Nova vest
Tenis 2

14.4.2024.

17:55

Cicipas: Želeo sam ovu "tripletu"

Stefanos Cicipas se trijumfom u Monte Karlu vratio među deset najboljih na svetskoj listi.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Grčki teniser je pobedom nad Kasperom Rudom od 6:1, 6:4 u Kneževini osvojio treći put titulu, bio mu je to 11. trofej u karijeri.

Grčki teniser je tako napredovao za pet pozicija, a posle meča je rekao da se nada da će ovo biti prekretnica u sezoni za njega.

"Bilo je jako teško, vratiti se na podijum, osvajati turnire, to je zaista divan osećaj. Ne mogu dovoljno da se zahvalim porodici i prijateljima, i ako ima Boga, što je sve ovo učinio mogućim. Izuzetno sam zahvalan svakom ko je bio sa mnom na ovom putu. Treći put je još lepše nego prvi ili drugi. Ovo je neverovatna pobeda za mene. Bio je to meč nerava, zaista sam želeo ovu triplu krunu, zato sam izuzetno srećan", rekao je Cicipas po završetku meča.

On je pre turnira imao skor 11-6, a ove nedelje pobedio je Lasla Đerea, Tomasa Martina Ečeverija, Aleksandera Zvereva, Karena Hačanova, Janika Sinera i konačno Kaspera Ruda.

"Morao sam da izađem i prikažem tenis koji sam obećao svima njima u timu. Drago mi je da sam uspeo u tome i da sam pokazao zaista ubitačan tenis. Od početka do kraja imao sam ujednačenu igru i bio sam u stanju da izvodim različite udarce", zadovoljan je Stefanos.

Na kameri je po završetku meča napisao: "Sudbina voli neustrašive".

"Imao sam razgovor sa članovima tima i pričali smo o tome kako se više nikog ne plašim. Morao sam da izađem i pokažem to još jednom", objasnio je Grk.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu