Nova vest
Tenis 21

5.4.2024.

12:08

"Ni đavo ne bi mogao da ga pobedi – on ima slabosti, a Siner nema nijednu"

Italijanski teniser Nikola Pjetranđeli je prokomentarisao uspon sunarodnika Janika Sinera.

Aleksandar Stajkovac
EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Siner se nalazi u usponu karijere, od avgusta prošle godine je osvojio Australijan open, dva turnira masters serije 1.000, odnosno Toronto i Majami i tri serije 500 (Peking, Beć i Roterdam).

Uz to uspeo je da dođe do trofeja u Dejvis kupu i u poslednja tri od četiri meča savlada najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Njegov uspeh nije mogao da prođe neopaženo, pa je trenutno drugi teniser sveta dobio velike pohvale od Pjetranđelija, jedinog italijanskog tenisera sa dve grend slem titule.

"U ovom trenutku da bi se pobedio Siner, mora sam đavo da siđe na teren – kaže dvostruki šampion Rolan Garosa i Dejvis kupa.- U stvari, možda ni đavo ne bi mogao da ga pobedi, jer i on ima neke slabosti a Janik nema nijednu", rekao je Pjetranđeli i nastavio:

"Janik ima sve, čak i entuzijazam i energiju. On je šampion sa velikim slovom „Š“. Kako da ne volite jednog momka od 22 godine ko igra tako dobro tenis i koji je tako simpatičan i pristojan. Svi koji nešto loše kažu o njemu to rade iz čiste zavisti".

On smatra da je Siner trenutno najbolji na svetu.

"Za mene je Janik broj 1. Jedino što to ne potvrđuje je svetska lista. Sistem rangiranja nije dobar, jer se radi kompjuterom. Pogrešan je. Na primer, Rafael Nadal je daleko iza stotog mesta, da li to treba da znači da treba da izbrišemo sve bitno što je uradio. Siner sada počinje da se penje, niko ne zna dokle će dogurati. Svi koji kažu da znaju, lažovi su. Jedno je sigurno u ovom trenutku, on je najbolji na svetu", istakao je Pjetranđeli.

Podeli:

Komentari 21

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu