Nova vest
Tenis 1

3.4.2024.

15:27

Vuhan ponovo na teniskoj mapi – WTA 1000 se vraća u epicentar kovida

Kineski grad Vuhan, iz kojeg se pandemija koronavirusa proširila na ceo svet, ponovo je bezbedan da ugosti najbolje tenisere i teniserke sveta.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/WU HONG

WTA turnir u ovom kineskom gradu iz serije 1000 od ove godine biće ponovo u rasporedu na "turu", prvi put od 2019, kada je sve stalo zbog smrtonosnog virusa.

Organizatori su saopštili da će Vuhan biti domaćin turnira u oktobru.

Vuhan je inače rodni grad nekadašnje šampionke Otvorenog prvenstva Australije (Australian Open) i Rolan Garosa Li Na, koja je u velikoj meri zaslužna za ogromnu popularnost ovog sporta u Vuhanu. 

Sada najbolja kineska teniserka na WTA listi Điven Ženg još u detinjstvu preselila se upravo u ovaj grad kako bi trenirala.

"Sa zadovoljstvom najavljujemo povratak WTA 1000 turnira u Vuhan i povratak elitnog teniskog takmičenja u jedan od najdinamičnijih gradova u Aziji“, rekao je Horhe Salkeld, potpredsednik kompanije "Oktagon tenis", koja je i organizator turnira.

Poslednja šampionka Vuhana, dvostruka uzastopna, bila je Beloruskinja Arina Sabalenka.
 

Podeli:

Tagovi:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apel za sve: "Vozite kao žene!"

Francusko udruženje za bezbednost na putevima pozvalo je ljude da "voze kao žene" kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama.

Business Insider

14:39

7 h

Novo Sport Video Menu