Nova vest
Svet sporta 0

9.4.2024.

11:13

Vršac otvorio sezonu trejl trka

Vršac je prethodnog vikenda bio domaćin prve u nizu "Challenge race" trka u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Izvor: SRFS

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

Sjajna organizacija, izazovna staza koja je tražila maksimum od trkača, barem onih koji su želeli plasman na podijum i neoubičajeno toplo vreme za ovaj period godine obeležili su start lige pod okriljem Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Iako je prva trka bila u ravnom Banatu poznavaoci prilika u treil trčanju kažu da je staza bila veoma teška, možda i najteža od svih koje se nalaze u kalendaru SRFS, pošto je start i cilj bio kod Vršačke kule, najviše tačke Vojvodine.

Trku za prvo mesto u generalnom plasmanu poveli su Milivoje Jovović, koji je stazu dugu sedam kilometara pretrčao za 38 minuta i 23 sekunde i Milica Đorđević, kojoj je za pobedu bilo potrebno nešto malo manje od 55 minuta, njeno vreme bilo je 54,47.

Na pobedničkom podijumu bilo je još mesta za Jovana Denovića (39,02) i Miloša Mihajlova (40,15) u konkurenciji muškaraca, dok su kod žena iza Milice Đorđević u cilj ušle Sara Milenković, sa zaostatkom manjim od jednog minuta (55,32) a onda i trećeplasirana Danijela Markov (56,27).

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

Generalni sekretar Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije Dragan Tomašević bio je izuzetno zadovoljan dešavanjima pod Vršačke kule, gde je bio i start i cilj trke.

"Imali smo sve što je potrebno za dobar start sezone, dobro trasiranu stazu, kvalitetne i brze takmičare, lepo vreme, za razliku od prethodne godine kada je bila kiša i magla, sada je bio sunčan dan i dobar odziv trkača. Hvala našim partnerima iz Vršca, Opštini Vršac i Marku Rašiću, članu gradksog veća zaduženom za sport kao i našoj koleginici Radmili Mandić koji su odradili sjajan posao i možemo reći da je Vršac svake godine sve bolji i bolji i da postavlja ozbiljne zadatke organizatorima ostalih trka u okviru naše lige", rekao je Tomašević.

I ovoga puta, kao i prethodne godine, održana je društveno odgovorna "Trail cleaner" akcija čišćenja planinskih staza i šetališta u prirodi kod Vršačke kule, i to će biti praksa do kraja sezone trka u prirodi u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Dodajmo da će trka će još biti u Košutnjaku i to već za malo više od mesec dana, nakon toga u Novom Pazaru, Katićima, Mećavniku, na Goliji, Smederevu i na kraju na Zlatiboru i nakon toga ćemo dobiti pobednika "Challenge race" lige.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

EURO 2024

"Srbi su najbolji u branju malina"

Uticajni nemački list "Bild" objavio je zanimljiv tekst, gde je svaku selekciju od 24 koliko ih učestvuje na EURO, proglasio za šampione Evrope u neobičnim kategorijama.

Tanjug

10:38

29 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu