Nova vest
Tenis 12

15.4.2024.

17:03

"Novaku se vratio osmeh"

Žistin Enan, nekada prva igračica sveta, analizirala je za Eurosport dešavanja na tek završenom Mastersu u Monte Karlu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Belgijanka se tom prilikom osvrnula i na činjenicu da Novak Đoković nije došao do trofeja ni na ovom turniru, tako da još nema trofej od početka sezone.

Đoković je stigao do polufinala, ali i to mu je bilo dovoljno da poveća razliku na vrhu ATP liste u odnosu na Janika Sinera.

Ta razlika sada iznosi 1.285 poena, tako da će Novak barem još mesec dana provesti na vrhu.

Enan je ipak videla određene stvari koje nisu uobičajene za Đokovića.

"Uvek je pomalo iznenađujuće, čak uznemirujuće videti ga u tom stanju, ali neophodan mu je ovakav intenzitet takmičenja. Imao je jako malo ritma od početka godine i na ovoj vrsti podloge moraće da izvuče više iz svojih rezervi, jer razmene su duže", kaže Žistin u razgovoru za Eurosport.

Ona ipak vidi i određene pozitivne stvari.

"Temperature udružene sa ovom podlogom, igrači imaju mnogo sa čim da se nose na šljaci. On nije na svom najboljem nivou, ali pobeđuje, stiče samopouzdanje. Videli smo, to što je ušao u polufinale je vratilo osmeh na njegovo lice", izjavila je Belgijanka.

Osvrnula se i na pobednika turnira, Stefanosa Cicipasa.

"Ova nedelja će se računati kao važna za Cicipasa jer smo videli tu sreću koja se vratila kod Grka i njegovog tima. To sve govori o teškim vremenima kroz koja je prošao. Imao je teže periode kada je pobeđivao i nametao se. Ove nedelje pobeđivao je sa stilom, to je nešto što će ga zadovoljiti, ali i sve nas", kaže Enan.

"Kada razvije svoju igru na šljaci, to je uživanje. Vratio se u polufinalu protiv Sinera iz teške pozicije. Pokazao je sve kvalitete na ovoj podlozi tokom nedelje. Imaće svakako velike ambicije i u ostatku sezone na šljaci", zaključak je bivše igračice broj jedan.

Podeli:

Komentari 12

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu