Nova vest
Tenis 4

15.4.2024.

11:56

Cicipas: Nadal je i dalje najveći izazov na šljaci

Stefanos Cicipas je trijumfom u Monte Karlu pokazao da je jedan od najboljih igrača na šljaci u ovom trenutku.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Grk je po treći put u četiri godine bio najbolji u Kneževini i tako postao tek peti igrač sa tri i više pehara na ovom turniru.

Međutim, Cicipas neće imati mnogo vremena za odmor, jer već ove nedelje igra na turniru u Barseloni, gde je peti nosilac.

Slobodan je u prvom kolu, a u drugom ide na boljeg iz duela Sebastijana Ofnera i Pavela Kotova.

"Bila mi je potrebna jedna ovakva nedelja, naročito posle nekoliko teških meseci i druge polovine 2023. godine. To nije bilo najbolje u smislu toga gde sam želeo da budem, tako da je povratak ovde i ova titula nešto što nisam planirao, ali je to došlo nekako prirodno, samo po sebi", kaže Cicipas.

Turnir u Barseloni je u posebnom fokusu zbog povratka na teren Rafaela Nadala, koji je to takmičenje osvajao čak 12 puta.

Cicipas kaže da ga nimalo ne bi iznenadilo da vidi Španca na tronu.

"Ne bi me iznenadilo da vidim Rafu u finalu Barselone, on je takvo nešto radio godinama unazad. Ono što on ima je taj takmičarski duh, taj vatreni tenis i kada uđe u taj svoj ritam, deluje da je nezaustavljiv. Mislim da je on i dalje najveći izazov na šljaci", smatra šampion Monte Karla.

Cicipas je oprezan sa Nadalom, svestan je da dugo nije igrao, ali upozorava.

"Sada, kada igra u ovoj kasnoj fazi karijere, može da koristi to iskustvo koje ima. On svakako zna kako da dobija poene i izvuče se iz situacija na neki ekonomičniji način nego ranije", zaključio je Cicipas, koji je na ATP listi napredovao za pet mesta i sada je sedmi.

Nagradni fond ATP turnira u Barseloni je 2,94 miliona evra. 

Podeli:

Komentari 4

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu