno da ih igram. Ne zbog rezultata, nego da vidim da li mogu da se borim za uspeh, da budem u stanju da na terenu dam sve od sebe. Sada moram da vidim kako će moje telo izdržati naredne napore. Želim da igram tako da uvek imam šanse za pobedu, a ne kao u drugom setu protiv De Minora".

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Više neće raditi, bacite ga

Spotify Car Thing nije baš bio hit kada je pušten u prodaju 2022. godine – njegova proizvodnja je prestala već godinu dana nakon objavljivanja.

Futurism

15:30

10 h

Novo Sport Video Menu