Nova vest
Tenis 5

10.4.2024.

19:21

Kiša prekinula Kecmanovića i Dimitrova

Meč srpskog tenisera Miomira Kecmanovića i Grigora Dimitrova na Mastersu u Monte Karlu je prekinut na startu drugog seta (4:6, 1:2) zbog padavina.

Dušan Đukanović
Profimedia

Posle pobede nad Mateom Beretinijem u verotano i najboljem meču sezone 66. tenisera sveta, pred Kecmanovićem je bio daleko veći izazov u liku Grigora Dimitrova.

Deveti teniser sveta proživljava drugu tenisku mladost, a ove sezone se već dva puta borio za trofej. U Marseju i Majamiju, doduše neuspešno.

Kecmanović je na talasu prethodnog duela sa Italijanom sjajno otvorio i duel sa bugarskim predstavnikom i već u njegovom drugom servis gemu stigao do brejka, nakon što je prethodno spasao čak tri prilike protivnika da uradi isto.

Ipak, dovoljno je iskusan Dimitrov da bi ga loš start sputao, te je tako ubrzo ribrejknuo Miomora, a potom mu još jednom oduzeo, ispostaviće se presudni servis gem u prvom setu (6:4). Može se reći i da mu ga je Kecmanović poklonio sa prvom duplom servis greškom u presudnom poenu.

Već tada je kiša nagoveštavala da bi mogla da napravi problem. Sitno je padala, Dimitrov je bio više za to da se već tada prekine, ali je sudija insisitrao da se nastavi.

Tek tri gema (bez brejka) su uspeli da odigraju u drugom setu pre nego što je krenuo pljusak koji je trajno odložio nastavak meča.

Njihov meč će biti nastavljen u četvrtak, drugi na programu posle duela Alekseja Popirina i Aleksa De Minora.

Sve detalje iz Monaka mogli ste da pratite putem našeg bloga.

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu