Nova vest
Tenis 3

9.4.2024.

14:30

Dokaz Novakove dugovečnosti

Kada kasnije tokom dana izađe na teren u Monte Karlu, Novak Đoković će po 129. put igrati u glavnom žrebu na jednom od turnira iz serije 1000.

Dušan Đukanović
Profimedia

Istorijski gledano, samo trojica tenisera imaju više učešća u glavnim žrebovima na Mastersima.

Sa Fernandom Verdaskom (130) će se najverovatnije izjednačiti već u Rimu (pod pretpostavkom da ne igra u Madridu), dok su Rodžer Federer (138) i Felisijano Lopes (139) nešto dalje.

To je dokaz ne samo Novakove i dugovečnosti ostalih pobrojanih tenisera, nego i njihove umešnosti da zadrže visok nivo tenisa tokom svih tih godina.

Na to, dobro je poznato da je Đoković u nedelju postao i zvanično najstariji igrač koji je bio lider ATP liste, a ujedno je i igrač sa ubedljivo najviše nedelja na prvom mestu. Ta dva u kombinaciji u svakom slučaju govore više u prilog dugovečnosti Đokovića nego gore iznet podatak.

Prva Novakova prepreka u Kneževini je Roman Safijulin, a njihov meč će početi najranije u kasnijim popodnevnim časovima, nakon što je prethodno kiša odložila start trećeg dana u Monaku.

Pre njega svoj duel na terenu "Renije III" su završili Aleks De Minor i Sten Vavrinka (6:3, 6:0), dok su Miomir Kecmanović i Mateo Beretini drugi na programu pre okršaja srpskog i ruskog tenisera.

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Pao Gugl

Gugl je pogođen prekidom rada, na svetskom nivou, i to utiče na hiljade korisnika.

B92

17:38

14 h

Novo Sport Video Menu