Nova vest
Tenis 5

19.4.2024.

7:55

"Mislim da se Đoković osvrće i pita kako je uspeo da izgubi od mene" VIDEO

Australijski teniser Nik Kirjos jedan je iz probrane grupe igrača koji mogu da se pohvale da su tokom karijere pobedili sve pripadnike tzv. velike trojke.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/NEIL HALL

Kirjos je i član još malobrojnije grupe onih koji imaju pozitivan skor protiv Novaka Đokovića (2:1), a 3:6, protiv Nadala i 1:6 protiv Rodžera Federera koji mu je očigledno najmanje odgovara.

Finalista Vimbldona iz 2022. godine, kada je Novak i ostvario jedini trijumf protiv njega, je uveren da se oni do današnjeg dana pitaju kako ih je pobedio.

To je otkrio u razgovoru u podkastu sa svojom koleginicom Naomi Osakom.

"Mislim da Federer, Nadal i Đoković nikada nisu pomislili da će izgubiti od mene. Mislim da se osvrću i kažu: ‘Kako smo, dođavola, uspeli da izgubimo od njega?‘", rekao je Kirjos.

Do trijumfa je stizao, iako nije bio baš model profesionalca.

"Valjda razmišljam o tome koliko sam tada bio neprofesionalan. Nisam se dao u potpunosti igri. Nisam trenirao sve vreme i to se desilo veoma rano u mojoj karijeri", zaključio je Kirjos.

Kirjosu je tek 28 godina, ali je njegova karijera praktično završena. Poslednji turnir je igrao prošle godine u junu, kada je ispao na startu turnira u Štutgartu.

Od tenisa je zaradio 12,5 miliona dolara, a najbolji plasman mu je 13. mesto. Osvojio je sedam titula.

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu