Tenis 218

Sreda, 20.07.2022.

08:04

"Alkaras će biti najbolji igrač svih vremena"

Karlos Alkaras se propisno namučio na startu turnira u Hamburgu, ali njegove igre i dalje izazivaju veliku pažnju.

"Alkaras æe biti najbolji igraè svih vremena" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

218 Komentari

Sortiraj po:

Bookie

pre 1 godinu

Hoce neko u pare da ce imati 10+ GS? Ja vama 100 ako ne uzme 10 komada nista. Ako uzme, vi meni 500. Naravno ne sme niko. Sto se tice Wimbledona i nize visine, nema veze. Agassi je uzimao W sa tom visinom a Alcaraz je snazniji vec sada. Imace 2 W, 5RG, 7USO i 6 AO. Novakovih 25 GS nece stici niko nikad.

Chana

pre 1 godinu

Momak je super talentovan, ali davati ovakve prognoze a da ništa značajno nije osvojio, u najmanju ruku je neozbiljno.
Momak tek treba da osvoji GS br. 1, pa 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20. i 21. i da tek onda ukapira kako pravi G.O.A.T., čika Nole, nije stao na tom broju i da još mora da osvoji "x" GS-a, bude još "x" nedelja na vrhu ATP liste, itd.
Drugim rečima, MRKA KAPA, MALI...

Miso

pre 1 godinu

Niko od Srba ne mrzi momka ja posebno ali treba biti realan nema on mentalitet ,snagu ,kontinuitet smelost da bude najbolji svih vremena,reci to za nekog ko je osvojio par titula kao mlad ,skoliko je Beker osvojio GS sa 18 a ovaj osvojio dva mastersa i već je Gost,svašta ,neka bude ali za mnoge su tako govorili pa nisu ni GS osvojili ,Novak je sa nepunih 20 imao Australija open 2008g.Rafa i pre kao i Federer,kao i Delpo 2009g.u Majamiju i Novak je pobedio prvog ,drugog i trećeg na svetu i uzeo masters ništa mnogo nije Alkazar postigao Nadalu i Novaku to i nije više bitan turnir jer jure GS.ne kažem da nije zasluženo ih pobedio.ali mislim da će se malo izgubiti u red prosečnih da nekazem malo bolji teniser.

2CRAZY

pre 1 godinu

Imamo mnogo jak tim, dve jake petorke, jedna da igra evro ligu, a rezervna domaće prvenstvo.
Mislim da je top 8 u evro ligi veoma moguć, samo da ne bude povreda.

ArmadaJJ

pre 1 godinu

Al za to mu trebaju jod dvojica trojica sada vec boljih od njega kako bi ga vukli da napreduje. Ovako nema sanse, 5-6 GS-ova i to je to

Dezurni smarac

pre 1 godinu

"Kada je Nole izgubio 3:2 sa 18 godina od Federera, na konto igre rekao sam:"Pa ovaj ako ovako može da drži nivo igre, ima da stigne Federea glat." I bio u pravu." Nikad Federer nije pobedio Noleta tim rezultatom.

xxx

pre 1 godinu

Et ti zapadna logika. Sad kad su shvatili da GOAT nece biti ni Federer ni Nadal, biće to neki klinac u buducnosti haha. Nikako da se pomire s tim je Nole najbolji svih vremena.

sasa

pre 1 godinu

Mislim da je ovaj klinac previše nadobudan, što je potpuno pogrešno za postizanje nivoa kakvog drže gospodske i moralne gromade poput Noleta, Rafe, Federera, Serene Vilijams, Šarapove itd. Dakle u tenisu nije samo važan uspeh već i ponašanje.
(NikolaBg, 20. jul 2022 20:54

Alkaraz nadobudan? Po cemu si ti to zakljucio? Jako me zanima.

Franc

pre 1 godinu

Ovo nije neosnovan iskaz.

Kada je Nole izgubio 3:2 sa 18 godina od Federera, na konto igre rekao sam:"Pa ovaj ako ovako može da drži nivo igre, ima da stigne Federea glat." I bio u pravu.

Ovaj španac pokazuje isto takvo "ludilo".

E sad, Federer je gradio dominaciju faktički bez konkurencije. Ako mali španac izđika u opakog igrača i umom, anatomiju i motoriku ima, i ne bude imao konrukenicju, vrlo je lako moguće da statistički udara.

No na koncu, svedoci smo i na slučaju Nadala, Federea, i našeg Noleta da je osnovni faktor UM! Možda mladog španca vremenom ponesu druge stvari van terena, pa sam teren ne bude iskorišten punog kapaciteta.

A i naša "velika trojka",imala bi drastično manje matematike na svojim sivijima, da Del Potro nije imao "ahilov ručni zglob". Da je Potro samo tu ruku imao jaku, taj zglob, da može da trpi ostale delove tela na sebi, druga bi slika svemu bila.
(Sve je relativno osim srba, oni su nebeski..., 20. jul 2022 12:14

Sve si lepo napisao samo si zaboravio jedno, razlika između Đokovića i Federera je 6 godina s tim što je Federer tada imao 25 dok je danas razlika između Alrarasa i Đokovića 16 godina i Đoković danas ima 35.
Da ne zaboravimo i Nadala nije isto skinuti krunu starom ili karlju u punoj snazi.
Misli o tome.

bear

pre 1 godinu

Nek mu je sa srecom protiv Medvedeva i Zvereva kad se najbolja trojka ili bolje receno dvojka povuce, Federer je pri kraju. Ako momak osvoji 10 GSa u karijeri bice fantastican uspeh, mada s obzirom da pored ove dvojice koju sam nabrojao nema dominantnog tenisera, moguce i da dogura do vecih brojki. Srusice neko jednom sve rekorde ponovo, to je tako u sportu, ma koliko mi ne zeleli da priznamo, imace neko jednom 30 slemova, 400 nedelja kao broj 1, itd itd, prilicno sam siguran, al verujem da cemo se nacekati.

posmatrac

pre 1 godinu

Sa visinom od 182 nikad nece osvojiti Wimbledon. Na sljaci ce biti dobar Alkazar. Na turnirima na betonu onaj njegov drop sot, nije opasan kao na sljaci ili travi, jer loptica vise odskoci, tako da ce tu biti srednje uspesan isto zbog visine. Na slici Alkazara pored Nadala vidi se da je nizi, a na Wiki im pise ista visina ali to ocigledno nije tacan podatak. Sto se tice fizickih predispozicija Alkazar je trenutno ispred svojih vrsnjaka, ali to nece biti za 3-4 god kad njegovi vrsnjaci sazru. Odlican igrac je Alkazar , ali za konkurenciju najboljeg svih vremena eej ? Ovaj ga bas pretera . Recimo Sinner ga je bas rasturio na WB, tako da ima vremena neka trenira
videcemo

Lara

pre 1 godinu

Ako ti mislis Tako neka bude najveci Ako moze...on prvo treba da osvoji sve ovo sto su Nole, Nadal, Federer I jos par njih osvojili I Tek onda da bude najbolji ikada....zivi bili pa videli...

Dejan

pre 1 godinu

Alkaras je "masivan" igrač ... to se vidi u njegovim kretnjama
Gro njegovih veština počiva na sirovoj snazi, gomile mišića, koju rasipa po terenu.
Takva tela ne izdrže dugo vrhunski sport
Biće sklon povredama već nakon prve sezone koju bude igrao u kontinuitetu na svim podlogama.

Milosav

pre 1 godinu

Alkaraz moze da postane veliki teniser, ali je pitanje sta ce da bude. Za tenis bi bilo dobro da se pojave barem dva dobra naslednika koji ce se glodati i boriti za pobede i forsirati jedni druge da budu bolji.
Bas kao sto su to ova trojica radili vec tolike godine.
Novak i Rafa jos nisu otpisani i mogu u svakom trenutku da tuku bilo kog od svih ovih mladih samo ako im krene i naravno nisu povredjeni.
Za Novaka mi je zao sbog one diskvalifikacije na US Openu kao i zbog cirkusa u Australiji jer verujem da je mogao da uzme oba ta GS-a.
Ali to je njegov izbor, bar sto se vakcine tice, pa ako je njemu OK onda je i meni.
Takodje zalim zbog sramne odluke da se ruski teniseri iskljuce sa ovogodisnjeg Wimbldona, Medvedev pogotovo, jer verujem da od svih ovih "novih nada" on ima najvise sansi da uzme nekoliko GS-a.
Takodje i Alkaraz, kada Novak i Rafa prestanu da igraju.
U svakom slucaju zelim mu sve najbolje u karijeri.

NikolaBg

pre 1 godinu

Mislim da je ovaj klinac previše nadobudan, što je potpuno pogrešno za postizanje nivoa kakvog drže gospodske i moralne gromade poput Noleta, Rafe, Federera, Serene Vilijams, Šarapove itd. Dakle u tenisu nije samo važan uspeh već i ponašanje.

TROLL

pre 1 godinu

Sad kada Djokovic zavrsi karijeru sa najvise GS titula u istoriji i time dokaze da je GOAT bice nova fora, ne nije on GOAT, Alkaraz je, samo jos nije stigao da osovji sve turnire...zapad

klop

pre 1 godinu

jeste, osvojio prakticno 0 slemova i nista drugo ozbiljnije i vec je najbolji svih vremena

ko svi oni (njih 60) sto su najavljivali ko nove federere pa su uzeli duplo golo zadju deceniju.

momak dobro igra ali je bolesno od strane medija da daju prostor kojekakvim analiticarima da lupaju gluposti. imajte postovanje prema onima sa 5 slema, pa nek prvo stignu ti najbolji dotle pre procena, a onda ih uporedjujte sa onima od 20+
(rusofil, 20. jul 2022 11:31)



Alkaras je osvojio više nego Đoković u tim godinama. Ima dva Mastersa tako da se ne može reći da nije ništa ozbiljnije osvajao.
Dugačak put je pred njim, ali je lepo krenuo.

moz da bidne, moz da ne bidne, al' ne mora da znaci

pre 1 godinu

Hahaha,dobar Vic.Mali ce da ima veliku karijeru,ali da bude svih vremena smesno.
(Nikola Radosavljević, 20. jul 2022 11:35)

Sigurno je da ce (naravno, ako covecanstvo pozivi) i Federera i Nadala i Djokovica neko nekad nadmasiti (a da ce taj neko jednog dana od nekog biti nadmasen). Mozda ce to biti vec ovaj Alkaras, a mozda ce se morati cekati jos 200 godina. Za Alkarasa... sacekajte bar 15-tak!

Mladji referent

pre 1 godinu

Rafa je kralj šljake i nije kopletan igrač kao Đoković tako da ne može biti Goat pored Federera i Đokovića, drugo Đoković je vidi čuda upravo u Alkarazovim godinama sa 19 na Rolan Grosu igrao četvrtfinale na Vimbldonu osminu finala šta je uradio Alkaras ove godine na ta dva turnira ništa.

PS: Đoković je sa 20 već bio treći ali su prvi i drugi bili Federer i Nadal u najboljim godinama to će se teško ponoviti.

Sedi jedan.
(Solomon, 20. jul 2022 13:38

Pa Alkaraz je ove godine igrao cetvrfinale RG i osminu Vimldona, tako da se malo informisi. A generalno Karlosovi rezultati su slici kao Novakovi u njegovim godinama, ali bilo je i mnogo igraca koji su i mladji pravili bolje rezultate. Najbitnija je konstantnost.

Duki

pre 1 godinu

Ne znam čemu kiseli komentari, ovo uopšte nije nemoguće. Alkaras je u nekim mečevima pokazao izuzetan kvalitet, ali on još oscilira. Ako bi igrao uvek blizu svog maksimuma, mislim da može svakog da pobedi. Sećam se samo kako je Cicipasa jednom počistio, ovaj nije znao šta ga je snašlo, nikakve šanse nije imao.

Nikola

pre 1 godinu

Mozda ce biti, a mozda i nece. Da je veliki talenat, jeste, ali je potrebno da nema jaku konkurenciju, da ima motivaciju da stigne na 20+, da ga posluzi zdravlje itd. Siner i Alijasim su mladi i talentovani.
Delpo je bio sjajan, ali su ga povrede sprecile. Mari je gubio mentalni fokus, isto kao danas Cicipas, Medvedev i Zverev. Vavrinka je bio talenat sa povredama, kao npr. Tim danas. Kirjos je nekanalisani talenat kome je karijera u zalasku bez ozbiljnijeg rezultata. Da je imao psihologa uz sebe, bio bi deo velike cetvorke. Svi su oni mogli da budu, pa nisu.

Zagor

pre 1 godinu

Stoji da je talenat ali dalje od četvrtfilala GS nije stigao... Ne treba momka opterećivati bespotrebnim pritiskom na početku karijere...

Maksa

pre 1 godinu

Tek kad dečko uzme upola onoga što je uzela velika trojka, možemo da pravimo neka predviđanja. U fudbalu ista stvar. Mediji svake godine najave po nekoliko novih Mesija i Ronalda kojih na kraju nema nigde.

replika

pre 1 godinu

Alkarez to je pod znakom pitanje tu su Medvedev,Rubljov, Zverev, Cicipas pa Minaur,Oze,Siner,Hoger,Korda na kraju on.

Ove druge ne racunam.

Ja

pre 1 godinu

Sve ono sto je postigao Novak i jos uvek je u naletu,Rafa sa 14 R.G.,Federer...to je zacementirano istoriski narednih 50-100 god.Sve dok tenis ne bude napredovao u tehnolosko sportskom smislu niko nece postici to sto su ovo troje uspeli...a i dalje su tu...

Aleksa Pufta

pre 1 godinu

Cini mi se da ce zbog nedovoljne visine, kraceg koraka i raspona ruku morat da igra sa 120% i tu ce ga sacekati povrede posle 25 godina. On moze da napravi nesto vece samo ako nema konkurenciu u generacijama +-3-4 godine od njega.

Pera

pre 1 godinu

Dobro, ljudi navijaju, pale se, momak je dobar pa se malo preteruje...
Ali situacija je takva, da, cini mi se, kad bi na primer Andy Murray sad imao 17-18 godina (ili neko drugi da se pojavi, slabiji od velike trojke ali bolji od ostalih), mogao bi daleko da dogura prosto jer ne bi morao da deli titule sa druge dve ajkule.

DM32

pre 1 godinu

Odlican je, za te godine takva tehnika, momak je vesnik smene generacija, ali mu nedostaje mnogo toga da bude najbolji ikad. Tesko da ce biti dominantan u trenutnoj konkurenciji.

shone

pre 1 godinu

Kakav crni alkaras i ostali teniseri, oni sto su nam pružili Djikovic, rafa i Federer i u jednom periodu marej to nećemo gledati više. Niti jedan od njih trojice ne bi postigao ono sto je postigao da nije bilo ove dovojice , niti bi bilo motiva niti želje da se bave sportom do 40godine. Jedan drugog su naterali da podignu nivo igre na nivo koji ostali teniseri mogu da sanjaju. Tako da kada se oni povuku od muškog tenisa će ostati isto sto i od ženskog danas , biće max dva ili tri tenisera koji ce imati po 4-5 gs titula a još njih 10 sa po jednom titulom i to je to. Uživajte još malo dok djokovic i Nadal traju jer posle njih muški tenis ide u zaborav i toga su celnici ATP svesni i onda sada pokušavaju veštački ds napumpaju celu priču jer interesovanje za muški tenis neće biti ni 30 posto od onoga sto imamo danas i sto smo imali u prethodnih 20 godina. Alkaras je ok igrač , talenat , isto kao sto su bili mnogi, monfis , gaske, conga, gulbis, raonic, i mnogi mnogi drugi , velicani , ali na kraju svi mi znamo kako su završili , svi zajedno imaju skor sa pomenutom trojicom 2 pobede i 94 poraza.

boban,nis

pre 1 godinu

Bez ironije Marin Cilic je jos uvek uspesniji igrac od njega.
A to da li ce biti bolji,pa jos najbolji svih vremena,o tome je smesno i pomisliti.

Marko

pre 1 godinu

Alkaras zaista obećava, i ima šansu da bude odličan teniser. Ali da sačekamo da osvoji nekoliko GS titula pa da onda prognoziramo. Ima on još vremena

Veliki brat

pre 1 godinu

Većina ne shvata da mora sve više i više da se radi, trenira svaki dan, možeš u jednoj godini da zaradiš 50 miliona dolara, ali nemaš vremena da uživaš u tim dolarima, već samo trening, trening i trening.

Na žalost, već smo videli podosta tih talentovanih igrača, koji su jedva uspeli da osvoje poneki GS, jer su prestali da treniraju. Čak i u šahu kad se dospe među prvih 10, mora još više da se radi nego ranije da bi se opstalo među prvih 10, a zamislite tek u sportu kao što je tenis gde su fizička kondicija i tehnika pola posla, a druga polovina je koncentracija i volja.

Na žalost, iako će se uvek naći neki "kompletan igrač" koji će sa 16-18 godina postizati uspehe koji liče na uspehe vrhunskih tenisera kad su bili mladi, 99% njih nema tu volju i koncentraciju da dugoročno ostvaruju uspehe i redovno treniraju i usavršavaju svoju kondiciju i tehniku.

To vam je kao u nekim granama industrije ili muzici, do nekog nivoa se brzo napreduje, a posle je sve teže, pa od određenog nivao da biste se popravili za 10%, treba vam duplo više vremena i energije.

Možda je jednostavnije za poređenje: do kraja srednje škole imate masu dece koja imaju sve petice u školi, ali mali broj te dece budu vrhunski studenti na fakultetima, a čak i od tih veoma mali broj kasnije doktorira, a od tih što doktoriraju samo retki ostvare neke revolucionarne pomake u nauci.

Tako i u tenisu, ovaj je trenutno "vukovac", a videćemo za 3-4 godine da li će biti vrhunski student, a posle...

iks

pre 1 godinu

Sve to zavisi od konkurencije. Predviđali su i Dimitrovu i Raoniću mnogo toga ali šta im vredi kad su kao konkurente imali Đokovića, Nadala, Federera. Videćemo kakve će Alkaras imati konkurente. U zavisnosti od toga, može imati 25 GS titula a može da nema nijednu.

ognjen strahinjić

pre 1 godinu

Mozda i hoce ako Amerikanci ne pronadju nekog ubicu iz serve poput Iznera koji ce jos imati i iole neki return da bude konkurentan. Buducnost tenisa je, nazalost takva, da se sve svodi na servis. Alkaraz bi mogao da uspostavi dominaciju na sljaci, ali tesko i na preostalim podlogama. Pre ce biti da cemo u muskom tenisu imati na 17 slemova 15 osvajaca, a ne kao sad 5 (velika trojka plus Tim i Medo).

mst

pre 1 godinu

Svi pisete slicno da npr. nije bilo nadala ova dvojica bi osvojila 27-28-30 slemova, ili da je samo postojao djokovic izmedju 2007-2020 da bi osvojio preko 30 slemova. To ne pije vodu. Uracunajte i to da su jedan drugog i treceg terali do maksimuma i da je to i razlog zasto npr po 3 slema imaju marej i vavrinka i po jedan cilic, thiem i medvedev a od 2004-5 je odigrano oko 70-75 slemova, a ostali su uzeli 9 slema sto je 12-13% svih odigranih slemova. Ej ljudi pa 2022 a prva tri slema drze nadal i djokovic. Veliko je pitanje za Alkatraza koliko ce izbeci povrede, kakvu ce konkurenciju imati, kada ce uzeti prvi slem, kako ce mentalno izneti planinu da ce mu trebati najverovatnije 23-25 slema za titulu goata. Ova trojica su bas odskocila, i deluje kao nemoguca misija da u skorije vreme neko to srusi. Alkaras ima potencijal ali toliko treba poklapanja kockica da se priblizi da je to vrlo tesko predvideti

mich

pre 1 godinu

Hahaha dosta vise sa tim strucnjacima... Naslusali smo se mnogo toga o nadolazecim "legendama"...
Dimitrov, Tim, Zverev, Cicipas, Alasim, Medvedev, Alkaraz, Hurkac, Rune, Rud itd, itd, a oni ne mogu dva "cestita" turnira da vezu u nizu, a kamoli nesto drugo, daleko su oni od Vavrinke, Mareja, Cilica i Del Potra, a kamoli da ih porede sa ovom trojicom...
Do 23 ć-ce moraju da uzmu par 2 GS da bi ih neko ozbiljno shvatio, do tada pozdravite TE VELIKE STRUCNJAKE!!!

Topnik

pre 1 godinu

Teško će u eri društvenih mreža netko ostvariti karijeru poput članova velike trojke. Federer, Nadal i Đoković su odrastali 80-ih, 90,ih i ranih 2000-ih kad je sport bio čišći nego danas. Teško je ostati fokusiran samo na sport kad buljiš u ekran cijeli dan. Već sad je veliki hype oko Alcaraza, a šta će tek biti nakon 5 osvojenih slamova... a on to sve gleda svaki dan na društvenim mrežama...svaka mu čast ako ostane fokusiran i konstantan 15-20 godina kao velika tojka.

Boles

pre 1 godinu

Ništa, sada vidimo koga će Srbi sledećeg da mrze.
Neverovatna je mržnja prema klincu koji tek kreće u ozbiljan Tenis.
I dok njegova karijera može da krene u ovom ili onom smeru, jedno je sigurno, on je naša sledeća meta.
Jer ne sme niko nikada da parira Đokoviću.
Ne sme niko da napiše šta je Đoković postigao sa 19. godina, a šta je Alkaraz.

dare slovenac

pre 1 godinu

"Video sam to u Samprasu, u Federeru, video sam to i u Nadalu. Alkaras ima najkompletniju igru. Rođen je da ostvari velike stvari"

pa nisi video kod največeg svih vremena, kako da ti sad verujem...

Djordje

pre 1 godinu

Nije nemoguće. Da nije bilo Djokovića. Federer bi možda inao 27-28 GS, slično I za Nadala. A ako obrnemo da nije bila Nadal i da Djokovic nema ove gluposti što neće da se fakcijiše. Imao bi Djokovi možda 30 titula

Ako Alkaraz bude doninantan 6-7g može da osvoji 20titula u to vreme

Mada Ja lično ne mislim da će da se desi

Goran

pre 1 godinu

Dotični gospidin treba pročitati knjigu: Misli brzo i sporo ! Tamo će naučiti da njegovo predvidjanje nije ništa sigurnije od predvidjanja bilo koga od nas! Treba bar milion malih stvari da se piklopi da bi se njegova prognoza ostvarila i ako se samo jedna od tih stvari ne ostvari ništa od rekorda! Znači pusti momka da igra pa tek na kraju karijere utvrditi činjenično stanje!!

Kole

pre 1 godinu

Svi žele novu zvezdu koja bi zamenila vanzemljce kojima ističe vreme. Očekivanja su prevelika i od zaista talentovanog tenisera za dva meseca su mediji od njega napravili mega zvezdu. Već se vidi danak tome jer momak izlazi na teren pod velikim pritiskom i počinje da popušta. Novaku je bilo lakše jer je od početka postojalo neodobravanje i nedostatak podrške zbog čega je morao da se dokazuje sa uključenim modom zvanim inat.

Novi teniski poredak

pre 1 godinu

Neka nam neko od ovih nepogrešivih prognozera predvidi makar kakvo će vreme biti sutra!
Alkaraz je dobar materijal, ali niko ne može ni da pretpostavi šta će se sve dešavari u narednom periodu. Možda osvoji "sve živo", a možda bude kao Tim ili Osaka, Gulbis ili Dimitrov... On tek ulazi u vatru, možda se prekali, a možda izgori. Ovakvi tekstovi nisu potrebni tenisu, ali su novinama neophodni! Ne vidim zašto se uskoro ne bi pojavila desetorica tenisera kvalitetnijih od velike trojke! Istovremeno! Nije mnogo verovatno, ali je moguće.

Neđo Valderama

pre 1 godinu

Ovo je već ozbiljna dijagnoza. Živim za dan kada Novak bude i po GS-ovima ispred svih, kakvo će to polivanje po kvarnim zapadnjacima da bude ajoj.

Maximus

pre 1 godinu

A šta nije vam vise Federer GOAT ? ha ha ha

Pa neki među vama svake god menjate goata... nema toga. GOAT je nepromenljiva kategorija i zna se ko je.

Novak

Milan

pre 1 godinu

Fali mu 5cm visine da to i ostvari. Piše da ima 185 ali je vidno niži od Nadala, jedva prebacuje 180 po mojoj proceni. U današnjem tenisu to je hendikep. Najteže je osvojiti Slem, imaš samo četiri šanse godišnje.

da se ja pitam ja bi protero autobus ovuda

pre 1 godinu

I Laki Lučano je završio karijeru bez poraza pa se ne smatra najvećim u boksu, sa ovom generacijom možda taj Alkaraz i osvoji 25 GSa, neće biti najveći, gde su rivalstva?.....

Ivan

pre 1 godinu

Poprilične besmislice je iznapričao ovaj gospodin. Kaže daje "smelu" prognozu po pitanju Alkarazove teniske karijere i prognozira mu da će postati najbolji igrač svih vremena! Nije to smela prognoza, to su besmislice. Da ne bude zabune, i ja Alkaraza smatram izuzetno talentovanim igračem pred kojim je svetla budućnost, naosvajaće se Mastersa i Slemova u to nema sumnje, ali da će prestići sve velike rekorde Velike trojke i da će ih nadmašiti baš u svemu, teško. Zaista zaista jako jako teško. Ej, pa Nadal ima ogromnih 14 Rolan Garoseva osvojenih! Kako neko može Nadala da nadmaši u tome? Pa nikako naravno! I kako onda može neko da bude od Nadala bolji igrač? Pa opet NIKAKO naravno! Dalje, veliki Federer ima osam, ej OSAM Vimbldona osvojenih! Može li neko da nadmaši Federera u tome, sem Đokovića kome fali još jedan Vimbldon ali to je Đoković ne Alkaraz o čemu ovaj čovek priča! Znači može li Alkaraz da nadmaši Federerovih ogromnih osam vimbldonskih titula? Pa naravno da NE! Biće presrećan najpre JEDAN veliki Vimbldon da osvoji! Igra na travi mu i inače nije neka za sada! Dalje, naš Đoković ima velikih devet Australijen opena i velikih sedam Vimbldona osvojenih! Ogroman rezultat! Da li će Karlito to nadmašiti? Teško! Jako jako teško! Ima Đoković i ogromnih 370 nedelja na broju 1! Da li će Karlito to nadmašiti? Pa NE naravno! Pa kako će onda biti najbolji igrač svih vremena? Biće veliki igrač, osvajaće puno velikih turnira, ali najbolji svih vremena, hehe, dajte malo se uozbiljite!

Ivannn

pre 1 godinu

Za pocetak neka pobedi Berrettinija, Sinnera i Zvereva na grand slamu, pa za koju godinu mozda Djokovica i Nadala, pa da ovakvi textovi dobiju bar malo pokrica...

El Doctore

pre 1 godinu

Da bi postao goat, mora da se pojavi najmanje jos jedan, ako ne i dva vrsnjaka koji ce biti na istom nivou da sami sve osvajaju, i onda na kraju karijere da prestigne sve rekorde ili vecinu rekorda u takvoj konkurenciji. Da bude pravo neizvesno rivalstvo. Ako bude igrao sa slabom konkurencijom moze da osvoji 30 slemova i da to nema toliku tezinu

Rade, ZG

pre 1 godinu

Alcaraz ima potencijal i nesumnjivo da će biti veliki igrač, a koliko dobri će njegovi razultati biti ovisi o konkurenciji koju će u karijeri imati. Zamislite da Novak, Nadal i Federer nisu igrali u istoj eri koliko GS i Mastersa bi osvojili. Zbog toga je teško uspoređivati igrače iz različitih era. Puno okolnosti utječe na razvoj i rezultate igrača, a konkurencija koju imaju posebno. Konkurencija ih potiče da budu sve bolji, što je naravno dobro, ali i uzima dio titula.

Jovan

pre 1 godinu

Nijedan Španac u budućnosti neće dostići Nadala po svim parametrima. Nadal je daleko najbolji španski teniser u istoriji. Ali naravno neće biti bolji od našeg Đokovića.

boza

pre 1 godinu

Za sve koji uporedjuje godine Novaka i Karlosa.
Karlos mora da osvoji bilo koji Slem, zakljucno sa AO
2024 da bi pre Novaka osvojio GS.
Znaci nema sanse. Pored Novaka, Rafe, Medvedeva, Zvereva, Cicipasa i mozda Sinera…
A s’obzirom da je 2024 Olimpijska godina, Novak ce biti u formi zivota, jer mu samo to fali.

svasta budale

pre 1 godinu

Da, on jeste igrac generacije, ali samo zato sto je ta generacija slaba. Porediti njega sa bilo kojim od trojice aktivnih velikana je smesno - koliko bi svaki od njih imao titula da nije bilo druge dvojice? Pa najmanje duplo vise u odnosu na ono sto imaju sada!

teorija zavere

pre 1 godinu

Nije u tenisu dovoljno samo imati kvalitetne udarce i odličnu formu, što ovaj momak definitivno ima. Treba biti mentalno jak i zdrav. Setite se Novakovih početaka i zdravstvenih problema koje je imao. Da nije sarađivao sam doktorom Četojevićem pitanje je da li bi bio ovako uspešan.

Lola

pre 1 godinu

U njegovim godinama i Nole i Nadal su imali već grend slem titule. Morao bi baš da zapne da ih prestigne, ako još uzme u obzir sve eventualne krize i povrede što je realno. Dečko se do sada pokazao jedino na šljaci, kao i svi Španci.

Moje mišljenje

pre 1 godinu

Dečko je talenat i tu nema spora ali evo ja mu velikodušno dajem 7 GS.Kontinuitet je nešto što su imali samo tri aždaje tenisa u periodu preko petnaest godina.Ne verujem da ovaj momak ima glavu za to.

igor

pre 1 godinu

Rafa JE GOAT. Alkaraz ima 19 godina, Novak je u tom dobu bio anonimni igrač.
Luzerima je trijumf njihovih šampiona uteha za sopstvenu prosecnost - tu nema puno mesta za ubedjivanje
(AO, 20. jul 2022 12:55)

Koliko gluposti i neistina u ovom komentaru,samo cinjenice
373 >209 nedelje
5>0 zavrsni masters sezone
Covek koji nikad nije osvojio turnir gde igraju najboljih 8 na kraju godine NIKAD ,SLOVIMA NIKAD ,ne moze biti goat !!!

JT

pre 1 godinu

Nije sve do talenta, mnogo je faktora koji utiču. Teško je osvojiti dva GS trofeja a kamo li 20+. Pogledajte Tima, raspao se nakon prve titule, od pritiska javnosti. Medvedev? Pogledajte talenat Kirjosa pa ništa nije uzeo u 27 godini života.

Polako...talenat je tu. Nek on osvoji prvo jedan GS, pa onda nek osvoji na svim podlogama, pa nek bude bar godinu dana prvi igrač sveta. Ima puno "milestona-a" dok ne uđe u izbor za najvećeg. A nešto ne pokazuje neku konstantnost.

shone

pre 1 godinu

Naravno da ima velike šanse da bude, ako ne bude imao pravu konkurenciju imaće 30 GS lagano. Isto kao što bi bilo ko od velike trojke imao 35-40 da nije bilo ostalih

key and peele

pre 1 godinu

zivimo u uzasnom vremenu za koje je, ni kriv ni duzan, u stvari kriv dzordan. u stvari biznis ekipa koja je vodila en-bi-ej i koja je htela da opere imidz nba i zaradi milijarde, hajpujuci majkla kao najveceg ikad.

i sad je taj goat sindrom presao na sve sportove. tako i na tenis.

Stanje stvari

pre 1 godinu

@ 4k4.dex. Ja baš smatram da je suprotno od toga što ti misliš.Novak,Rafa,Rodžer su se između sebe toliko motivisali i gurali jedni druge da napreduju i usavršavaju se u igri.To je i doprinelo da su pokupili skoro sve GS u zadnjih 15 godina, to jest ostavili mrvice za ostale.Ako nemaš takvu konkurenciju onda se gubi volja i želja za napredovanjem.

4k4.Dex

pre 1 godinu

Neće biti teško dostići 20+ GS ako bude dobar kao Ova trojica a ne bude imao u svojoj eri ko konkurenciju ali sve to treba da se poklopi a i to neće značiti da je najbolji u istoriji ako bude igrao bez konkurencije. Svakako neko od ove trojice iz zlatne ere tenisa bi i dalje bio najbolji svih vremena.

Trash

pre 1 godinu

Talenat je samo 10% uspeha. Mnogo toga treba da se poklopi da bi neko mogao da bude najveći. Kao prvo mora da se sačuva povreda a već nekoliko puta je gubio mečeve zbog povreda. Boris Beker je sa 17 godina osvojio Vimbldon, bio je odličan igrač ali je ostao na 6 GSa. Sada je lestvica na 22GS a ići će možda i na 25+. Još neko vreme će Alkaraz morati da čeka na svoj prvi GS, na travi nema sta da traži pored Djokovica na šljaci pored Nadala dok igraju. Na betonu je strahovita konkurencije: Djokovic gde mu dozvole da igra, Medvedev, Siner, Zverev, Tsitsipas, Rubljov a bogami i Kirjos i sve opasniji Alijasim.

Lukavi

pre 1 godinu

Moje misljenje je da mali ima sve sto treba da bi to postigao, stvarno ima u sebi kompletnu igru, fizicke predispozicije, sve... e sad da li ce uspeti da premasi ovu trojicu to je pitanje, i tu ima mnogo faktora, od povreda, do svoje psihe i glave, motivacije i konkurencije.

Cak i da ih premasi pitanje je kakvu ce konkurenciju imati pa ce se postavljati to pitanje kada se bude diskutovalo o najboljem svih vremena, posto su ova trojica konstantno morali da igraju izmedju sebe, plus jos par odlicnih igraca, kao sto je marej itd.

Ono sto niko ne zna trenutno je kakvi ce mu biti rivali. Otkud vi znate da sada nema recimo dvoje nekih klinaca od 14 godina koji ce budu mnogo bolji od njega.

Na kraju krajeva kada je federer dominirao 2005-2006, da li je iko mogao da pomisli da ce se pojaviti ne samo jedan, nego dva igraca koji ce biti uspesniji od njega?

Deratizator

pre 1 godinu

Pa začkoljica sa povredama je ključ. Ovako udaranje loptice, iz ramena, prouzrokovaće, nažalost, ozbiljne povrede. Tek treba da dokaže da je igrač, osvajanjem najvećih trofeja, a potom i da u tome bude konstantan. Teško. Čak sam mišljenja da neće dobaciti ni do 10 GS.

Комша

pre 1 godinu

Тешко. Велика тројка је такве резултате наметнула да ће проћи векови док се не појави неко да их престигне. А и ако престигне биће питање ко су му били противници јер ова тројица су имали против себе друга два најбоља икада.
Иначе сећам се кад су причали да ће онај Бугарин Димитров бити нови Федерер. Чак су звали мали Федерер. И шта би? Ништа од њега.

Dejan

pre 1 godinu

Najjaci su ovi sto govore "Alkaras ima 0 Slemova". Alo rodjaci, pa decko je tek napunio 19 godina. 19 godina alooo.. Pa Djokovic je prvi Slem osvojio sa maltene sa 21 godinom.

chupavi

pre 1 godinu

Mali ima talenta i to se vidi, ali sta ce uraditi od karijere zavisi samo od njega samog ali i od konkurencije.

Ovo sto rade mediji, koji stavljaju ogroman pritisak na negova pleca moze biti samo kontraproduktivno.

Mladen

pre 1 godinu

Ni manje ni vise nego najbolji svih vremena...pa ako osvoji samo 10 slemova da se ni ne saginje haha Lik nije dosao ni do slem finala a to sto je mlad ne znaci nista. Monfis je u tim godinama bio duplo veci talenat i potencijal pa sta je Gaske radio sa 15g Kako neki profi trener moze ovako nesto da izvali taj mora da uci tenisu neke dede i babe po starackim domovima.

ghost_of_sopot

pre 1 godinu

Nadal, Đoković i Federer su zajedno osvojili 63 GS. Igrajući uglavnom jedan protic drugog. To je era u tenisu koja se više ne ponavlja i bila je privilegija gledati igru takvih velemajstora tenisa.

Darko

pre 1 godinu

Mnogim budućim generacijama će ući u glavu neverovatan broj rekorda koji su postavili trojica najboljih u istoriji. I biće im mnogo teško da dođu do 90+ titula u karijeri, 20+ Grand Slamova, 35+ mastersa i 350+ nedelja na čelu ATP liste.

Zozo

pre 1 godinu

"Ova tvrdnja je apsolutno tacna, ako ostane zdrav u glavi i telu, bice ubedljivo najbolji svih vremena, premasice Nadala i Borga. Bavim se tenisom 30 godina i ovakvog igraca jos nisam video, apsolutno je kompletan."

Možda Nadala i Borga ali Novaka nikada.

Predo

pre 1 godinu

Neviđena budalaština. Pa to se ni jedan otac ovih tenisera nije usudio reći, a ima ih čudnih, da ne kažem ludih, videli ste. Dečko je fantastičan, ja sam oduševljen njegovim kretanjem, udarcima. Ali, uvjek ima ali, čak i ako bude zdrav, posvećen, ne bude imao privatnih problema, tenis napreduje, za dvije, tri godine pojavi se neki novi, još kavlitetniji klinac. Tako su mislili da će Federer i Nadal do kraja podeliti titule, a onda se pojavi treći i pokvari bromansu. Pa rekli su da će Đoković osvojiti 25 titula, pa dođe kovid. Znači, ni povreda, ni loša forma, nego principi, preko kojih ne može preći. Izgledalo je da Monika biti najbolja svih vremena, dođe Švabo sa nožem, Borga niko nije mogao dobiti, ali se on povuče sa 27. Jedino što možemo predvideti je da je sve nepredvidivo.

srle

pre 1 godinu

Izjave poput ove, mogu biti kontraefekat za Alkaraza. Ima dobru startnu poziciju, sa 19 godina osvojio dva mastersa, pobedio je Đokovića i Nadala. Međutim, dug je put do najboljih svih vremena, daj prvo da osvoji makar 1 grend slem trofej. U susretu sa direktnim rivalom na Vimbldonu, mladim Sinerom, nije pokazao kvalitet, slično na Rolan Garosu prilično lako ga je rešio Zverev. Juče se mučio sa čelendžer igračem u Hamburgu, jedva je izvukao meč u tajbrejku 3 seta. Dakle, nesumnjivo kvalitet postoji, ali izjaviti da će Alkaraz biti najbolji svih vremena pored još uvek aktivnih Đokovića i Nadala, smešno.

mr

pre 1 godinu

Један Сампрас је постави неке нове рекорде и мислило се то је то. Појави се Федерер и пређе га за мање од 10 година. Федерер већ легенда и појави клинац којег федерер нема шансе да победи на шљаци, а ускоро тај клинац је кренуо и до суза да га доводи као најбољег у историји. И тако док је публика у трансу, и слави најбољег свих времена, и његове двобоје са најбољем на шљаци свих времена, ових и будућих, појави се момак из будућности који крене да роштиља обојицу. И тако тај момак данас више победа над обојицом из ере делиријума, и многи га сматрају најбољим свих времена. Ето шта треба за најбољег свих времена. Који услов је овај мали испунио? А да, биће. Бичу и ја.

Z

pre 1 godinu

Rafa JE GOAT. Alkaraz ima 19 godina, Novak je u tom dobu bio anonimni igrač.
Luzerima je trijumf njihovih šampiona uteha za sopstvenu prosecnost - tu nema puno mesta za ubedjivanje
(AO, 20. jul 2022 12:55

Za vas koji pratite tenis od kada je Novak postao prvi igrač sveta ili kasnije :

Alkarazova karijera vrlo podseća na Novakovu.
Sa 19 Novak nije bio anonimus nego isto osvajač mastersa, a sa 20 je igrao finale US Opena, osvojio Australiju i postao treći igrač sveta.

Ono na šta Maći skreće pažnju i zašto je dao takvu izjavu ( a on ozbiljno dobro zna tenis i ume da prepozna kvalitet) je to da niko od velike trojke + Sampras i Agasi nije u 19 godina tako udarao lopticu, reternirao i kretao se. Ako Alkaraza zaobidju velike povrede, on ima realnu šansu da dogje u situaciju u kojoj su velika trojka kada su u pitanju boj GS.
Tenisu je potrebno da ima takvog igrača koji će povući ostale da prevazidju sebe u pokušaju da gabstignu.
To je i Novak uvek isticao da bez Federera i Nadala sigurno ni on ne bi bio tu gde je.

Solomon

pre 1 godinu

Rafa JE GOAT. Alkaraz ima 19 godina, Novak je u tom dobu bio anonimni igrač.
Luzerima je trijumf njihovih šampiona uteha za sopstvenu prosecnost - tu nema puno mesta za ubedjivanje
(AO, 20. jul 2022 12:55

Rafa je kralj šljake i nije kopletan igrač kao Đoković tako da ne može biti Goat pored Federera i Đokovića, drugo Đoković je vidi čuda upravo u Alkarazovim godinama sa 19 na Rolan Grosu igrao četvrtfinale na Vimbldonu osminu finala šta je uradio Alkaras ove godine na ta dva turnira ništa.

PS: Đoković je sa 20 već bio treći ali su prvi i drugi bili Federer i Nadal u najboljim godinama to će se teško ponoviti.

Sedi jedan.

Rolletno

pre 1 godinu

Federer, Nadal i Djokovic su u njegovim godinama bili top 3 igraci. On je trenutno sesti zahvaljujuci politici i tupavom sistemu bodovanja. Verovatno ce biti prvi jednog dana ali najbolji svih vremena - odoh da se posteno ismejem.

Mali Nevaljali

pre 1 godinu

Sreća po Karlosa pa se o njemu ne stara Rik Maći nego Ferero.
Do juče je +10 GS bio san sna, a sada klinca opterećuju da je mogućih manje od 25 GS neuspeh.

Milos

pre 1 godinu

Ljudi moji, ovo je smesno zalosno...decko osvojo tacno 0 slemova, neki masters i proveo rtacno 0 sedmica na vrhu i prognozira se da ce biti bolji od Djokovica i to sad kada je izvesno da ce upravo Djokovic biti najbolji u istoriji...bas me zanima da li bi bilo ovakvih smelih prognoza da je Rafa GOAT...ali nema veze, bice to samo jedan u nizu raznih Zvereva, Cicipasa, Corica, Tomova i ostalih buducih teniskih GOAT-a

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Pogledajte samo naslove za Tima, pre par godina... "Kraj, To je to, Velika trojka odlazi u istoriju, Tim budući GOAT". I to nije izjavljivao samo neki Maći. Nemam ništa protiv dečka, ali amaaaan, malo realnosti.

Sava

pre 1 godinu

Posle Rafaela,Novaka i Rodzera.. maraton na podignut na 1000km. U odnosu na granice koje su pre njih bile na 42km...
Dakle demotivisuce...
Treba milion kockica da se sloze da bi neko prisao blizu trojice velicanstvenih...

AO

pre 1 godinu

Ljudi moji, ovo je smesno zalosno...decko osvojo tacno 0 slemova, neki masters i proveo rtacno 0 sedmica na vrhu i prognozira se da ce biti bolji od Djokovica i to sad kada je izvesno da ce upravo Djokovic biti najbolji u istoriji...bas me zanima da li bi bilo ovakvih smelih prognoza da je Rafa GOAT...
(Milos, 20. jul 2022 12:24)

Rafa JE GOAT. Alkaraz ima 19 godina, Novak je u tom dobu bio anonimni igrač.
Luzerima je trijumf njihovih šampiona uteha za sopstvenu prosecnost - tu nema puno mesta za ubedjivanje

Svasta

pre 1 godinu

Sutra Katalonija izlobira otcepljenje uz pomoc USA kongresa, krene gradjanski rat, Rusija stane uz Spance i momak iz Palmara dobije suspenziju. Jednako realan scenario, sta.

НеКо

pre 1 godinu

ко год вам обећа било шта да ће се десити у наредних шест месеци,не ВЕРУЈТЕ.... није зато што лажу,већ нико не зна шта све може да се испречи на путу

Štef

pre 1 godinu

Najveći svih vremena još nije završio karijeru niti će u narednih 5 god, da ga ne spotiču celu karijeru išao bi na 30 slemova ovako teško, ali će svejedno ostati upamćen kao najveći, i na terenu i van njega, Nole GOAT

Goran

pre 1 godinu

Nikada igraci koji zablistaju kao vrlo mladi ne postaju ni priblizno najbolji svih vremena. Primeri su Beker, Lejton Hjuit, Majkl Cang. Novak je jedan od starijih igraca koju su dosli do broja 1 pa danas ima daleko najvise nedelja na prvom mestu.

Stojke

pre 1 godinu

Ova tvrdnja je apsolutno tacna, ako ostane zdrav u glavi i telu, bice ubedljivo najbolji svih vremena, premasice Nadala i Borga. Bavim se tenisom 30 godina i ovakvog igraca jos nisam video, apsolutno je kompletan.

ZokiNS

pre 1 godinu

Ne osvaja se 20 i kusur grand slamova za par godina... treba da odigras 30 i vise finala a za to treba vrhunska karijera da traje preko 10 godina... tako nesto prognozirati za igraca koji jos nije igrao nijedno finale, nije bio ni blizu, je potpuna besmislica... inace je mali napucan ali retko antipatican lik.. nema nista od toga.

Milan

pre 1 godinu

U današnjem svetu nije sigurno šta će se desiti do večeras a kamoli da će dotični postati najbolji svih vremena. Besposličari vole da prave takve "analize" i "projekcije".
(Bgd, 20. jul 2022 12:13)
nije sigurno ali je decko kapacitet za tako nesto

Bgd

pre 1 godinu

U današnjem svetu nije sigurno šta će se desiti do večeras a kamoli da će dotični postati najbolji svih vremena. Besposličari vole da prave takve "analize" i "projekcije".

puko svet totalno

pre 1 godinu

"Alkaras će biti najbolji igrač svih vremena"

Bravo svaka čast, sportski pozdrav.Eto konačno da neko obori sve rekorde Djokovića i postavi neke nove granice.Svi smo znali da taj moment mora doći, ali niko nije očekivao da će se desiti tako brzo.

Sve je relativno osim srba, oni su nebeski...

pre 1 godinu

Ovo nije neosnovan iskaz.

Kada je Nole izgubio 3:2 sa 18 godina od Federera, na konto igre rekao sam:"Pa ovaj ako ovako može da drži nivo igre, ima da stigne Federea glat." I bio u pravu.

Ovaj španac pokazuje isto takvo "ludilo".

E sad, Federer je gradio dominaciju faktički bez konkurencije. Ako mali španac izđika u opakog igrača i umom, anatomiju i motoriku ima, i ne bude imao konrukenicju, vrlo je lako moguće da statistički udara na rekorde.

Ali ako mu se pojave u mlađim generacijama vremenom neki nalik njemu, tenis će umesto "pukog statističara bez konkurencije", dobiti još jednu eru recimo neke velike dvojke-trojke. I za tenis će biti dobro, za statistike njih samih teško je poverovati da će biti dobro.

No na koncu, svedoci smo i na slučaju Nadala, Federea, i našeg Noleta da je osnovni faktor UM! Možda mladog španca vremenom ponesu druge stvari van terena, pa sam teren ne bude iskorišten punog kapaciteta.

A i naša "velika trojka",imala bi drastično manje matematike na svojim sivijima, da Del Potro nije imao "ahilov ručni zglob". Da je Potro samo tu ruku imao jaku, taj zglob, da može da trpi ostale delove tela na sebi, druga bi slika svemu bila. Kako sam u Noeltu video najboljeg pre bilo koje titule, tako sma u Potru video neverovatnu moć, možda i veću nego Nole što ima. Ali... da je baba imala zdrav kuk, skakala bi na trombolini...

Car Dušan

pre 1 godinu

I, šta ćemo sad? Svako ( danas) može, da kaže svoje mišljenje - da ga niko ništa, i ne pita... Tako i ovaj, dokoni trener!

toliko o generacijama

pre 1 godinu

Isto to su govorili i za Dimitrova i Tima, i koliko drugih koji su se pojavili i nestali upravo ispod velike trojke. Đoković nije najbolji prosto zato jer je najbolji, već zato što je imao još bolje protivnike koji su ga izgradili. Dobar sam po sebi ništa ne znači.

A kad ova trojka ode, biće more mediokriteta koji jedni druge neće moći unapređivati i realnije je očekivati gomilu osvajača slemova nego jednog ili dvojicu koji haraju.

RS

pre 1 godinu

Bilo je i ima jako opasnih igrača i u doba ere velike trojke. Evo recimo ovaj Kirgios. Ali džaba mu vanserijski talenat kad mu glava luda. Nisu džemperko nadal I nole toliko bolji u igri koliko su u toku igre strateški i mentalno jači od svih njih.

Don Quijote

pre 1 godinu

Mali razbija kako igra, a ima samo 18 godina. Nema sumnje da ce za mene biti najdrazi igrac kada se Nole povuce. Medju nasim klincima ne vidim ni jednog sa ovakvim potencijalom. Ako se pojavi, onda ce Carlos Alcaraz biti moj drugi najdrazi igrac, kao sto je sada Rafa.
Samo napred chiquitin, tvoj cika don Quijote navija za tebe svim srcem!

Sabre

pre 1 godinu

Haha ne. Cak i da osvoji vise grend slemova od Rafe, Rodzera i Novaka, svi ce znati da je to zato sto ima 10x slabiju konkurenciju. Ali ajde da pocnemo sa jednim za pocetak, a?

Milan

pre 1 godinu

Ljudi moji, ovo je smesno zalosno...decko osvojo tacno 0 slemova, neki masters i proveo rtacno 0 sedmica na vrhu i prognozira se da ce biti bolji od Djokovica i to sad kada je izvesno da ce upravo Djokovic biti najbolji u istoriji...bas me zanima da li bi bilo ovakvih smelih prognoza da je Rafa GOAT...ali nema veze, bice to samo jedan u nizu raznih Zvereva, Cicipasa, Corica, Tomova i ostalih buducih teniskih GOAT-a
(Milos, 20. jul 2022 12:24)
Djokovic je sa 21 godinom osvojio prvi GS a Alkaraz ima 19 godina

Boris Banović

pre 1 godinu

Dobar, talentovan i mlad igrač ! Ko poznaje sport, zna da neki sportisti dostignu vrhunac u karijeri do 25.godine, a neki u 30.-im ! Ovakve prognoze su neutemeljene, a jedna povreda može da zaustavi sportistu u potpunosti ! Del Potro , na primer !

milos

pre 1 godinu

daleko je on da bude najbolji svih vremena , pa on nema ni jedno gren slem finale , a treba ce mu min 25 , master titula in mozda 2 , koliko ima Novak ili Rafa , boga pitaj, ovo sto su osvojili Rafa , Fed, Novak , mislim da nece niko da ugrozi , jer i Rafa i Novak jos uvek igraju . Mnogi mladi su dolazili i stali , zid je preveliki da ga srušis.

Aha

pre 1 godinu

Znaci sponzorska masinerija vec nasla zamjenu Nadalu. Da li to znaci da ce Nadal okaciti "kopacke o klin" uskoro? Jos slem - dva pa u penziju? Novaka ce preko vakcine da izbace iz igre i prica gotova o najboljem svih vremena. Samo kako ce da podnesu da je Rodjo treci?

rusofil

pre 1 godinu

jeste, osvojio prakticno 0 slemova i nista drugo ozbiljnije i vec je najbolji svih vremena

ko svi oni (njih 60) sto su najavljivali ko nove federere pa su uzeli duplo golo zadju deceniju.

momak dobro igra ali je bolesno od strane medija da daju prostor kojekakvim analiticarima da lupaju gluposti. imajte postovanje prema onima sa 5 slema, pa nek prvo stignu ti najbolji dotle pre procena, a onda ih uporedjujte sa onima od 20+

estiar

pre 1 godinu

Kakav komentar... Da bi to postigao nije bitna samo kompletnost igre, vec mentalna snaga. E tu mora da bude najjaci, a nije se za sad pokazao na GS. S druge strane, nece imati baš neku konkurenciju kad se povuku Novak i Rafa.

Milan

pre 1 godinu

Nikada niko neće dostići ovo što su Novak, Rafa i Rodžer. Možda i neko bljesne do 20 i nešto gs titula, ali u ovakvoj konkurenciji gde su sva trojica uspela to, teško.

123

pre 1 godinu

Prognozirati je cista glupost i to na osnovu talenta? A u karijeri moze svasta da se desi cak vidimo i sa stvarima koje nemaju veze sa tenisom vec sa politikom. Polako. Da je neko osvojio 7,8 GS pa da se predvidja. A i kada to ostvari vec je u nekim godinama. A 22, 21 GS?? Gde je tek to? Znaci glupe prognoze ali razumem. Cilj je da se o njemu prica..

djuro

pre 1 godinu

budala. problem je što će od sto ili trista ovakvih kretenskih "predviđanja" jedno nekad biti tačno, prosto po zakonu verovatnoće. Onda će "stručnjak" ni kriv ni dužan postati uticajan pa će ljudi slušati njegove preporuke i ono što mlati (a svi oni mlate). Tako se propada, ne samo u tenisu i ne samo u sportu.

rusofil

pre 1 godinu

jeste, osvojio prakticno 0 slemova i nista drugo ozbiljnije i vec je najbolji svih vremena

ko svi oni (njih 60) sto su najavljivali ko nove federere pa su uzeli duplo golo zadju deceniju.

momak dobro igra ali je bolesno od strane medija da daju prostor kojekakvim analiticarima da lupaju gluposti. imajte postovanje prema onima sa 5 slema, pa nek prvo stignu ti najbolji dotle pre procena, a onda ih uporedjujte sa onima od 20+

Sve je relativno osim srba, oni su nebeski...

pre 1 godinu

Ovo nije neosnovan iskaz.

Kada je Nole izgubio 3:2 sa 18 godina od Federera, na konto igre rekao sam:"Pa ovaj ako ovako može da drži nivo igre, ima da stigne Federea glat." I bio u pravu.

Ovaj španac pokazuje isto takvo "ludilo".

E sad, Federer je gradio dominaciju faktički bez konkurencije. Ako mali španac izđika u opakog igrača i umom, anatomiju i motoriku ima, i ne bude imao konrukenicju, vrlo je lako moguće da statistički udara na rekorde.

Ali ako mu se pojave u mlađim generacijama vremenom neki nalik njemu, tenis će umesto "pukog statističara bez konkurencije", dobiti još jednu eru recimo neke velike dvojke-trojke. I za tenis će biti dobro, za statistike njih samih teško je poverovati da će biti dobro.

No na koncu, svedoci smo i na slučaju Nadala, Federea, i našeg Noleta da je osnovni faktor UM! Možda mladog španca vremenom ponesu druge stvari van terena, pa sam teren ne bude iskorišten punog kapaciteta.

A i naša "velika trojka",imala bi drastično manje matematike na svojim sivijima, da Del Potro nije imao "ahilov ručni zglob". Da je Potro samo tu ruku imao jaku, taj zglob, da može da trpi ostale delove tela na sebi, druga bi slika svemu bila. Kako sam u Noeltu video najboljeg pre bilo koje titule, tako sma u Potru video neverovatnu moć, možda i veću nego Nole što ima. Ali... da je baba imala zdrav kuk, skakala bi na trombolini...

Sava

pre 1 godinu

Posle Rafaela,Novaka i Rodzera.. maraton na podignut na 1000km. U odnosu na granice koje su pre njih bile na 42km...
Dakle demotivisuce...
Treba milion kockica da se sloze da bi neko prisao blizu trojice velicanstvenih...

Bgd

pre 1 godinu

U današnjem svetu nije sigurno šta će se desiti do večeras a kamoli da će dotični postati najbolji svih vremena. Besposličari vole da prave takve "analize" i "projekcije".

Solomon

pre 1 godinu

Rafa JE GOAT. Alkaraz ima 19 godina, Novak je u tom dobu bio anonimni igrač.
Luzerima je trijumf njihovih šampiona uteha za sopstvenu prosecnost - tu nema puno mesta za ubedjivanje
(AO, 20. jul 2022 12:55

Rafa je kralj šljake i nije kopletan igrač kao Đoković tako da ne može biti Goat pored Federera i Đokovića, drugo Đoković je vidi čuda upravo u Alkarazovim godinama sa 19 na Rolan Grosu igrao četvrtfinale na Vimbldonu osminu finala šta je uradio Alkaras ove godine na ta dva turnira ništa.

PS: Đoković je sa 20 već bio treći ali su prvi i drugi bili Federer i Nadal u najboljim godinama to će se teško ponoviti.

Sedi jedan.

dare slovenac

pre 1 godinu

"Video sam to u Samprasu, u Federeru, video sam to i u Nadalu. Alkaras ima najkompletniju igru. Rođen je da ostvari velike stvari"

pa nisi video kod največeg svih vremena, kako da ti sad verujem...

Štef

pre 1 godinu

Najveći svih vremena još nije završio karijeru niti će u narednih 5 god, da ga ne spotiču celu karijeru išao bi na 30 slemova ovako teško, ali će svejedno ostati upamćen kao najveći, i na terenu i van njega, Nole GOAT

Milos

pre 1 godinu

Ljudi moji, ovo je smesno zalosno...decko osvojo tacno 0 slemova, neki masters i proveo rtacno 0 sedmica na vrhu i prognozira se da ce biti bolji od Djokovica i to sad kada je izvesno da ce upravo Djokovic biti najbolji u istoriji...bas me zanima da li bi bilo ovakvih smelih prognoza da je Rafa GOAT...ali nema veze, bice to samo jedan u nizu raznih Zvereva, Cicipasa, Corica, Tomova i ostalih buducih teniskih GOAT-a

ZokiNS

pre 1 godinu

Ne osvaja se 20 i kusur grand slamova za par godina... treba da odigras 30 i vise finala a za to treba vrhunska karijera da traje preko 10 godina... tako nesto prognozirati za igraca koji jos nije igrao nijedno finale, nije bio ni blizu, je potpuna besmislica... inace je mali napucan ali retko antipatican lik.. nema nista od toga.

Moje mišljenje

pre 1 godinu

Dečko je talenat i tu nema spora ali evo ja mu velikodušno dajem 7 GS.Kontinuitet je nešto što su imali samo tri aždaje tenisa u periodu preko petnaest godina.Ne verujem da ovaj momak ima glavu za to.

Boris Banović

pre 1 godinu

Dobar, talentovan i mlad igrač ! Ko poznaje sport, zna da neki sportisti dostignu vrhunac u karijeri do 25.godine, a neki u 30.-im ! Ovakve prognoze su neutemeljene, a jedna povreda može da zaustavi sportistu u potpunosti ! Del Potro , na primer !

Kole

pre 1 godinu

Svi žele novu zvezdu koja bi zamenila vanzemljce kojima ističe vreme. Očekivanja su prevelika i od zaista talentovanog tenisera za dva meseca su mediji od njega napravili mega zvezdu. Već se vidi danak tome jer momak izlazi na teren pod velikim pritiskom i počinje da popušta. Novaku je bilo lakše jer je od početka postojalo neodobravanje i nedostatak podrške zbog čega je morao da se dokazuje sa uključenim modom zvanim inat.

Svasta

pre 1 godinu

Sutra Katalonija izlobira otcepljenje uz pomoc USA kongresa, krene gradjanski rat, Rusija stane uz Spance i momak iz Palmara dobije suspenziju. Jednako realan scenario, sta.

Maximus

pre 1 godinu

A šta nije vam vise Federer GOAT ? ha ha ha

Pa neki među vama svake god menjate goata... nema toga. GOAT je nepromenljiva kategorija i zna se ko je.

Novak

puko svet totalno

pre 1 godinu

"Alkaras će biti najbolji igrač svih vremena"

Bravo svaka čast, sportski pozdrav.Eto konačno da neko obori sve rekorde Djokovića i postavi neke nove granice.Svi smo znali da taj moment mora doći, ali niko nije očekivao da će se desiti tako brzo.

Milan

pre 1 godinu

Nikada niko neće dostići ovo što su Novak, Rafa i Rodžer. Možda i neko bljesne do 20 i nešto gs titula, ali u ovakvoj konkurenciji gde su sva trojica uspela to, teško.

4k4.Dex

pre 1 godinu

Neće biti teško dostići 20+ GS ako bude dobar kao Ova trojica a ne bude imao u svojoj eri ko konkurenciju ali sve to treba da se poklopi a i to neće značiti da je najbolji u istoriji ako bude igrao bez konkurencije. Svakako neko od ove trojice iz zlatne ere tenisa bi i dalje bio najbolji svih vremena.

igor

pre 1 godinu

Rafa JE GOAT. Alkaraz ima 19 godina, Novak je u tom dobu bio anonimni igrač.
Luzerima je trijumf njihovih šampiona uteha za sopstvenu prosecnost - tu nema puno mesta za ubedjivanje
(AO, 20. jul 2022 12:55)

Koliko gluposti i neistina u ovom komentaru,samo cinjenice
373 >209 nedelje
5>0 zavrsni masters sezone
Covek koji nikad nije osvojio turnir gde igraju najboljih 8 na kraju godine NIKAD ,SLOVIMA NIKAD ,ne moze biti goat !!!

Sabre

pre 1 godinu

Haha ne. Cak i da osvoji vise grend slemova od Rafe, Rodzera i Novaka, svi ce znati da je to zato sto ima 10x slabiju konkurenciju. Ali ajde da pocnemo sa jednim za pocetak, a?

ghost_of_sopot

pre 1 godinu

Nadal, Đoković i Federer su zajedno osvojili 63 GS. Igrajući uglavnom jedan protic drugog. To je era u tenisu koja se više ne ponavlja i bila je privilegija gledati igru takvih velemajstora tenisa.

Aha

pre 1 godinu

Znaci sponzorska masinerija vec nasla zamjenu Nadalu. Da li to znaci da ce Nadal okaciti "kopacke o klin" uskoro? Jos slem - dva pa u penziju? Novaka ce preko vakcine da izbace iz igre i prica gotova o najboljem svih vremena. Samo kako ce da podnesu da je Rodjo treci?

НеКо

pre 1 godinu

ко год вам обећа било шта да ће се десити у наредних шест месеци,не ВЕРУЈТЕ.... није зато што лажу,већ нико не зна шта све може да се испречи на путу

TROLL

pre 1 godinu

Sad kada Djokovic zavrsi karijeru sa najvise GS titula u istoriji i time dokaze da je GOAT bice nova fora, ne nije on GOAT, Alkaraz je, samo jos nije stigao da osovji sve turnire...zapad

Nikola

pre 1 godinu

Mozda ce biti, a mozda i nece. Da je veliki talenat, jeste, ali je potrebno da nema jaku konkurenciju, da ima motivaciju da stigne na 20+, da ga posluzi zdravlje itd. Siner i Alijasim su mladi i talentovani.
Delpo je bio sjajan, ali su ga povrede sprecile. Mari je gubio mentalni fokus, isto kao danas Cicipas, Medvedev i Zverev. Vavrinka je bio talenat sa povredama, kao npr. Tim danas. Kirjos je nekanalisani talenat kome je karijera u zalasku bez ozbiljnijeg rezultata. Da je imao psihologa uz sebe, bio bi deo velike cetvorke. Svi su oni mogli da budu, pa nisu.

Mali Nevaljali

pre 1 godinu

Sreća po Karlosa pa se o njemu ne stara Rik Maći nego Ferero.
Do juče je +10 GS bio san sna, a sada klinca opterećuju da je mogućih manje od 25 GS neuspeh.

mr

pre 1 godinu

Један Сампрас је постави неке нове рекорде и мислило се то је то. Појави се Федерер и пређе га за мање од 10 година. Федерер већ легенда и појави клинац којег федерер нема шансе да победи на шљаци, а ускоро тај клинац је кренуо и до суза да га доводи као најбољег у историји. И тако док је публика у трансу, и слави најбољег свих времена, и његове двобоје са најбољем на шљаци свих времена, ових и будућих, појави се момак из будућности који крене да роштиља обојицу. И тако тај момак данас више победа над обојицом из ере делиријума, и многи га сматрају најбољим свих времена. Ето шта треба за најбољег свих времена. Који услов је овај мали испунио? А да, биће. Бичу и ја.

mst

pre 1 godinu

Svi pisete slicno da npr. nije bilo nadala ova dvojica bi osvojila 27-28-30 slemova, ili da je samo postojao djokovic izmedju 2007-2020 da bi osvojio preko 30 slemova. To ne pije vodu. Uracunajte i to da su jedan drugog i treceg terali do maksimuma i da je to i razlog zasto npr po 3 slema imaju marej i vavrinka i po jedan cilic, thiem i medvedev a od 2004-5 je odigrano oko 70-75 slemova, a ostali su uzeli 9 slema sto je 12-13% svih odigranih slemova. Ej ljudi pa 2022 a prva tri slema drze nadal i djokovic. Veliko je pitanje za Alkatraza koliko ce izbeci povrede, kakvu ce konkurenciju imati, kada ce uzeti prvi slem, kako ce mentalno izneti planinu da ce mu trebati najverovatnije 23-25 slema za titulu goata. Ova trojica su bas odskocila, i deluje kao nemoguca misija da u skorije vreme neko to srusi. Alkaras ima potencijal ali toliko treba poklapanja kockica da se priblizi da je to vrlo tesko predvideti

shone

pre 1 godinu

Kakav crni alkaras i ostali teniseri, oni sto su nam pružili Djikovic, rafa i Federer i u jednom periodu marej to nećemo gledati više. Niti jedan od njih trojice ne bi postigao ono sto je postigao da nije bilo ove dovojice , niti bi bilo motiva niti želje da se bave sportom do 40godine. Jedan drugog su naterali da podignu nivo igre na nivo koji ostali teniseri mogu da sanjaju. Tako da kada se oni povuku od muškog tenisa će ostati isto sto i od ženskog danas , biće max dva ili tri tenisera koji ce imati po 4-5 gs titula a još njih 10 sa po jednom titulom i to je to. Uživajte još malo dok djokovic i Nadal traju jer posle njih muški tenis ide u zaborav i toga su celnici ATP svesni i onda sada pokušavaju veštački ds napumpaju celu priču jer interesovanje za muški tenis neće biti ni 30 posto od onoga sto imamo danas i sto smo imali u prethodnih 20 godina. Alkaras je ok igrač , talenat , isto kao sto su bili mnogi, monfis , gaske, conga, gulbis, raonic, i mnogi mnogi drugi , velicani , ali na kraju svi mi znamo kako su završili , svi zajedno imaju skor sa pomenutom trojicom 2 pobede i 94 poraza.

xxx

pre 1 godinu

Et ti zapadna logika. Sad kad su shvatili da GOAT nece biti ni Federer ni Nadal, biće to neki klinac u buducnosti haha. Nikako da se pomire s tim je Nole najbolji svih vremena.

milos

pre 1 godinu

daleko je on da bude najbolji svih vremena , pa on nema ni jedno gren slem finale , a treba ce mu min 25 , master titula in mozda 2 , koliko ima Novak ili Rafa , boga pitaj, ovo sto su osvojili Rafa , Fed, Novak , mislim da nece niko da ugrozi , jer i Rafa i Novak jos uvek igraju . Mnogi mladi su dolazili i stali , zid je preveliki da ga srušis.

mich

pre 1 godinu

Hahaha dosta vise sa tim strucnjacima... Naslusali smo se mnogo toga o nadolazecim "legendama"...
Dimitrov, Tim, Zverev, Cicipas, Alasim, Medvedev, Alkaraz, Hurkac, Rune, Rud itd, itd, a oni ne mogu dva "cestita" turnira da vezu u nizu, a kamoli nesto drugo, daleko su oni od Vavrinke, Mareja, Cilica i Del Potra, a kamoli da ih porede sa ovom trojicom...
Do 23 ć-ce moraju da uzmu par 2 GS da bi ih neko ozbiljno shvatio, do tada pozdravite TE VELIKE STRUCNJAKE!!!

123

pre 1 godinu

Prognozirati je cista glupost i to na osnovu talenta? A u karijeri moze svasta da se desi cak vidimo i sa stvarima koje nemaju veze sa tenisom vec sa politikom. Polako. Da je neko osvojio 7,8 GS pa da se predvidja. A i kada to ostvari vec je u nekim godinama. A 22, 21 GS?? Gde je tek to? Znaci glupe prognoze ali razumem. Cilj je da se o njemu prica..

Neđo Valderama

pre 1 godinu

Ovo je već ozbiljna dijagnoza. Živim za dan kada Novak bude i po GS-ovima ispred svih, kakvo će to polivanje po kvarnim zapadnjacima da bude ajoj.

Комша

pre 1 godinu

Тешко. Велика тројка је такве резултате наметнула да ће проћи векови док се не појави неко да их престигне. А и ако престигне биће питање ко су му били противници јер ова тројица су имали против себе друга два најбоља икада.
Иначе сећам се кад су причали да ће онај Бугарин Димитров бити нови Федерер. Чак су звали мали Федерер. И шта би? Ништа од њега.

Z

pre 1 godinu

Rafa JE GOAT. Alkaraz ima 19 godina, Novak je u tom dobu bio anonimni igrač.
Luzerima je trijumf njihovih šampiona uteha za sopstvenu prosecnost - tu nema puno mesta za ubedjivanje
(AO, 20. jul 2022 12:55

Za vas koji pratite tenis od kada je Novak postao prvi igrač sveta ili kasnije :

Alkarazova karijera vrlo podseća na Novakovu.
Sa 19 Novak nije bio anonimus nego isto osvajač mastersa, a sa 20 je igrao finale US Opena, osvojio Australiju i postao treći igrač sveta.

Ono na šta Maći skreće pažnju i zašto je dao takvu izjavu ( a on ozbiljno dobro zna tenis i ume da prepozna kvalitet) je to da niko od velike trojke + Sampras i Agasi nije u 19 godina tako udarao lopticu, reternirao i kretao se. Ako Alkaraza zaobidju velike povrede, on ima realnu šansu da dogje u situaciju u kojoj su velika trojka kada su u pitanju boj GS.
Tenisu je potrebno da ima takvog igrača koji će povući ostale da prevazidju sebe u pokušaju da gabstignu.
To je i Novak uvek isticao da bez Federera i Nadala sigurno ni on ne bi bio tu gde je.

toliko o generacijama

pre 1 godinu

Isto to su govorili i za Dimitrova i Tima, i koliko drugih koji su se pojavili i nestali upravo ispod velike trojke. Đoković nije najbolji prosto zato jer je najbolji, već zato što je imao još bolje protivnike koji su ga izgradili. Dobar sam po sebi ništa ne znači.

A kad ova trojka ode, biće more mediokriteta koji jedni druge neće moći unapređivati i realnije je očekivati gomilu osvajača slemova nego jednog ili dvojicu koji haraju.

Maksa

pre 1 godinu

Tek kad dečko uzme upola onoga što je uzela velika trojka, možemo da pravimo neka predviđanja. U fudbalu ista stvar. Mediji svake godine najave po nekoliko novih Mesija i Ronalda kojih na kraju nema nigde.

boban,nis

pre 1 godinu

Bez ironije Marin Cilic je jos uvek uspesniji igrac od njega.
A to da li ce biti bolji,pa jos najbolji svih vremena,o tome je smesno i pomisliti.

Topnik

pre 1 godinu

Teško će u eri društvenih mreža netko ostvariti karijeru poput članova velike trojke. Federer, Nadal i Đoković su odrastali 80-ih, 90,ih i ranih 2000-ih kad je sport bio čišći nego danas. Teško je ostati fokusiran samo na sport kad buljiš u ekran cijeli dan. Već sad je veliki hype oko Alcaraza, a šta će tek biti nakon 5 osvojenih slamova... a on to sve gleda svaki dan na društvenim mrežama...svaka mu čast ako ostane fokusiran i konstantan 15-20 godina kao velika tojka.

JT

pre 1 godinu

Nije sve do talenta, mnogo je faktora koji utiču. Teško je osvojiti dva GS trofeja a kamo li 20+. Pogledajte Tima, raspao se nakon prve titule, od pritiska javnosti. Medvedev? Pogledajte talenat Kirjosa pa ništa nije uzeo u 27 godini života.

Polako...talenat je tu. Nek on osvoji prvo jedan GS, pa onda nek osvoji na svim podlogama, pa nek bude bar godinu dana prvi igrač sveta. Ima puno "milestona-a" dok ne uđe u izbor za najvećeg. A nešto ne pokazuje neku konstantnost.

Veliki brat

pre 1 godinu

Većina ne shvata da mora sve više i više da se radi, trenira svaki dan, možeš u jednoj godini da zaradiš 50 miliona dolara, ali nemaš vremena da uživaš u tim dolarima, već samo trening, trening i trening.

Na žalost, već smo videli podosta tih talentovanih igrača, koji su jedva uspeli da osvoje poneki GS, jer su prestali da treniraju. Čak i u šahu kad se dospe među prvih 10, mora još više da se radi nego ranije da bi se opstalo među prvih 10, a zamislite tek u sportu kao što je tenis gde su fizička kondicija i tehnika pola posla, a druga polovina je koncentracija i volja.

Na žalost, iako će se uvek naći neki "kompletan igrač" koji će sa 16-18 godina postizati uspehe koji liče na uspehe vrhunskih tenisera kad su bili mladi, 99% njih nema tu volju i koncentraciju da dugoročno ostvaruju uspehe i redovno treniraju i usavršavaju svoju kondiciju i tehniku.

To vam je kao u nekim granama industrije ili muzici, do nekog nivoa se brzo napreduje, a posle je sve teže, pa od određenog nivao da biste se popravili za 10%, treba vam duplo više vremena i energije.

Možda je jednostavnije za poređenje: do kraja srednje škole imate masu dece koja imaju sve petice u školi, ali mali broj te dece budu vrhunski studenti na fakultetima, a čak i od tih veoma mali broj kasnije doktorira, a od tih što doktoriraju samo retki ostvare neke revolucionarne pomake u nauci.

Tako i u tenisu, ovaj je trenutno "vukovac", a videćemo za 3-4 godine da li će biti vrhunski student, a posle...

Rade, ZG

pre 1 godinu

Alcaraz ima potencijal i nesumnjivo da će biti veliki igrač, a koliko dobri će njegovi razultati biti ovisi o konkurenciji koju će u karijeri imati. Zamislite da Novak, Nadal i Federer nisu igrali u istoj eri koliko GS i Mastersa bi osvojili. Zbog toga je teško uspoređivati igrače iz različitih era. Puno okolnosti utječe na razvoj i rezultate igrača, a konkurencija koju imaju posebno. Konkurencija ih potiče da budu sve bolji, što je naravno dobro, ali i uzima dio titula.

Milan

pre 1 godinu

Fali mu 5cm visine da to i ostvari. Piše da ima 185 ali je vidno niži od Nadala, jedva prebacuje 180 po mojoj proceni. U današnjem tenisu to je hendikep. Najteže je osvojiti Slem, imaš samo četiri šanse godišnje.

Goran

pre 1 godinu

Dotični gospidin treba pročitati knjigu: Misli brzo i sporo ! Tamo će naučiti da njegovo predvidjanje nije ništa sigurnije od predvidjanja bilo koga od nas! Treba bar milion malih stvari da se piklopi da bi se njegova prognoza ostvarila i ako se samo jedna od tih stvari ne ostvari ništa od rekorda! Znači pusti momka da igra pa tek na kraju karijere utvrditi činjenično stanje!!

estiar

pre 1 godinu

Kakav komentar... Da bi to postigao nije bitna samo kompletnost igre, vec mentalna snaga. E tu mora da bude najjaci, a nije se za sad pokazao na GS. S druge strane, nece imati baš neku konkurenciju kad se povuku Novak i Rafa.

Zagor

pre 1 godinu

Stoji da je talenat ali dalje od četvrtfilala GS nije stigao... Ne treba momka opterećivati bespotrebnim pritiskom na početku karijere...

djuro

pre 1 godinu

budala. problem je što će od sto ili trista ovakvih kretenskih "predviđanja" jedno nekad biti tačno, prosto po zakonu verovatnoće. Onda će "stručnjak" ni kriv ni dužan postati uticajan pa će ljudi slušati njegove preporuke i ono što mlati (a svi oni mlate). Tako se propada, ne samo u tenisu i ne samo u sportu.

posmatrac

pre 1 godinu

Sa visinom od 182 nikad nece osvojiti Wimbledon. Na sljaci ce biti dobar Alkazar. Na turnirima na betonu onaj njegov drop sot, nije opasan kao na sljaci ili travi, jer loptica vise odskoci, tako da ce tu biti srednje uspesan isto zbog visine. Na slici Alkazara pored Nadala vidi se da je nizi, a na Wiki im pise ista visina ali to ocigledno nije tacan podatak. Sto se tice fizickih predispozicija Alkazar je trenutno ispred svojih vrsnjaka, ali to nece biti za 3-4 god kad njegovi vrsnjaci sazru. Odlican igrac je Alkazar , ali za konkurenciju najboljeg svih vremena eej ? Ovaj ga bas pretera . Recimo Sinner ga je bas rasturio na WB, tako da ima vremena neka trenira
videcemo

Marko

pre 1 godinu

Alkaras zaista obećava, i ima šansu da bude odličan teniser. Ali da sačekamo da osvoji nekoliko GS titula pa da onda prognoziramo. Ima on još vremena

Dejan

pre 1 godinu

Alkaras je "masivan" igrač ... to se vidi u njegovim kretnjama
Gro njegovih veština počiva na sirovoj snazi, gomile mišića, koju rasipa po terenu.
Takva tela ne izdrže dugo vrhunski sport
Biće sklon povredama već nakon prve sezone koju bude igrao u kontinuitetu na svim podlogama.

iks

pre 1 godinu

Sve to zavisi od konkurencije. Predviđali su i Dimitrovu i Raoniću mnogo toga ali šta im vredi kad su kao konkurente imali Đokovića, Nadala, Federera. Videćemo kakve će Alkaras imati konkurente. U zavisnosti od toga, može imati 25 GS titula a može da nema nijednu.

svasta budale

pre 1 godinu

Da, on jeste igrac generacije, ali samo zato sto je ta generacija slaba. Porediti njega sa bilo kojim od trojice aktivnih velikana je smesno - koliko bi svaki od njih imao titula da nije bilo druge dvojice? Pa najmanje duplo vise u odnosu na ono sto imaju sada!

Djordje

pre 1 godinu

Nije nemoguće. Da nije bilo Djokovića. Federer bi možda inao 27-28 GS, slično I za Nadala. A ako obrnemo da nije bila Nadal i da Djokovic nema ove gluposti što neće da se fakcijiše. Imao bi Djokovi možda 30 titula

Ako Alkaraz bude doninantan 6-7g može da osvoji 20titula u to vreme

Mada Ja lično ne mislim da će da se desi

Pera

pre 1 godinu

Dobro, ljudi navijaju, pale se, momak je dobar pa se malo preteruje...
Ali situacija je takva, da, cini mi se, kad bi na primer Andy Murray sad imao 17-18 godina (ili neko drugi da se pojavi, slabiji od velike trojke ali bolji od ostalih), mogao bi daleko da dogura prosto jer ne bi morao da deli titule sa druge dve ajkule.

Milan

pre 1 godinu

Ljudi moji, ovo je smesno zalosno...decko osvojo tacno 0 slemova, neki masters i proveo rtacno 0 sedmica na vrhu i prognozira se da ce biti bolji od Djokovica i to sad kada je izvesno da ce upravo Djokovic biti najbolji u istoriji...bas me zanima da li bi bilo ovakvih smelih prognoza da je Rafa GOAT...ali nema veze, bice to samo jedan u nizu raznih Zvereva, Cicipasa, Corica, Tomova i ostalih buducih teniskih GOAT-a
(Milos, 20. jul 2022 12:24)
Djokovic je sa 21 godinom osvojio prvi GS a Alkaraz ima 19 godina

Zozo

pre 1 godinu

"Ova tvrdnja je apsolutno tacna, ako ostane zdrav u glavi i telu, bice ubedljivo najbolji svih vremena, premasice Nadala i Borga. Bavim se tenisom 30 godina i ovakvog igraca jos nisam video, apsolutno je kompletan."

Možda Nadala i Borga ali Novaka nikada.

Jovan

pre 1 godinu

Nijedan Španac u budućnosti neće dostići Nadala po svim parametrima. Nadal je daleko najbolji španski teniser u istoriji. Ali naravno neće biti bolji od našeg Đokovića.

El Doctore

pre 1 godinu

Da bi postao goat, mora da se pojavi najmanje jos jedan, ako ne i dva vrsnjaka koji ce biti na istom nivou da sami sve osvajaju, i onda na kraju karijere da prestigne sve rekorde ili vecinu rekorda u takvoj konkurenciji. Da bude pravo neizvesno rivalstvo. Ako bude igrao sa slabom konkurencijom moze da osvoji 30 slemova i da to nema toliku tezinu

Mladji referent

pre 1 godinu

Rafa je kralj šljake i nije kopletan igrač kao Đoković tako da ne može biti Goat pored Federera i Đokovića, drugo Đoković je vidi čuda upravo u Alkarazovim godinama sa 19 na Rolan Grosu igrao četvrtfinale na Vimbldonu osminu finala šta je uradio Alkaras ove godine na ta dva turnira ništa.

PS: Đoković je sa 20 već bio treći ali su prvi i drugi bili Federer i Nadal u najboljim godinama to će se teško ponoviti.

Sedi jedan.
(Solomon, 20. jul 2022 13:38

Pa Alkaraz je ove godine igrao cetvrfinale RG i osminu Vimldona, tako da se malo informisi. A generalno Karlosovi rezultati su slici kao Novakovi u njegovim godinama, ali bilo je i mnogo igraca koji su i mladji pravili bolje rezultate. Najbitnija je konstantnost.

moz da bidne, moz da ne bidne, al' ne mora da znaci

pre 1 godinu

Hahaha,dobar Vic.Mali ce da ima veliku karijeru,ali da bude svih vremena smesno.
(Nikola Radosavljević, 20. jul 2022 11:35)

Sigurno je da ce (naravno, ako covecanstvo pozivi) i Federera i Nadala i Djokovica neko nekad nadmasiti (a da ce taj neko jednog dana od nekog biti nadmasen). Mozda ce to biti vec ovaj Alkaras, a mozda ce se morati cekati jos 200 godina. Za Alkarasa... sacekajte bar 15-tak!

Ivannn

pre 1 godinu

Za pocetak neka pobedi Berrettinija, Sinnera i Zvereva na grand slamu, pa za koju godinu mozda Djokovica i Nadala, pa da ovakvi textovi dobiju bar malo pokrica...

Ja

pre 1 godinu

Sve ono sto je postigao Novak i jos uvek je u naletu,Rafa sa 14 R.G.,Federer...to je zacementirano istoriski narednih 50-100 god.Sve dok tenis ne bude napredovao u tehnolosko sportskom smislu niko nece postici to sto su ovo troje uspeli...a i dalje su tu...

DM32

pre 1 godinu

Odlican je, za te godine takva tehnika, momak je vesnik smene generacija, ali mu nedostaje mnogo toga da bude najbolji ikad. Tesko da ce biti dominantan u trenutnoj konkurenciji.

ognjen strahinjić

pre 1 godinu

Mozda i hoce ako Amerikanci ne pronadju nekog ubicu iz serve poput Iznera koji ce jos imati i iole neki return da bude konkurentan. Buducnost tenisa je, nazalost takva, da se sve svodi na servis. Alkaraz bi mogao da uspostavi dominaciju na sljaci, ali tesko i na preostalim podlogama. Pre ce biti da cemo u muskom tenisu imati na 17 slemova 15 osvajaca, a ne kao sad 5 (velika trojka plus Tim i Medo).

srle

pre 1 godinu

Izjave poput ove, mogu biti kontraefekat za Alkaraza. Ima dobru startnu poziciju, sa 19 godina osvojio dva mastersa, pobedio je Đokovića i Nadala. Međutim, dug je put do najboljih svih vremena, daj prvo da osvoji makar 1 grend slem trofej. U susretu sa direktnim rivalom na Vimbldonu, mladim Sinerom, nije pokazao kvalitet, slično na Rolan Garosu prilično lako ga je rešio Zverev. Juče se mučio sa čelendžer igračem u Hamburgu, jedva je izvukao meč u tajbrejku 3 seta. Dakle, nesumnjivo kvalitet postoji, ali izjaviti da će Alkaraz biti najbolji svih vremena pored još uvek aktivnih Đokovića i Nadala, smešno.

Aleksa Pufta

pre 1 godinu

Cini mi se da ce zbog nedovoljne visine, kraceg koraka i raspona ruku morat da igra sa 120% i tu ce ga sacekati povrede posle 25 godina. On moze da napravi nesto vece samo ako nema konkurenciu u generacijama +-3-4 godine od njega.

Lara

pre 1 godinu

Ako ti mislis Tako neka bude najveci Ako moze...on prvo treba da osvoji sve ovo sto su Nole, Nadal, Federer I jos par njih osvojili I Tek onda da bude najbolji ikada....zivi bili pa videli...

teorija zavere

pre 1 godinu

Nije u tenisu dovoljno samo imati kvalitetne udarce i odličnu formu, što ovaj momak definitivno ima. Treba biti mentalno jak i zdrav. Setite se Novakovih početaka i zdravstvenih problema koje je imao. Da nije sarađivao sam doktorom Četojevićem pitanje je da li bi bio ovako uspešan.

Novi teniski poredak

pre 1 godinu

Neka nam neko od ovih nepogrešivih prognozera predvidi makar kakvo će vreme biti sutra!
Alkaraz je dobar materijal, ali niko ne može ni da pretpostavi šta će se sve dešavari u narednom periodu. Možda osvoji "sve živo", a možda bude kao Tim ili Osaka, Gulbis ili Dimitrov... On tek ulazi u vatru, možda se prekali, a možda izgori. Ovakvi tekstovi nisu potrebni tenisu, ali su novinama neophodni! Ne vidim zašto se uskoro ne bi pojavila desetorica tenisera kvalitetnijih od velike trojke! Istovremeno! Nije mnogo verovatno, ali je moguće.

RS

pre 1 godinu

Bilo je i ima jako opasnih igrača i u doba ere velike trojke. Evo recimo ovaj Kirgios. Ali džaba mu vanserijski talenat kad mu glava luda. Nisu džemperko nadal I nole toliko bolji u igri koliko su u toku igre strateški i mentalno jači od svih njih.

Milosav

pre 1 godinu

Alkaraz moze da postane veliki teniser, ali je pitanje sta ce da bude. Za tenis bi bilo dobro da se pojave barem dva dobra naslednika koji ce se glodati i boriti za pobede i forsirati jedni druge da budu bolji.
Bas kao sto su to ova trojica radili vec tolike godine.
Novak i Rafa jos nisu otpisani i mogu u svakom trenutku da tuku bilo kog od svih ovih mladih samo ako im krene i naravno nisu povredjeni.
Za Novaka mi je zao sbog one diskvalifikacije na US Openu kao i zbog cirkusa u Australiji jer verujem da je mogao da uzme oba ta GS-a.
Ali to je njegov izbor, bar sto se vakcine tice, pa ako je njemu OK onda je i meni.
Takodje zalim zbog sramne odluke da se ruski teniseri iskljuce sa ovogodisnjeg Wimbldona, Medvedev pogotovo, jer verujem da od svih ovih "novih nada" on ima najvise sansi da uzme nekoliko GS-a.
Takodje i Alkaraz, kada Novak i Rafa prestanu da igraju.
U svakom slucaju zelim mu sve najbolje u karijeri.

NikolaBg

pre 1 godinu

Mislim da je ovaj klinac previše nadobudan, što je potpuno pogrešno za postizanje nivoa kakvog drže gospodske i moralne gromade poput Noleta, Rafe, Federera, Serene Vilijams, Šarapove itd. Dakle u tenisu nije samo važan uspeh već i ponašanje.

replika

pre 1 godinu

Alkarez to je pod znakom pitanje tu su Medvedev,Rubljov, Zverev, Cicipas pa Minaur,Oze,Siner,Hoger,Korda na kraju on.

Ove druge ne racunam.

Dezurni smarac

pre 1 godinu

"Kada je Nole izgubio 3:2 sa 18 godina od Federera, na konto igre rekao sam:"Pa ovaj ako ovako može da drži nivo igre, ima da stigne Federea glat." I bio u pravu." Nikad Federer nije pobedio Noleta tim rezultatom.

Franc

pre 1 godinu

Ovo nije neosnovan iskaz.

Kada je Nole izgubio 3:2 sa 18 godina od Federera, na konto igre rekao sam:"Pa ovaj ako ovako može da drži nivo igre, ima da stigne Federea glat." I bio u pravu.

Ovaj španac pokazuje isto takvo "ludilo".

E sad, Federer je gradio dominaciju faktički bez konkurencije. Ako mali španac izđika u opakog igrača i umom, anatomiju i motoriku ima, i ne bude imao konrukenicju, vrlo je lako moguće da statistički udara.

No na koncu, svedoci smo i na slučaju Nadala, Federea, i našeg Noleta da je osnovni faktor UM! Možda mladog španca vremenom ponesu druge stvari van terena, pa sam teren ne bude iskorišten punog kapaciteta.

A i naša "velika trojka",imala bi drastično manje matematike na svojim sivijima, da Del Potro nije imao "ahilov ručni zglob". Da je Potro samo tu ruku imao jaku, taj zglob, da može da trpi ostale delove tela na sebi, druga bi slika svemu bila.
(Sve je relativno osim srba, oni su nebeski..., 20. jul 2022 12:14

Sve si lepo napisao samo si zaboravio jedno, razlika između Đokovića i Federera je 6 godina s tim što je Federer tada imao 25 dok je danas razlika između Alrarasa i Đokovića 16 godina i Đoković danas ima 35.
Da ne zaboravimo i Nadala nije isto skinuti krunu starom ili karlju u punoj snazi.
Misli o tome.

boza

pre 1 godinu

Za sve koji uporedjuje godine Novaka i Karlosa.
Karlos mora da osvoji bilo koji Slem, zakljucno sa AO
2024 da bi pre Novaka osvojio GS.
Znaci nema sanse. Pored Novaka, Rafe, Medvedeva, Zvereva, Cicipasa i mozda Sinera…
A s’obzirom da je 2024 Olimpijska godina, Novak ce biti u formi zivota, jer mu samo to fali.

da se ja pitam ja bi protero autobus ovuda

pre 1 godinu

I Laki Lučano je završio karijeru bez poraza pa se ne smatra najvećim u boksu, sa ovom generacijom možda taj Alkaraz i osvoji 25 GSa, neće biti najveći, gde su rivalstva?.....

key and peele

pre 1 godinu

zivimo u uzasnom vremenu za koje je, ni kriv ni duzan, u stvari kriv dzordan. u stvari biznis ekipa koja je vodila en-bi-ej i koja je htela da opere imidz nba i zaradi milijarde, hajpujuci majkla kao najveceg ikad.

i sad je taj goat sindrom presao na sve sportove. tako i na tenis.

Boles

pre 1 godinu

Ništa, sada vidimo koga će Srbi sledećeg da mrze.
Neverovatna je mržnja prema klincu koji tek kreće u ozbiljan Tenis.
I dok njegova karijera može da krene u ovom ili onom smeru, jedno je sigurno, on je naša sledeća meta.
Jer ne sme niko nikada da parira Đokoviću.
Ne sme niko da napiše šta je Đoković postigao sa 19. godina, a šta je Alkaraz.

Deratizator

pre 1 godinu

Pa začkoljica sa povredama je ključ. Ovako udaranje loptice, iz ramena, prouzrokovaće, nažalost, ozbiljne povrede. Tek treba da dokaže da je igrač, osvajanjem najvećih trofeja, a potom i da u tome bude konstantan. Teško. Čak sam mišljenja da neće dobaciti ni do 10 GS.

Duki

pre 1 godinu

Ne znam čemu kiseli komentari, ovo uopšte nije nemoguće. Alkaras je u nekim mečevima pokazao izuzetan kvalitet, ali on još oscilira. Ako bi igrao uvek blizu svog maksimuma, mislim da može svakog da pobedi. Sećam se samo kako je Cicipasa jednom počistio, ovaj nije znao šta ga je snašlo, nikakve šanse nije imao.

bear

pre 1 godinu

Nek mu je sa srecom protiv Medvedeva i Zvereva kad se najbolja trojka ili bolje receno dvojka povuce, Federer je pri kraju. Ako momak osvoji 10 GSa u karijeri bice fantastican uspeh, mada s obzirom da pored ove dvojice koju sam nabrojao nema dominantnog tenisera, moguce i da dogura do vecih brojki. Srusice neko jednom sve rekorde ponovo, to je tako u sportu, ma koliko mi ne zeleli da priznamo, imace neko jednom 30 slemova, 400 nedelja kao broj 1, itd itd, prilicno sam siguran, al verujem da cemo se nacekati.

Stojke

pre 1 godinu

Ova tvrdnja je apsolutno tacna, ako ostane zdrav u glavi i telu, bice ubedljivo najbolji svih vremena, premasice Nadala i Borga. Bavim se tenisom 30 godina i ovakvog igraca jos nisam video, apsolutno je kompletan.

Dejan

pre 1 godinu

Najjaci su ovi sto govore "Alkaras ima 0 Slemova". Alo rodjaci, pa decko je tek napunio 19 godina. 19 godina alooo.. Pa Djokovic je prvi Slem osvojio sa maltene sa 21 godinom.

AO

pre 1 godinu

Ljudi moji, ovo je smesno zalosno...decko osvojo tacno 0 slemova, neki masters i proveo rtacno 0 sedmica na vrhu i prognozira se da ce biti bolji od Djokovica i to sad kada je izvesno da ce upravo Djokovic biti najbolji u istoriji...bas me zanima da li bi bilo ovakvih smelih prognoza da je Rafa GOAT...
(Milos, 20. jul 2022 12:24)

Rafa JE GOAT. Alkaraz ima 19 godina, Novak je u tom dobu bio anonimni igrač.
Luzerima je trijumf njihovih šampiona uteha za sopstvenu prosecnost - tu nema puno mesta za ubedjivanje

shone

pre 1 godinu

Naravno da ima velike šanse da bude, ako ne bude imao pravu konkurenciju imaće 30 GS lagano. Isto kao što bi bilo ko od velike trojke imao 35-40 da nije bilo ostalih

sasa

pre 1 godinu

Mislim da je ovaj klinac previše nadobudan, što je potpuno pogrešno za postizanje nivoa kakvog drže gospodske i moralne gromade poput Noleta, Rafe, Federera, Serene Vilijams, Šarapove itd. Dakle u tenisu nije samo važan uspeh već i ponašanje.
(NikolaBg, 20. jul 2022 20:54

Alkaraz nadobudan? Po cemu si ti to zakljucio? Jako me zanima.

Don Quijote

pre 1 godinu

Mali razbija kako igra, a ima samo 18 godina. Nema sumnje da ce za mene biti najdrazi igrac kada se Nole povuce. Medju nasim klincima ne vidim ni jednog sa ovakvim potencijalom. Ako se pojavi, onda ce Carlos Alcaraz biti moj drugi najdrazi igrac, kao sto je sada Rafa.
Samo napred chiquitin, tvoj cika don Quijote navija za tebe svim srcem!

klop

pre 1 godinu

jeste, osvojio prakticno 0 slemova i nista drugo ozbiljnije i vec je najbolji svih vremena

ko svi oni (njih 60) sto su najavljivali ko nove federere pa su uzeli duplo golo zadju deceniju.

momak dobro igra ali je bolesno od strane medija da daju prostor kojekakvim analiticarima da lupaju gluposti. imajte postovanje prema onima sa 5 slema, pa nek prvo stignu ti najbolji dotle pre procena, a onda ih uporedjujte sa onima od 20+
(rusofil, 20. jul 2022 11:31)



Alkaras je osvojio više nego Đoković u tim godinama. Ima dva Mastersa tako da se ne može reći da nije ništa ozbiljnije osvajao.
Dugačak put je pred njim, ali je lepo krenuo.

Ivan

pre 1 godinu

Poprilične besmislice je iznapričao ovaj gospodin. Kaže daje "smelu" prognozu po pitanju Alkarazove teniske karijere i prognozira mu da će postati najbolji igrač svih vremena! Nije to smela prognoza, to su besmislice. Da ne bude zabune, i ja Alkaraza smatram izuzetno talentovanim igračem pred kojim je svetla budućnost, naosvajaće se Mastersa i Slemova u to nema sumnje, ali da će prestići sve velike rekorde Velike trojke i da će ih nadmašiti baš u svemu, teško. Zaista zaista jako jako teško. Ej, pa Nadal ima ogromnih 14 Rolan Garoseva osvojenih! Kako neko može Nadala da nadmaši u tome? Pa nikako naravno! I kako onda može neko da bude od Nadala bolji igrač? Pa opet NIKAKO naravno! Dalje, veliki Federer ima osam, ej OSAM Vimbldona osvojenih! Može li neko da nadmaši Federera u tome, sem Đokovića kome fali još jedan Vimbldon ali to je Đoković ne Alkaraz o čemu ovaj čovek priča! Znači može li Alkaraz da nadmaši Federerovih ogromnih osam vimbldonskih titula? Pa naravno da NE! Biće presrećan najpre JEDAN veliki Vimbldon da osvoji! Igra na travi mu i inače nije neka za sada! Dalje, naš Đoković ima velikih devet Australijen opena i velikih sedam Vimbldona osvojenih! Ogroman rezultat! Da li će Karlito to nadmašiti? Teško! Jako jako teško! Ima Đoković i ogromnih 370 nedelja na broju 1! Da li će Karlito to nadmašiti? Pa NE naravno! Pa kako će onda biti najbolji igrač svih vremena? Biće veliki igrač, osvajaće puno velikih turnira, ali najbolji svih vremena, hehe, dajte malo se uozbiljite!

ArmadaJJ

pre 1 godinu

Al za to mu trebaju jod dvojica trojica sada vec boljih od njega kako bi ga vukli da napreduje. Ovako nema sanse, 5-6 GS-ova i to je to

Lola

pre 1 godinu

U njegovim godinama i Nole i Nadal su imali već grend slem titule. Morao bi baš da zapne da ih prestigne, ako još uzme u obzir sve eventualne krize i povrede što je realno. Dečko se do sada pokazao jedino na šljaci, kao i svi Španci.

Predo

pre 1 godinu

Neviđena budalaština. Pa to se ni jedan otac ovih tenisera nije usudio reći, a ima ih čudnih, da ne kažem ludih, videli ste. Dečko je fantastičan, ja sam oduševljen njegovim kretanjem, udarcima. Ali, uvjek ima ali, čak i ako bude zdrav, posvećen, ne bude imao privatnih problema, tenis napreduje, za dvije, tri godine pojavi se neki novi, još kavlitetniji klinac. Tako su mislili da će Federer i Nadal do kraja podeliti titule, a onda se pojavi treći i pokvari bromansu. Pa rekli su da će Đoković osvojiti 25 titula, pa dođe kovid. Znači, ni povreda, ni loša forma, nego principi, preko kojih ne može preći. Izgledalo je da Monika biti najbolja svih vremena, dođe Švabo sa nožem, Borga niko nije mogao dobiti, ali se on povuče sa 27. Jedino što možemo predvideti je da je sve nepredvidivo.

Chana

pre 1 godinu

Momak je super talentovan, ali davati ovakve prognoze a da ništa značajno nije osvojio, u najmanju ruku je neozbiljno.
Momak tek treba da osvoji GS br. 1, pa 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20. i 21. i da tek onda ukapira kako pravi G.O.A.T., čika Nole, nije stao na tom broju i da još mora da osvoji "x" GS-a, bude još "x" nedelja na vrhu ATP liste, itd.
Drugim rečima, MRKA KAPA, MALI...

Goran

pre 1 godinu

Nikada igraci koji zablistaju kao vrlo mladi ne postaju ni priblizno najbolji svih vremena. Primeri su Beker, Lejton Hjuit, Majkl Cang. Novak je jedan od starijih igraca koju su dosli do broja 1 pa danas ima daleko najvise nedelja na prvom mestu.

Miso

pre 1 godinu

Niko od Srba ne mrzi momka ja posebno ali treba biti realan nema on mentalitet ,snagu ,kontinuitet smelost da bude najbolji svih vremena,reci to za nekog ko je osvojio par titula kao mlad ,skoliko je Beker osvojio GS sa 18 a ovaj osvojio dva mastersa i već je Gost,svašta ,neka bude ali za mnoge su tako govorili pa nisu ni GS osvojili ,Novak je sa nepunih 20 imao Australija open 2008g.Rafa i pre kao i Federer,kao i Delpo 2009g.u Majamiju i Novak je pobedio prvog ,drugog i trećeg na svetu i uzeo masters ništa mnogo nije Alkazar postigao Nadalu i Novaku to i nije više bitan turnir jer jure GS.ne kažem da nije zasluženo ih pobedio.ali mislim da će se malo izgubiti u red prosečnih da nekazem malo bolji teniser.

Stanje stvari

pre 1 godinu

@ 4k4.dex. Ja baš smatram da je suprotno od toga što ti misliš.Novak,Rafa,Rodžer su se između sebe toliko motivisali i gurali jedni druge da napreduju i usavršavaju se u igri.To je i doprinelo da su pokupili skoro sve GS u zadnjih 15 godina, to jest ostavili mrvice za ostale.Ako nemaš takvu konkurenciju onda se gubi volja i želja za napredovanjem.

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Pogledajte samo naslove za Tima, pre par godina... "Kraj, To je to, Velika trojka odlazi u istoriju, Tim budući GOAT". I to nije izjavljivao samo neki Maći. Nemam ništa protiv dečka, ali amaaaan, malo realnosti.

Trash

pre 1 godinu

Talenat je samo 10% uspeha. Mnogo toga treba da se poklopi da bi neko mogao da bude najveći. Kao prvo mora da se sačuva povreda a već nekoliko puta je gubio mečeve zbog povreda. Boris Beker je sa 17 godina osvojio Vimbldon, bio je odličan igrač ali je ostao na 6 GSa. Sada je lestvica na 22GS a ići će možda i na 25+. Još neko vreme će Alkaraz morati da čeka na svoj prvi GS, na travi nema sta da traži pored Djokovica na šljaci pored Nadala dok igraju. Na betonu je strahovita konkurencije: Djokovic gde mu dozvole da igra, Medvedev, Siner, Zverev, Tsitsipas, Rubljov a bogami i Kirjos i sve opasniji Alijasim.

Darko

pre 1 godinu

Mnogim budućim generacijama će ući u glavu neverovatan broj rekorda koji su postavili trojica najboljih u istoriji. I biće im mnogo teško da dođu do 90+ titula u karijeri, 20+ Grand Slamova, 35+ mastersa i 350+ nedelja na čelu ATP liste.

Lukavi

pre 1 godinu

Moje misljenje je da mali ima sve sto treba da bi to postigao, stvarno ima u sebi kompletnu igru, fizicke predispozicije, sve... e sad da li ce uspeti da premasi ovu trojicu to je pitanje, i tu ima mnogo faktora, od povreda, do svoje psihe i glave, motivacije i konkurencije.

Cak i da ih premasi pitanje je kakvu ce konkurenciju imati pa ce se postavljati to pitanje kada se bude diskutovalo o najboljem svih vremena, posto su ova trojica konstantno morali da igraju izmedju sebe, plus jos par odlicnih igraca, kao sto je marej itd.

Ono sto niko ne zna trenutno je kakvi ce mu biti rivali. Otkud vi znate da sada nema recimo dvoje nekih klinaca od 14 godina koji ce budu mnogo bolji od njega.

Na kraju krajeva kada je federer dominirao 2005-2006, da li je iko mogao da pomisli da ce se pojaviti ne samo jedan, nego dva igraca koji ce biti uspesniji od njega?

chupavi

pre 1 godinu

Mali ima talenta i to se vidi, ali sta ce uraditi od karijere zavisi samo od njega samog ali i od konkurencije.

Ovo sto rade mediji, koji stavljaju ogroman pritisak na negova pleca moze biti samo kontraproduktivno.

Milan

pre 1 godinu

U današnjem svetu nije sigurno šta će se desiti do večeras a kamoli da će dotični postati najbolji svih vremena. Besposličari vole da prave takve "analize" i "projekcije".
(Bgd, 20. jul 2022 12:13)
nije sigurno ali je decko kapacitet za tako nesto

Car Dušan

pre 1 godinu

I, šta ćemo sad? Svako ( danas) može, da kaže svoje mišljenje - da ga niko ništa, i ne pita... Tako i ovaj, dokoni trener!

Rolletno

pre 1 godinu

Federer, Nadal i Djokovic su u njegovim godinama bili top 3 igraci. On je trenutno sesti zahvaljujuci politici i tupavom sistemu bodovanja. Verovatno ce biti prvi jednog dana ali najbolji svih vremena - odoh da se posteno ismejem.

Mladen

pre 1 godinu

Ni manje ni vise nego najbolji svih vremena...pa ako osvoji samo 10 slemova da se ni ne saginje haha Lik nije dosao ni do slem finala a to sto je mlad ne znaci nista. Monfis je u tim godinama bio duplo veci talenat i potencijal pa sta je Gaske radio sa 15g Kako neki profi trener moze ovako nesto da izvali taj mora da uci tenisu neke dede i babe po starackim domovima.

2CRAZY

pre 1 godinu

Imamo mnogo jak tim, dve jake petorke, jedna da igra evro ligu, a rezervna domaće prvenstvo.
Mislim da je top 8 u evro ligi veoma moguć, samo da ne bude povreda.

Bookie

pre 1 godinu

Hoce neko u pare da ce imati 10+ GS? Ja vama 100 ako ne uzme 10 komada nista. Ako uzme, vi meni 500. Naravno ne sme niko. Sto se tice Wimbledona i nize visine, nema veze. Agassi je uzimao W sa tom visinom a Alcaraz je snazniji vec sada. Imace 2 W, 5RG, 7USO i 6 AO. Novakovih 25 GS nece stici niko nikad.

AO

pre 1 godinu

Ljudi moji, ovo je smesno zalosno...decko osvojo tacno 0 slemova, neki masters i proveo rtacno 0 sedmica na vrhu i prognozira se da ce biti bolji od Djokovica i to sad kada je izvesno da ce upravo Djokovic biti najbolji u istoriji...bas me zanima da li bi bilo ovakvih smelih prognoza da je Rafa GOAT...
(Milos, 20. jul 2022 12:24)

Rafa JE GOAT. Alkaraz ima 19 godina, Novak je u tom dobu bio anonimni igrač.
Luzerima je trijumf njihovih šampiona uteha za sopstvenu prosecnost - tu nema puno mesta za ubedjivanje

Stojke

pre 1 godinu

Ova tvrdnja je apsolutno tacna, ako ostane zdrav u glavi i telu, bice ubedljivo najbolji svih vremena, premasice Nadala i Borga. Bavim se tenisom 30 godina i ovakvog igraca jos nisam video, apsolutno je kompletan.

Boles

pre 1 godinu

Ništa, sada vidimo koga će Srbi sledećeg da mrze.
Neverovatna je mržnja prema klincu koji tek kreće u ozbiljan Tenis.
I dok njegova karijera može da krene u ovom ili onom smeru, jedno je sigurno, on je naša sledeća meta.
Jer ne sme niko nikada da parira Đokoviću.
Ne sme niko da napiše šta je Đoković postigao sa 19. godina, a šta je Alkaraz.

Don Quijote

pre 1 godinu

Mali razbija kako igra, a ima samo 18 godina. Nema sumnje da ce za mene biti najdrazi igrac kada se Nole povuce. Medju nasim klincima ne vidim ni jednog sa ovakvim potencijalom. Ako se pojavi, onda ce Carlos Alcaraz biti moj drugi najdrazi igrac, kao sto je sada Rafa.
Samo napred chiquitin, tvoj cika don Quijote navija za tebe svim srcem!

Dejan

pre 1 godinu

Najjaci su ovi sto govore "Alkaras ima 0 Slemova". Alo rodjaci, pa decko je tek napunio 19 godina. 19 godina alooo.. Pa Djokovic je prvi Slem osvojio sa maltene sa 21 godinom.

Sve je relativno osim srba, oni su nebeski...

pre 1 godinu

Ovo nije neosnovan iskaz.

Kada je Nole izgubio 3:2 sa 18 godina od Federera, na konto igre rekao sam:"Pa ovaj ako ovako može da drži nivo igre, ima da stigne Federea glat." I bio u pravu.

Ovaj španac pokazuje isto takvo "ludilo".

E sad, Federer je gradio dominaciju faktički bez konkurencije. Ako mali španac izđika u opakog igrača i umom, anatomiju i motoriku ima, i ne bude imao konrukenicju, vrlo je lako moguće da statistički udara na rekorde.

Ali ako mu se pojave u mlađim generacijama vremenom neki nalik njemu, tenis će umesto "pukog statističara bez konkurencije", dobiti još jednu eru recimo neke velike dvojke-trojke. I za tenis će biti dobro, za statistike njih samih teško je poverovati da će biti dobro.

No na koncu, svedoci smo i na slučaju Nadala, Federea, i našeg Noleta da je osnovni faktor UM! Možda mladog španca vremenom ponesu druge stvari van terena, pa sam teren ne bude iskorišten punog kapaciteta.

A i naša "velika trojka",imala bi drastično manje matematike na svojim sivijima, da Del Potro nije imao "ahilov ručni zglob". Da je Potro samo tu ruku imao jaku, taj zglob, da može da trpi ostale delove tela na sebi, druga bi slika svemu bila. Kako sam u Noeltu video najboljeg pre bilo koje titule, tako sma u Potru video neverovatnu moć, možda i veću nego Nole što ima. Ali... da je baba imala zdrav kuk, skakala bi na trombolini...

rusofil

pre 1 godinu

jeste, osvojio prakticno 0 slemova i nista drugo ozbiljnije i vec je najbolji svih vremena

ko svi oni (njih 60) sto su najavljivali ko nove federere pa su uzeli duplo golo zadju deceniju.

momak dobro igra ali je bolesno od strane medija da daju prostor kojekakvim analiticarima da lupaju gluposti. imajte postovanje prema onima sa 5 slema, pa nek prvo stignu ti najbolji dotle pre procena, a onda ih uporedjujte sa onima od 20+

klop

pre 1 godinu

jeste, osvojio prakticno 0 slemova i nista drugo ozbiljnije i vec je najbolji svih vremena

ko svi oni (njih 60) sto su najavljivali ko nove federere pa su uzeli duplo golo zadju deceniju.

momak dobro igra ali je bolesno od strane medija da daju prostor kojekakvim analiticarima da lupaju gluposti. imajte postovanje prema onima sa 5 slema, pa nek prvo stignu ti najbolji dotle pre procena, a onda ih uporedjujte sa onima od 20+
(rusofil, 20. jul 2022 11:31)



Alkaras je osvojio više nego Đoković u tim godinama. Ima dva Mastersa tako da se ne može reći da nije ništa ozbiljnije osvajao.
Dugačak put je pred njim, ali je lepo krenuo.

bear

pre 1 godinu

Nek mu je sa srecom protiv Medvedeva i Zvereva kad se najbolja trojka ili bolje receno dvojka povuce, Federer je pri kraju. Ako momak osvoji 10 GSa u karijeri bice fantastican uspeh, mada s obzirom da pored ove dvojice koju sam nabrojao nema dominantnog tenisera, moguce i da dogura do vecih brojki. Srusice neko jednom sve rekorde ponovo, to je tako u sportu, ma koliko mi ne zeleli da priznamo, imace neko jednom 30 slemova, 400 nedelja kao broj 1, itd itd, prilicno sam siguran, al verujem da cemo se nacekati.

Duki

pre 1 godinu

Ne znam čemu kiseli komentari, ovo uopšte nije nemoguće. Alkaras je u nekim mečevima pokazao izuzetan kvalitet, ali on još oscilira. Ako bi igrao uvek blizu svog maksimuma, mislim da može svakog da pobedi. Sećam se samo kako je Cicipasa jednom počistio, ovaj nije znao šta ga je snašlo, nikakve šanse nije imao.

shone

pre 1 godinu

Naravno da ima velike šanse da bude, ako ne bude imao pravu konkurenciju imaće 30 GS lagano. Isto kao što bi bilo ko od velike trojke imao 35-40 da nije bilo ostalih

Milan

pre 1 godinu

Ljudi moji, ovo je smesno zalosno...decko osvojo tacno 0 slemova, neki masters i proveo rtacno 0 sedmica na vrhu i prognozira se da ce biti bolji od Djokovica i to sad kada je izvesno da ce upravo Djokovic biti najbolji u istoriji...bas me zanima da li bi bilo ovakvih smelih prognoza da je Rafa GOAT...ali nema veze, bice to samo jedan u nizu raznih Zvereva, Cicipasa, Corica, Tomova i ostalih buducih teniskih GOAT-a
(Milos, 20. jul 2022 12:24)
Djokovic je sa 21 godinom osvojio prvi GS a Alkaraz ima 19 godina

Solomon

pre 1 godinu

Rafa JE GOAT. Alkaraz ima 19 godina, Novak je u tom dobu bio anonimni igrač.
Luzerima je trijumf njihovih šampiona uteha za sopstvenu prosecnost - tu nema puno mesta za ubedjivanje
(AO, 20. jul 2022 12:55

Rafa je kralj šljake i nije kopletan igrač kao Đoković tako da ne može biti Goat pored Federera i Đokovića, drugo Đoković je vidi čuda upravo u Alkarazovim godinama sa 19 na Rolan Grosu igrao četvrtfinale na Vimbldonu osminu finala šta je uradio Alkaras ove godine na ta dva turnira ništa.

PS: Đoković je sa 20 već bio treći ali su prvi i drugi bili Federer i Nadal u najboljim godinama to će se teško ponoviti.

Sedi jedan.

sasa

pre 1 godinu

Mislim da je ovaj klinac previše nadobudan, što je potpuno pogrešno za postizanje nivoa kakvog drže gospodske i moralne gromade poput Noleta, Rafe, Federera, Serene Vilijams, Šarapove itd. Dakle u tenisu nije samo važan uspeh već i ponašanje.
(NikolaBg, 20. jul 2022 20:54

Alkaraz nadobudan? Po cemu si ti to zakljucio? Jako me zanima.

Milos

pre 1 godinu

Ljudi moji, ovo je smesno zalosno...decko osvojo tacno 0 slemova, neki masters i proveo rtacno 0 sedmica na vrhu i prognozira se da ce biti bolji od Djokovica i to sad kada je izvesno da ce upravo Djokovic biti najbolji u istoriji...bas me zanima da li bi bilo ovakvih smelih prognoza da je Rafa GOAT...ali nema veze, bice to samo jedan u nizu raznih Zvereva, Cicipasa, Corica, Tomova i ostalih buducih teniskih GOAT-a

Lola

pre 1 godinu

U njegovim godinama i Nole i Nadal su imali već grend slem titule. Morao bi baš da zapne da ih prestigne, ako još uzme u obzir sve eventualne krize i povrede što je realno. Dečko se do sada pokazao jedino na šljaci, kao i svi Španci.

dare slovenac

pre 1 godinu

"Video sam to u Samprasu, u Federeru, video sam to i u Nadalu. Alkaras ima najkompletniju igru. Rođen je da ostvari velike stvari"

pa nisi video kod največeg svih vremena, kako da ti sad verujem...

Aha

pre 1 godinu

Znaci sponzorska masinerija vec nasla zamjenu Nadalu. Da li to znaci da ce Nadal okaciti "kopacke o klin" uskoro? Jos slem - dva pa u penziju? Novaka ce preko vakcine da izbace iz igre i prica gotova o najboljem svih vremena. Samo kako ce da podnesu da je Rodjo treci?

Štef

pre 1 godinu

Najveći svih vremena još nije završio karijeru niti će u narednih 5 god, da ga ne spotiču celu karijeru išao bi na 30 slemova ovako teško, ali će svejedno ostati upamćen kao najveći, i na terenu i van njega, Nole GOAT

puko svet totalno

pre 1 godinu

"Alkaras će biti najbolji igrač svih vremena"

Bravo svaka čast, sportski pozdrav.Eto konačno da neko obori sve rekorde Djokovića i postavi neke nove granice.Svi smo znali da taj moment mora doći, ali niko nije očekivao da će se desiti tako brzo.

ZokiNS

pre 1 godinu

Ne osvaja se 20 i kusur grand slamova za par godina... treba da odigras 30 i vise finala a za to treba vrhunska karijera da traje preko 10 godina... tako nesto prognozirati za igraca koji jos nije igrao nijedno finale, nije bio ni blizu, je potpuna besmislica... inace je mali napucan ali retko antipatican lik.. nema nista od toga.

shone

pre 1 godinu

Kakav crni alkaras i ostali teniseri, oni sto su nam pružili Djikovic, rafa i Federer i u jednom periodu marej to nećemo gledati više. Niti jedan od njih trojice ne bi postigao ono sto je postigao da nije bilo ove dovojice , niti bi bilo motiva niti želje da se bave sportom do 40godine. Jedan drugog su naterali da podignu nivo igre na nivo koji ostali teniseri mogu da sanjaju. Tako da kada se oni povuku od muškog tenisa će ostati isto sto i od ženskog danas , biće max dva ili tri tenisera koji ce imati po 4-5 gs titula a još njih 10 sa po jednom titulom i to je to. Uživajte još malo dok djokovic i Nadal traju jer posle njih muški tenis ide u zaborav i toga su celnici ATP svesni i onda sada pokušavaju veštački ds napumpaju celu priču jer interesovanje za muški tenis neće biti ni 30 posto od onoga sto imamo danas i sto smo imali u prethodnih 20 godina. Alkaras je ok igrač , talenat , isto kao sto su bili mnogi, monfis , gaske, conga, gulbis, raonic, i mnogi mnogi drugi , velicani , ali na kraju svi mi znamo kako su završili , svi zajedno imaju skor sa pomenutom trojicom 2 pobede i 94 poraza.

xxx

pre 1 godinu

Et ti zapadna logika. Sad kad su shvatili da GOAT nece biti ni Federer ni Nadal, biće to neki klinac u buducnosti haha. Nikako da se pomire s tim je Nole najbolji svih vremena.

Svasta

pre 1 godinu

Sutra Katalonija izlobira otcepljenje uz pomoc USA kongresa, krene gradjanski rat, Rusija stane uz Spance i momak iz Palmara dobije suspenziju. Jednako realan scenario, sta.

4k4.Dex

pre 1 godinu

Neće biti teško dostići 20+ GS ako bude dobar kao Ova trojica a ne bude imao u svojoj eri ko konkurenciju ali sve to treba da se poklopi a i to neće značiti da je najbolji u istoriji ako bude igrao bez konkurencije. Svakako neko od ove trojice iz zlatne ere tenisa bi i dalje bio najbolji svih vremena.

Topnik

pre 1 godinu

Teško će u eri društvenih mreža netko ostvariti karijeru poput članova velike trojke. Federer, Nadal i Đoković su odrastali 80-ih, 90,ih i ranih 2000-ih kad je sport bio čišći nego danas. Teško je ostati fokusiran samo na sport kad buljiš u ekran cijeli dan. Već sad je veliki hype oko Alcaraza, a šta će tek biti nakon 5 osvojenih slamova... a on to sve gleda svaki dan na društvenim mrežama...svaka mu čast ako ostane fokusiran i konstantan 15-20 godina kao velika tojka.

NikolaBg

pre 1 godinu

Mislim da je ovaj klinac previše nadobudan, što je potpuno pogrešno za postizanje nivoa kakvog drže gospodske i moralne gromade poput Noleta, Rafe, Federera, Serene Vilijams, Šarapove itd. Dakle u tenisu nije samo važan uspeh već i ponašanje.

Moje mišljenje

pre 1 godinu

Dečko je talenat i tu nema spora ali evo ja mu velikodušno dajem 7 GS.Kontinuitet je nešto što su imali samo tri aždaje tenisa u periodu preko petnaest godina.Ne verujem da ovaj momak ima glavu za to.

Maximus

pre 1 godinu

A šta nije vam vise Federer GOAT ? ha ha ha

Pa neki među vama svake god menjate goata... nema toga. GOAT je nepromenljiva kategorija i zna se ko je.

Novak

replika

pre 1 godinu

Alkarez to je pod znakom pitanje tu su Medvedev,Rubljov, Zverev, Cicipas pa Minaur,Oze,Siner,Hoger,Korda na kraju on.

Ove druge ne racunam.

Mladji referent

pre 1 godinu

Rafa je kralj šljake i nije kopletan igrač kao Đoković tako da ne može biti Goat pored Federera i Đokovića, drugo Đoković je vidi čuda upravo u Alkarazovim godinama sa 19 na Rolan Grosu igrao četvrtfinale na Vimbldonu osminu finala šta je uradio Alkaras ove godine na ta dva turnira ništa.

PS: Đoković je sa 20 već bio treći ali su prvi i drugi bili Federer i Nadal u najboljim godinama to će se teško ponoviti.

Sedi jedan.
(Solomon, 20. jul 2022 13:38

Pa Alkaraz je ove godine igrao cetvrfinale RG i osminu Vimldona, tako da se malo informisi. A generalno Karlosovi rezultati su slici kao Novakovi u njegovim godinama, ali bilo je i mnogo igraca koji su i mladji pravili bolje rezultate. Najbitnija je konstantnost.

Djordje

pre 1 godinu

Nije nemoguće. Da nije bilo Djokovića. Federer bi možda inao 27-28 GS, slično I za Nadala. A ako obrnemo da nije bila Nadal i da Djokovic nema ove gluposti što neće da se fakcijiše. Imao bi Djokovi možda 30 titula

Ako Alkaraz bude doninantan 6-7g može da osvoji 20titula u to vreme

Mada Ja lično ne mislim da će da se desi

Milan

pre 1 godinu

Fali mu 5cm visine da to i ostvari. Piše da ima 185 ali je vidno niži od Nadala, jedva prebacuje 180 po mojoj proceni. U današnjem tenisu to je hendikep. Najteže je osvojiti Slem, imaš samo četiri šanse godišnje.

Kole

pre 1 godinu

Svi žele novu zvezdu koja bi zamenila vanzemljce kojima ističe vreme. Očekivanja su prevelika i od zaista talentovanog tenisera za dva meseca su mediji od njega napravili mega zvezdu. Već se vidi danak tome jer momak izlazi na teren pod velikim pritiskom i počinje da popušta. Novaku je bilo lakše jer je od početka postojalo neodobravanje i nedostatak podrške zbog čega je morao da se dokazuje sa uključenim modom zvanim inat.

mich

pre 1 godinu

Hahaha dosta vise sa tim strucnjacima... Naslusali smo se mnogo toga o nadolazecim "legendama"...
Dimitrov, Tim, Zverev, Cicipas, Alasim, Medvedev, Alkaraz, Hurkac, Rune, Rud itd, itd, a oni ne mogu dva "cestita" turnira da vezu u nizu, a kamoli nesto drugo, daleko su oni od Vavrinke, Mareja, Cilica i Del Potra, a kamoli da ih porede sa ovom trojicom...
Do 23 ć-ce moraju da uzmu par 2 GS da bi ih neko ozbiljno shvatio, do tada pozdravite TE VELIKE STRUCNJAKE!!!

Dejan

pre 1 godinu

Alkaras je "masivan" igrač ... to se vidi u njegovim kretnjama
Gro njegovih veština počiva na sirovoj snazi, gomile mišića, koju rasipa po terenu.
Takva tela ne izdrže dugo vrhunski sport
Biće sklon povredama već nakon prve sezone koju bude igrao u kontinuitetu na svim podlogama.

Franc

pre 1 godinu

Ovo nije neosnovan iskaz.

Kada je Nole izgubio 3:2 sa 18 godina od Federera, na konto igre rekao sam:"Pa ovaj ako ovako može da drži nivo igre, ima da stigne Federea glat." I bio u pravu.

Ovaj španac pokazuje isto takvo "ludilo".

E sad, Federer je gradio dominaciju faktički bez konkurencije. Ako mali španac izđika u opakog igrača i umom, anatomiju i motoriku ima, i ne bude imao konrukenicju, vrlo je lako moguće da statistički udara.

No na koncu, svedoci smo i na slučaju Nadala, Federea, i našeg Noleta da je osnovni faktor UM! Možda mladog španca vremenom ponesu druge stvari van terena, pa sam teren ne bude iskorišten punog kapaciteta.

A i naša "velika trojka",imala bi drastično manje matematike na svojim sivijima, da Del Potro nije imao "ahilov ručni zglob". Da je Potro samo tu ruku imao jaku, taj zglob, da može da trpi ostale delove tela na sebi, druga bi slika svemu bila.
(Sve je relativno osim srba, oni su nebeski..., 20. jul 2022 12:14

Sve si lepo napisao samo si zaboravio jedno, razlika između Đokovića i Federera je 6 godina s tim što je Federer tada imao 25 dok je danas razlika između Alrarasa i Đokovića 16 godina i Đoković danas ima 35.
Da ne zaboravimo i Nadala nije isto skinuti krunu starom ili karlju u punoj snazi.
Misli o tome.

Zozo

pre 1 godinu

"Ova tvrdnja je apsolutno tacna, ako ostane zdrav u glavi i telu, bice ubedljivo najbolji svih vremena, premasice Nadala i Borga. Bavim se tenisom 30 godina i ovakvog igraca jos nisam video, apsolutno je kompletan."

Možda Nadala i Borga ali Novaka nikada.

igor

pre 1 godinu

Rafa JE GOAT. Alkaraz ima 19 godina, Novak je u tom dobu bio anonimni igrač.
Luzerima je trijumf njihovih šampiona uteha za sopstvenu prosecnost - tu nema puno mesta za ubedjivanje
(AO, 20. jul 2022 12:55)

Koliko gluposti i neistina u ovom komentaru,samo cinjenice
373 >209 nedelje
5>0 zavrsni masters sezone
Covek koji nikad nije osvojio turnir gde igraju najboljih 8 na kraju godine NIKAD ,SLOVIMA NIKAD ,ne moze biti goat !!!

Комша

pre 1 godinu

Тешко. Велика тројка је такве резултате наметнула да ће проћи векови док се не појави неко да их престигне. А и ако престигне биће питање ко су му били противници јер ова тројица су имали против себе друга два најбоља икада.
Иначе сећам се кад су причали да ће онај Бугарин Димитров бити нови Федерер. Чак су звали мали Федерер. И шта би? Ништа од њега.

Z

pre 1 godinu

Rafa JE GOAT. Alkaraz ima 19 godina, Novak je u tom dobu bio anonimni igrač.
Luzerima je trijumf njihovih šampiona uteha za sopstvenu prosecnost - tu nema puno mesta za ubedjivanje
(AO, 20. jul 2022 12:55

Za vas koji pratite tenis od kada je Novak postao prvi igrač sveta ili kasnije :

Alkarazova karijera vrlo podseća na Novakovu.
Sa 19 Novak nije bio anonimus nego isto osvajač mastersa, a sa 20 je igrao finale US Opena, osvojio Australiju i postao treći igrač sveta.

Ono na šta Maći skreće pažnju i zašto je dao takvu izjavu ( a on ozbiljno dobro zna tenis i ume da prepozna kvalitet) je to da niko od velike trojke + Sampras i Agasi nije u 19 godina tako udarao lopticu, reternirao i kretao se. Ako Alkaraza zaobidju velike povrede, on ima realnu šansu da dogje u situaciju u kojoj su velika trojka kada su u pitanju boj GS.
Tenisu je potrebno da ima takvog igrača koji će povući ostale da prevazidju sebe u pokušaju da gabstignu.
To je i Novak uvek isticao da bez Federera i Nadala sigurno ni on ne bi bio tu gde je.

da se ja pitam ja bi protero autobus ovuda

pre 1 godinu

I Laki Lučano je završio karijeru bez poraza pa se ne smatra najvećim u boksu, sa ovom generacijom možda taj Alkaraz i osvoji 25 GSa, neće biti najveći, gde su rivalstva?.....

moz da bidne, moz da ne bidne, al' ne mora da znaci

pre 1 godinu

Hahaha,dobar Vic.Mali ce da ima veliku karijeru,ali da bude svih vremena smesno.
(Nikola Radosavljević, 20. jul 2022 11:35)

Sigurno je da ce (naravno, ako covecanstvo pozivi) i Federera i Nadala i Djokovica neko nekad nadmasiti (a da ce taj neko jednog dana od nekog biti nadmasen). Mozda ce to biti vec ovaj Alkaras, a mozda ce se morati cekati jos 200 godina. Za Alkarasa... sacekajte bar 15-tak!

posmatrac

pre 1 godinu

Sa visinom od 182 nikad nece osvojiti Wimbledon. Na sljaci ce biti dobar Alkazar. Na turnirima na betonu onaj njegov drop sot, nije opasan kao na sljaci ili travi, jer loptica vise odskoci, tako da ce tu biti srednje uspesan isto zbog visine. Na slici Alkazara pored Nadala vidi se da je nizi, a na Wiki im pise ista visina ali to ocigledno nije tacan podatak. Sto se tice fizickih predispozicija Alkazar je trenutno ispred svojih vrsnjaka, ali to nece biti za 3-4 god kad njegovi vrsnjaci sazru. Odlican igrac je Alkazar , ali za konkurenciju najboljeg svih vremena eej ? Ovaj ga bas pretera . Recimo Sinner ga je bas rasturio na WB, tako da ima vremena neka trenira
videcemo

estiar

pre 1 godinu

Kakav komentar... Da bi to postigao nije bitna samo kompletnost igre, vec mentalna snaga. E tu mora da bude najjaci, a nije se za sad pokazao na GS. S druge strane, nece imati baš neku konkurenciju kad se povuku Novak i Rafa.

Sava

pre 1 godinu

Posle Rafaela,Novaka i Rodzera.. maraton na podignut na 1000km. U odnosu na granice koje su pre njih bile na 42km...
Dakle demotivisuce...
Treba milion kockica da se sloze da bi neko prisao blizu trojice velicanstvenih...

Neđo Valderama

pre 1 godinu

Ovo je već ozbiljna dijagnoza. Živim za dan kada Novak bude i po GS-ovima ispred svih, kakvo će to polivanje po kvarnim zapadnjacima da bude ajoj.

Veliki brat

pre 1 godinu

Većina ne shvata da mora sve više i više da se radi, trenira svaki dan, možeš u jednoj godini da zaradiš 50 miliona dolara, ali nemaš vremena da uživaš u tim dolarima, već samo trening, trening i trening.

Na žalost, već smo videli podosta tih talentovanih igrača, koji su jedva uspeli da osvoje poneki GS, jer su prestali da treniraju. Čak i u šahu kad se dospe među prvih 10, mora još više da se radi nego ranije da bi se opstalo među prvih 10, a zamislite tek u sportu kao što je tenis gde su fizička kondicija i tehnika pola posla, a druga polovina je koncentracija i volja.

Na žalost, iako će se uvek naći neki "kompletan igrač" koji će sa 16-18 godina postizati uspehe koji liče na uspehe vrhunskih tenisera kad su bili mladi, 99% njih nema tu volju i koncentraciju da dugoročno ostvaruju uspehe i redovno treniraju i usavršavaju svoju kondiciju i tehniku.

To vam je kao u nekim granama industrije ili muzici, do nekog nivoa se brzo napreduje, a posle je sve teže, pa od određenog nivao da biste se popravili za 10%, treba vam duplo više vremena i energije.

Možda je jednostavnije za poređenje: do kraja srednje škole imate masu dece koja imaju sve petice u školi, ali mali broj te dece budu vrhunski studenti na fakultetima, a čak i od tih veoma mali broj kasnije doktorira, a od tih što doktoriraju samo retki ostvare neke revolucionarne pomake u nauci.

Tako i u tenisu, ovaj je trenutno "vukovac", a videćemo za 3-4 godine da li će biti vrhunski student, a posle...

ognjen strahinjić

pre 1 godinu

Mozda i hoce ako Amerikanci ne pronadju nekog ubicu iz serve poput Iznera koji ce jos imati i iole neki return da bude konkurentan. Buducnost tenisa je, nazalost takva, da se sve svodi na servis. Alkaraz bi mogao da uspostavi dominaciju na sljaci, ali tesko i na preostalim podlogama. Pre ce biti da cemo u muskom tenisu imati na 17 slemova 15 osvajaca, a ne kao sad 5 (velika trojka plus Tim i Medo).

TROLL

pre 1 godinu

Sad kada Djokovic zavrsi karijeru sa najvise GS titula u istoriji i time dokaze da je GOAT bice nova fora, ne nije on GOAT, Alkaraz je, samo jos nije stigao da osovji sve turnire...zapad

Miso

pre 1 godinu

Niko od Srba ne mrzi momka ja posebno ali treba biti realan nema on mentalitet ,snagu ,kontinuitet smelost da bude najbolji svih vremena,reci to za nekog ko je osvojio par titula kao mlad ,skoliko je Beker osvojio GS sa 18 a ovaj osvojio dva mastersa i već je Gost,svašta ,neka bude ali za mnoge su tako govorili pa nisu ni GS osvojili ,Novak je sa nepunih 20 imao Australija open 2008g.Rafa i pre kao i Federer,kao i Delpo 2009g.u Majamiju i Novak je pobedio prvog ,drugog i trećeg na svetu i uzeo masters ništa mnogo nije Alkazar postigao Nadalu i Novaku to i nije više bitan turnir jer jure GS.ne kažem da nije zasluženo ih pobedio.ali mislim da će se malo izgubiti u red prosečnih da nekazem malo bolji teniser.

djuro

pre 1 godinu

budala. problem je što će od sto ili trista ovakvih kretenskih "predviđanja" jedno nekad biti tačno, prosto po zakonu verovatnoće. Onda će "stručnjak" ni kriv ni dužan postati uticajan pa će ljudi slušati njegove preporuke i ono što mlati (a svi oni mlate). Tako se propada, ne samo u tenisu i ne samo u sportu.

Milan

pre 1 godinu

Nikada niko neće dostići ovo što su Novak, Rafa i Rodžer. Možda i neko bljesne do 20 i nešto gs titula, ali u ovakvoj konkurenciji gde su sva trojica uspela to, teško.

Bgd

pre 1 godinu

U današnjem svetu nije sigurno šta će se desiti do večeras a kamoli da će dotični postati najbolji svih vremena. Besposličari vole da prave takve "analize" i "projekcije".

mr

pre 1 godinu

Један Сампрас је постави неке нове рекорде и мислило се то је то. Појави се Федерер и пређе га за мање од 10 година. Федерер већ легенда и појави клинац којег федерер нема шансе да победи на шљаци, а ускоро тај клинац је кренуо и до суза да га доводи као најбољег у историји. И тако док је публика у трансу, и слави најбољег свих времена, и његове двобоје са најбољем на шљаци свих времена, ових и будућих, појави се момак из будућности који крене да роштиља обојицу. И тако тај момак данас више победа над обојицом из ере делиријума, и многи га сматрају најбољим свих времена. Ето шта треба за најбољег свих времена. Који услов је овај мали испунио? А да, биће. Бичу и ја.

JT

pre 1 godinu

Nije sve do talenta, mnogo je faktora koji utiču. Teško je osvojiti dva GS trofeja a kamo li 20+. Pogledajte Tima, raspao se nakon prve titule, od pritiska javnosti. Medvedev? Pogledajte talenat Kirjosa pa ništa nije uzeo u 27 godini života.

Polako...talenat je tu. Nek on osvoji prvo jedan GS, pa onda nek osvoji na svim podlogama, pa nek bude bar godinu dana prvi igrač sveta. Ima puno "milestona-a" dok ne uđe u izbor za najvećeg. A nešto ne pokazuje neku konstantnost.

mst

pre 1 godinu

Svi pisete slicno da npr. nije bilo nadala ova dvojica bi osvojila 27-28-30 slemova, ili da je samo postojao djokovic izmedju 2007-2020 da bi osvojio preko 30 slemova. To ne pije vodu. Uracunajte i to da su jedan drugog i treceg terali do maksimuma i da je to i razlog zasto npr po 3 slema imaju marej i vavrinka i po jedan cilic, thiem i medvedev a od 2004-5 je odigrano oko 70-75 slemova, a ostali su uzeli 9 slema sto je 12-13% svih odigranih slemova. Ej ljudi pa 2022 a prva tri slema drze nadal i djokovic. Veliko je pitanje za Alkatraza koliko ce izbeci povrede, kakvu ce konkurenciju imati, kada ce uzeti prvi slem, kako ce mentalno izneti planinu da ce mu trebati najverovatnije 23-25 slema za titulu goata. Ova trojica su bas odskocila, i deluje kao nemoguca misija da u skorije vreme neko to srusi. Alkaras ima potencijal ali toliko treba poklapanja kockica da se priblizi da je to vrlo tesko predvideti

Aleksa Pufta

pre 1 godinu

Cini mi se da ce zbog nedovoljne visine, kraceg koraka i raspona ruku morat da igra sa 120% i tu ce ga sacekati povrede posle 25 godina. On moze da napravi nesto vece samo ako nema konkurenciu u generacijama +-3-4 godine od njega.

milos

pre 1 godinu

daleko je on da bude najbolji svih vremena , pa on nema ni jedno gren slem finale , a treba ce mu min 25 , master titula in mozda 2 , koliko ima Novak ili Rafa , boga pitaj, ovo sto su osvojili Rafa , Fed, Novak , mislim da nece niko da ugrozi , jer i Rafa i Novak jos uvek igraju . Mnogi mladi su dolazili i stali , zid je preveliki da ga srušis.

Sabre

pre 1 godinu

Haha ne. Cak i da osvoji vise grend slemova od Rafe, Rodzera i Novaka, svi ce znati da je to zato sto ima 10x slabiju konkurenciju. Ali ajde da pocnemo sa jednim za pocetak, a?

НеКо

pre 1 godinu

ко год вам обећа било шта да ће се десити у наредних шест месеци,не ВЕРУЈТЕ.... није зато што лажу,већ нико не зна шта све може да се испречи на путу

RS

pre 1 godinu

Bilo je i ima jako opasnih igrača i u doba ere velike trojke. Evo recimo ovaj Kirgios. Ali džaba mu vanserijski talenat kad mu glava luda. Nisu džemperko nadal I nole toliko bolji u igri koliko su u toku igre strateški i mentalno jači od svih njih.

teorija zavere

pre 1 godinu

Nije u tenisu dovoljno samo imati kvalitetne udarce i odličnu formu, što ovaj momak definitivno ima. Treba biti mentalno jak i zdrav. Setite se Novakovih početaka i zdravstvenih problema koje je imao. Da nije sarađivao sam doktorom Četojevićem pitanje je da li bi bio ovako uspešan.

Ja

pre 1 godinu

Sve ono sto je postigao Novak i jos uvek je u naletu,Rafa sa 14 R.G.,Federer...to je zacementirano istoriski narednih 50-100 god.Sve dok tenis ne bude napredovao u tehnolosko sportskom smislu niko nece postici to sto su ovo troje uspeli...a i dalje su tu...

boban,nis

pre 1 godinu

Bez ironije Marin Cilic je jos uvek uspesniji igrac od njega.
A to da li ce biti bolji,pa jos najbolji svih vremena,o tome je smesno i pomisliti.

DM32

pre 1 godinu

Odlican je, za te godine takva tehnika, momak je vesnik smene generacija, ali mu nedostaje mnogo toga da bude najbolji ikad. Tesko da ce biti dominantan u trenutnoj konkurenciji.

Zagor

pre 1 godinu

Stoji da je talenat ali dalje od četvrtfilala GS nije stigao... Ne treba momka opterećivati bespotrebnim pritiskom na početku karijere...

Maksa

pre 1 godinu

Tek kad dečko uzme upola onoga što je uzela velika trojka, možemo da pravimo neka predviđanja. U fudbalu ista stvar. Mediji svake godine najave po nekoliko novih Mesija i Ronalda kojih na kraju nema nigde.

ArmadaJJ

pre 1 godinu

Al za to mu trebaju jod dvojica trojica sada vec boljih od njega kako bi ga vukli da napreduje. Ovako nema sanse, 5-6 GS-ova i to je to

Boris Banović

pre 1 godinu

Dobar, talentovan i mlad igrač ! Ko poznaje sport, zna da neki sportisti dostignu vrhunac u karijeri do 25.godine, a neki u 30.-im ! Ovakve prognoze su neutemeljene, a jedna povreda može da zaustavi sportistu u potpunosti ! Del Potro , na primer !

toliko o generacijama

pre 1 godinu

Isto to su govorili i za Dimitrova i Tima, i koliko drugih koji su se pojavili i nestali upravo ispod velike trojke. Đoković nije najbolji prosto zato jer je najbolji, već zato što je imao još bolje protivnike koji su ga izgradili. Dobar sam po sebi ništa ne znači.

A kad ova trojka ode, biće more mediokriteta koji jedni druge neće moći unapređivati i realnije je očekivati gomilu osvajača slemova nego jednog ili dvojicu koji haraju.

key and peele

pre 1 godinu

zivimo u uzasnom vremenu za koje je, ni kriv ni duzan, u stvari kriv dzordan. u stvari biznis ekipa koja je vodila en-bi-ej i koja je htela da opere imidz nba i zaradi milijarde, hajpujuci majkla kao najveceg ikad.

i sad je taj goat sindrom presao na sve sportove. tako i na tenis.

ghost_of_sopot

pre 1 godinu

Nadal, Đoković i Federer su zajedno osvojili 63 GS. Igrajući uglavnom jedan protic drugog. To je era u tenisu koja se više ne ponavlja i bila je privilegija gledati igru takvih velemajstora tenisa.

svasta budale

pre 1 godinu

Da, on jeste igrac generacije, ali samo zato sto je ta generacija slaba. Porediti njega sa bilo kojim od trojice aktivnih velikana je smesno - koliko bi svaki od njih imao titula da nije bilo druge dvojice? Pa najmanje duplo vise u odnosu na ono sto imaju sada!

El Doctore

pre 1 godinu

Da bi postao goat, mora da se pojavi najmanje jos jedan, ako ne i dva vrsnjaka koji ce biti na istom nivou da sami sve osvajaju, i onda na kraju karijere da prestigne sve rekorde ili vecinu rekorda u takvoj konkurenciji. Da bude pravo neizvesno rivalstvo. Ako bude igrao sa slabom konkurencijom moze da osvoji 30 slemova i da to nema toliku tezinu

Goran

pre 1 godinu

Dotični gospidin treba pročitati knjigu: Misli brzo i sporo ! Tamo će naučiti da njegovo predvidjanje nije ništa sigurnije od predvidjanja bilo koga od nas! Treba bar milion malih stvari da se piklopi da bi se njegova prognoza ostvarila i ako se samo jedna od tih stvari ne ostvari ništa od rekorda! Znači pusti momka da igra pa tek na kraju karijere utvrditi činjenično stanje!!

Pera

pre 1 godinu

Dobro, ljudi navijaju, pale se, momak je dobar pa se malo preteruje...
Ali situacija je takva, da, cini mi se, kad bi na primer Andy Murray sad imao 17-18 godina (ili neko drugi da se pojavi, slabiji od velike trojke ali bolji od ostalih), mogao bi daleko da dogura prosto jer ne bi morao da deli titule sa druge dve ajkule.

123

pre 1 godinu

Prognozirati je cista glupost i to na osnovu talenta? A u karijeri moze svasta da se desi cak vidimo i sa stvarima koje nemaju veze sa tenisom vec sa politikom. Polako. Da je neko osvojio 7,8 GS pa da se predvidja. A i kada to ostvari vec je u nekim godinama. A 22, 21 GS?? Gde je tek to? Znaci glupe prognoze ali razumem. Cilj je da se o njemu prica..

Mali Nevaljali

pre 1 godinu

Sreća po Karlosa pa se o njemu ne stara Rik Maći nego Ferero.
Do juče je +10 GS bio san sna, a sada klinca opterećuju da je mogućih manje od 25 GS neuspeh.

Deratizator

pre 1 godinu

Pa začkoljica sa povredama je ključ. Ovako udaranje loptice, iz ramena, prouzrokovaće, nažalost, ozbiljne povrede. Tek treba da dokaže da je igrač, osvajanjem najvećih trofeja, a potom i da u tome bude konstantan. Teško. Čak sam mišljenja da neće dobaciti ni do 10 GS.

boza

pre 1 godinu

Za sve koji uporedjuje godine Novaka i Karlosa.
Karlos mora da osvoji bilo koji Slem, zakljucno sa AO
2024 da bi pre Novaka osvojio GS.
Znaci nema sanse. Pored Novaka, Rafe, Medvedeva, Zvereva, Cicipasa i mozda Sinera…
A s’obzirom da je 2024 Olimpijska godina, Novak ce biti u formi zivota, jer mu samo to fali.

Jovan

pre 1 godinu

Nijedan Španac u budućnosti neće dostići Nadala po svim parametrima. Nadal je daleko najbolji španski teniser u istoriji. Ali naravno neće biti bolji od našeg Đokovića.

Ivannn

pre 1 godinu

Za pocetak neka pobedi Berrettinija, Sinnera i Zvereva na grand slamu, pa za koju godinu mozda Djokovica i Nadala, pa da ovakvi textovi dobiju bar malo pokrica...

Rade, ZG

pre 1 godinu

Alcaraz ima potencijal i nesumnjivo da će biti veliki igrač, a koliko dobri će njegovi razultati biti ovisi o konkurenciji koju će u karijeri imati. Zamislite da Novak, Nadal i Federer nisu igrali u istoj eri koliko GS i Mastersa bi osvojili. Zbog toga je teško uspoređivati igrače iz različitih era. Puno okolnosti utječe na razvoj i rezultate igrača, a konkurencija koju imaju posebno. Konkurencija ih potiče da budu sve bolji, što je naravno dobro, ali i uzima dio titula.

iks

pre 1 godinu

Sve to zavisi od konkurencije. Predviđali su i Dimitrovu i Raoniću mnogo toga ali šta im vredi kad su kao konkurente imali Đokovića, Nadala, Federera. Videćemo kakve će Alkaras imati konkurente. U zavisnosti od toga, može imati 25 GS titula a može da nema nijednu.

Nikola

pre 1 godinu

Mozda ce biti, a mozda i nece. Da je veliki talenat, jeste, ali je potrebno da nema jaku konkurenciju, da ima motivaciju da stigne na 20+, da ga posluzi zdravlje itd. Siner i Alijasim su mladi i talentovani.
Delpo je bio sjajan, ali su ga povrede sprecile. Mari je gubio mentalni fokus, isto kao danas Cicipas, Medvedev i Zverev. Vavrinka je bio talenat sa povredama, kao npr. Tim danas. Kirjos je nekanalisani talenat kome je karijera u zalasku bez ozbiljnijeg rezultata. Da je imao psihologa uz sebe, bio bi deo velike cetvorke. Svi su oni mogli da budu, pa nisu.

Milosav

pre 1 godinu

Alkaraz moze da postane veliki teniser, ali je pitanje sta ce da bude. Za tenis bi bilo dobro da se pojave barem dva dobra naslednika koji ce se glodati i boriti za pobede i forsirati jedni druge da budu bolji.
Bas kao sto su to ova trojica radili vec tolike godine.
Novak i Rafa jos nisu otpisani i mogu u svakom trenutku da tuku bilo kog od svih ovih mladih samo ako im krene i naravno nisu povredjeni.
Za Novaka mi je zao sbog one diskvalifikacije na US Openu kao i zbog cirkusa u Australiji jer verujem da je mogao da uzme oba ta GS-a.
Ali to je njegov izbor, bar sto se vakcine tice, pa ako je njemu OK onda je i meni.
Takodje zalim zbog sramne odluke da se ruski teniseri iskljuce sa ovogodisnjeg Wimbldona, Medvedev pogotovo, jer verujem da od svih ovih "novih nada" on ima najvise sansi da uzme nekoliko GS-a.
Takodje i Alkaraz, kada Novak i Rafa prestanu da igraju.
U svakom slucaju zelim mu sve najbolje u karijeri.

Lara

pre 1 godinu

Ako ti mislis Tako neka bude najveci Ako moze...on prvo treba da osvoji sve ovo sto su Nole, Nadal, Federer I jos par njih osvojili I Tek onda da bude najbolji ikada....zivi bili pa videli...

Dezurni smarac

pre 1 godinu

"Kada je Nole izgubio 3:2 sa 18 godina od Federera, na konto igre rekao sam:"Pa ovaj ako ovako može da drži nivo igre, ima da stigne Federea glat." I bio u pravu." Nikad Federer nije pobedio Noleta tim rezultatom.

srle

pre 1 godinu

Izjave poput ove, mogu biti kontraefekat za Alkaraza. Ima dobru startnu poziciju, sa 19 godina osvojio dva mastersa, pobedio je Đokovića i Nadala. Međutim, dug je put do najboljih svih vremena, daj prvo da osvoji makar 1 grend slem trofej. U susretu sa direktnim rivalom na Vimbldonu, mladim Sinerom, nije pokazao kvalitet, slično na Rolan Garosu prilično lako ga je rešio Zverev. Juče se mučio sa čelendžer igračem u Hamburgu, jedva je izvukao meč u tajbrejku 3 seta. Dakle, nesumnjivo kvalitet postoji, ali izjaviti da će Alkaraz biti najbolji svih vremena pored još uvek aktivnih Đokovića i Nadala, smešno.

Novi teniski poredak

pre 1 godinu

Neka nam neko od ovih nepogrešivih prognozera predvidi makar kakvo će vreme biti sutra!
Alkaraz je dobar materijal, ali niko ne može ni da pretpostavi šta će se sve dešavari u narednom periodu. Možda osvoji "sve živo", a možda bude kao Tim ili Osaka, Gulbis ili Dimitrov... On tek ulazi u vatru, možda se prekali, a možda izgori. Ovakvi tekstovi nisu potrebni tenisu, ali su novinama neophodni! Ne vidim zašto se uskoro ne bi pojavila desetorica tenisera kvalitetnijih od velike trojke! Istovremeno! Nije mnogo verovatno, ali je moguće.

Marko

pre 1 godinu

Alkaras zaista obećava, i ima šansu da bude odličan teniser. Ali da sačekamo da osvoji nekoliko GS titula pa da onda prognoziramo. Ima on još vremena

2CRAZY

pre 1 godinu

Imamo mnogo jak tim, dve jake petorke, jedna da igra evro ligu, a rezervna domaće prvenstvo.
Mislim da je top 8 u evro ligi veoma moguć, samo da ne bude povreda.

Bookie

pre 1 godinu

Hoce neko u pare da ce imati 10+ GS? Ja vama 100 ako ne uzme 10 komada nista. Ako uzme, vi meni 500. Naravno ne sme niko. Sto se tice Wimbledona i nize visine, nema veze. Agassi je uzimao W sa tom visinom a Alcaraz je snazniji vec sada. Imace 2 W, 5RG, 7USO i 6 AO. Novakovih 25 GS nece stici niko nikad.

Car Dušan

pre 1 godinu

I, šta ćemo sad? Svako ( danas) može, da kaže svoje mišljenje - da ga niko ništa, i ne pita... Tako i ovaj, dokoni trener!

Rolletno

pre 1 godinu

Federer, Nadal i Djokovic su u njegovim godinama bili top 3 igraci. On je trenutno sesti zahvaljujuci politici i tupavom sistemu bodovanja. Verovatno ce biti prvi jednog dana ali najbolji svih vremena - odoh da se posteno ismejem.

Mladen

pre 1 godinu

Ni manje ni vise nego najbolji svih vremena...pa ako osvoji samo 10 slemova da se ni ne saginje haha Lik nije dosao ni do slem finala a to sto je mlad ne znaci nista. Monfis je u tim godinama bio duplo veci talenat i potencijal pa sta je Gaske radio sa 15g Kako neki profi trener moze ovako nesto da izvali taj mora da uci tenisu neke dede i babe po starackim domovima.

Stanje stvari

pre 1 godinu

@ 4k4.dex. Ja baš smatram da je suprotno od toga što ti misliš.Novak,Rafa,Rodžer su se između sebe toliko motivisali i gurali jedni druge da napreduju i usavršavaju se u igri.To je i doprinelo da su pokupili skoro sve GS u zadnjih 15 godina, to jest ostavili mrvice za ostale.Ako nemaš takvu konkurenciju onda se gubi volja i želja za napredovanjem.

Ivan

pre 1 godinu

Poprilične besmislice je iznapričao ovaj gospodin. Kaže daje "smelu" prognozu po pitanju Alkarazove teniske karijere i prognozira mu da će postati najbolji igrač svih vremena! Nije to smela prognoza, to su besmislice. Da ne bude zabune, i ja Alkaraza smatram izuzetno talentovanim igračem pred kojim je svetla budućnost, naosvajaće se Mastersa i Slemova u to nema sumnje, ali da će prestići sve velike rekorde Velike trojke i da će ih nadmašiti baš u svemu, teško. Zaista zaista jako jako teško. Ej, pa Nadal ima ogromnih 14 Rolan Garoseva osvojenih! Kako neko može Nadala da nadmaši u tome? Pa nikako naravno! I kako onda može neko da bude od Nadala bolji igrač? Pa opet NIKAKO naravno! Dalje, veliki Federer ima osam, ej OSAM Vimbldona osvojenih! Može li neko da nadmaši Federera u tome, sem Đokovića kome fali još jedan Vimbldon ali to je Đoković ne Alkaraz o čemu ovaj čovek priča! Znači može li Alkaraz da nadmaši Federerovih ogromnih osam vimbldonskih titula? Pa naravno da NE! Biće presrećan najpre JEDAN veliki Vimbldon da osvoji! Igra na travi mu i inače nije neka za sada! Dalje, naš Đoković ima velikih devet Australijen opena i velikih sedam Vimbldona osvojenih! Ogroman rezultat! Da li će Karlito to nadmašiti? Teško! Jako jako teško! Ima Đoković i ogromnih 370 nedelja na broju 1! Da li će Karlito to nadmašiti? Pa NE naravno! Pa kako će onda biti najbolji igrač svih vremena? Biće veliki igrač, osvajaće puno velikih turnira, ali najbolji svih vremena, hehe, dajte malo se uozbiljite!

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Pogledajte samo naslove za Tima, pre par godina... "Kraj, To je to, Velika trojka odlazi u istoriju, Tim budući GOAT". I to nije izjavljivao samo neki Maći. Nemam ništa protiv dečka, ali amaaaan, malo realnosti.

Milan

pre 1 godinu

U današnjem svetu nije sigurno šta će se desiti do večeras a kamoli da će dotični postati najbolji svih vremena. Besposličari vole da prave takve "analize" i "projekcije".
(Bgd, 20. jul 2022 12:13)
nije sigurno ali je decko kapacitet za tako nesto

Goran

pre 1 godinu

Nikada igraci koji zablistaju kao vrlo mladi ne postaju ni priblizno najbolji svih vremena. Primeri su Beker, Lejton Hjuit, Majkl Cang. Novak je jedan od starijih igraca koju su dosli do broja 1 pa danas ima daleko najvise nedelja na prvom mestu.

Trash

pre 1 godinu

Talenat je samo 10% uspeha. Mnogo toga treba da se poklopi da bi neko mogao da bude najveći. Kao prvo mora da se sačuva povreda a već nekoliko puta je gubio mečeve zbog povreda. Boris Beker je sa 17 godina osvojio Vimbldon, bio je odličan igrač ali je ostao na 6 GSa. Sada je lestvica na 22GS a ići će možda i na 25+. Još neko vreme će Alkaraz morati da čeka na svoj prvi GS, na travi nema sta da traži pored Djokovica na šljaci pored Nadala dok igraju. Na betonu je strahovita konkurencije: Djokovic gde mu dozvole da igra, Medvedev, Siner, Zverev, Tsitsipas, Rubljov a bogami i Kirjos i sve opasniji Alijasim.

Darko

pre 1 godinu

Mnogim budućim generacijama će ući u glavu neverovatan broj rekorda koji su postavili trojica najboljih u istoriji. I biće im mnogo teško da dođu do 90+ titula u karijeri, 20+ Grand Slamova, 35+ mastersa i 350+ nedelja na čelu ATP liste.

Lukavi

pre 1 godinu

Moje misljenje je da mali ima sve sto treba da bi to postigao, stvarno ima u sebi kompletnu igru, fizicke predispozicije, sve... e sad da li ce uspeti da premasi ovu trojicu to je pitanje, i tu ima mnogo faktora, od povreda, do svoje psihe i glave, motivacije i konkurencije.

Cak i da ih premasi pitanje je kakvu ce konkurenciju imati pa ce se postavljati to pitanje kada se bude diskutovalo o najboljem svih vremena, posto su ova trojica konstantno morali da igraju izmedju sebe, plus jos par odlicnih igraca, kao sto je marej itd.

Ono sto niko ne zna trenutno je kakvi ce mu biti rivali. Otkud vi znate da sada nema recimo dvoje nekih klinaca od 14 godina koji ce budu mnogo bolji od njega.

Na kraju krajeva kada je federer dominirao 2005-2006, da li je iko mogao da pomisli da ce se pojaviti ne samo jedan, nego dva igraca koji ce biti uspesniji od njega?

Predo

pre 1 godinu

Neviđena budalaština. Pa to se ni jedan otac ovih tenisera nije usudio reći, a ima ih čudnih, da ne kažem ludih, videli ste. Dečko je fantastičan, ja sam oduševljen njegovim kretanjem, udarcima. Ali, uvjek ima ali, čak i ako bude zdrav, posvećen, ne bude imao privatnih problema, tenis napreduje, za dvije, tri godine pojavi se neki novi, još kavlitetniji klinac. Tako su mislili da će Federer i Nadal do kraja podeliti titule, a onda se pojavi treći i pokvari bromansu. Pa rekli su da će Đoković osvojiti 25 titula, pa dođe kovid. Znači, ni povreda, ni loša forma, nego principi, preko kojih ne može preći. Izgledalo je da Monika biti najbolja svih vremena, dođe Švabo sa nožem, Borga niko nije mogao dobiti, ali se on povuče sa 27. Jedino što možemo predvideti je da je sve nepredvidivo.

chupavi

pre 1 godinu

Mali ima talenta i to se vidi, ali sta ce uraditi od karijere zavisi samo od njega samog ali i od konkurencije.

Ovo sto rade mediji, koji stavljaju ogroman pritisak na negova pleca moze biti samo kontraproduktivno.

Chana

pre 1 godinu

Momak je super talentovan, ali davati ovakve prognoze a da ništa značajno nije osvojio, u najmanju ruku je neozbiljno.
Momak tek treba da osvoji GS br. 1, pa 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20. i 21. i da tek onda ukapira kako pravi G.O.A.T., čika Nole, nije stao na tom broju i da još mora da osvoji "x" GS-a, bude još "x" nedelja na vrhu ATP liste, itd.
Drugim rečima, MRKA KAPA, MALI...