Nova vest
Tenis

Sreda, 20.07.2022.

08:04

"Alkaras će biti najbolji igrač svih vremena"

Karlos Alkaras se propisno namučio na startu turnira u Hamburgu, ali njegove igre i dalje izazivaju veliku pažnju.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia/Frank Molter/dpa

Španski teniser je u prvoj rundi pobedio Nikolu KUna sa 3:6, 6:1, 7:6 (3) i tako kao prvi nosilac izborio vizu za nastavak takmičenja, a naredni protivnik mu je Filip Krajinović.

Rik Maći, jedan od prvih trenera Serene i Venus Vilijams, dao je smelu prognozu kada je reč o karijeri tenisera iz Mursije.

Iako je Alkaras praktično tek na startu karijere, Maći smatra da će on jednog dana biti upisan kao najbolji igrač svih vremena.

"On je igrač generacije. Ljudi će morati to da shvate. Po mom m išljenju, on je Agasi, Đoković, Federer, Nadal, sve to u jednom. Znam da ovo zvuči šašavo, ali ako izbegne povrede, postaće najveći igrač svih vremena", prognozira Maći.

Američki stručnjak se poziva na to da je video najveće grend slem šampione u začetku karijere.

"Video sam to u Samprasu, u Federeru, video sam to i u Nadalu. Alkaras ima najkompletniju igru. Rođen je da ostvari velike stvari", dodao je.

Alkaras je, kada je reč o turniru u Hamburgu još jednom potvrdio koliko veruje u sebe.

"Uzbuđen sam što ovde igram prvi put. Nemam problem sa tim što sam prvi nosilac i jedan od favorita za titulu. Ne osećam pritiosak, naprotiv, to me motiviše", zaključio je Alkaras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

218 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve