Nova vest
Tenis 0

9.4.2024.

17:46

Đoković: Nadam se da neće biti kao prošle godine

Novak Đoković je uspešno otvorio sezonu na šljaci, pobedom nad Romanom Safijulinom u drugom kolu Masters turnira u Monte Karlu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Posle meča je govorio na francuskom, a potom i na engleskom jeziku.

"Vrlo sam zadovoljan. Čak i u gemovima koje sam izgubio, imao sam brejk lopte. Jako dobar prvi meč na startu sezone na šljaci. Moglo je da bude nezgodno za mene. Imao sam prošle godine uspone i padove. Nadam se da ću zadržati ovaj ritam, imam par dana odmora, treniraću i nadam se da ću se vratiti sa istim kvalitetom tenisa", rekao je Đoković.

Novi rekord, kao najstariji svetski broj jedan ikada?

"Lepo je, sjajno je. Bopana, najstariji broj jedan u dublu, rekao mi je da zajedno imamo 80 godina. Zabavno je. I dalje sa 37 godina uspevam da igram na najvišem nivou. To nije nešto što sam očekivao, ali to je sada realnost. Trudio sam se da održim telo fit i to se isplatilo u godinama za nama. U stanju sam da to još činim".

Zatim je dao izjavu i na srpskom jeziku.

"Odigrao sam jako dobar meč. Šljaka je uvek zahtevna podloga, uvek zahteva pripremu za mene i moj stil igre, da bih se adaptirao i došao do potrebnog nivoa. Prošle godine sam odigrao odlično u prvom meču, pa sam izgubio drugi. Nadam se da će sada biti drugačije. Sutra imam dan odmora, treniraću. Nastavljam da radim u istom tempu, mislim da smo dobar posao uradili na trenizima i sada se to oslikava na meču, što mi je jako drago", rekao je Đoković.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Samo nek se obrće

Novi iOS 18 operativni sistem dolazi sa korisnom opcijom kada je u pitanju Wi-Fi adresa.

MacRumors

16:27

5 h

Novo Sport Video Menu