Nova vest
Tenis 19

15.4.2024.

10:30

Rodik o Novakovoj igri: "To je zabrinjavajuće"

Novak Đoković je u Monte Karlu stigao do polufinala, tako da i dalje nema titulu u 2024.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Endi Rodik, bivši broj jedan svetskog tenisa u Novakovoj igri video je određene stvari koje su ga iznenadile, ali i pomalo zabrinule.

Đoković je u polufinalu izgubio od Kaspera Ruda sa 6:4, 1:6, 6:4, a Rodik je u analizi za Tenis Čenel rekao da ga je najviše iznenadio početni set.

"Bilo mi je teško da razumem Novaka kog smo videli u Monte Karlu. U prvom setu je delova iscrpljeno. Razmena je trajala sedam ili osam udaraca, a on je bio bez snage. Pričamo o danu kada je bilo 22 stepena, tako da je to bilo čudno gledati", kaže Rodik.

Očigledno je da je najbolji teniser sveta imao nekakvu krizu koju je uspeo da prebrodi.

"Novak je posle toga uspeo da pronađe svoju igru i vrati se u meč. U toj poslednjoj fazi promašio je jedan visoki volej na dva tri metra od mreže. Kao da je tražio nešto sve vreme. Možda je problem fizički, stvarno ne znam. Pomalo je zabrinjavajuće. Normalno je da ne vidite da je neko u ranoj fazi meča tako umoran, pa se odna vrati. To je zabrinjavajuće", istakao je Amerikanac.

Mnogi su se osvrnuli na novu epizodu u ratu između Novaka i publike. Novak je u jednom momentu glasno opsovao, što nije prošlo nezapaženo, a Rodik smatra da je zbog toga trebalo da bude kažnjen.

"Uopšte me ne zanima ko je u pitanju, Novak ili bilo ko drugi. Morao je da dobije upozorenje od sudije za psovanje publike. Novak je opsovao tri puta, a nije dobio nijedno upozorenje", zaključio je Rodik. 

Podeli:

Komentari 19

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 19

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu