Nova vest
Svet sporta 0

3.4.2024.

14:05

Trejl trka u Vršcu prva od sedam u nizu "Challenge race" serijala

Narednog vikenda trkom u Vršcu kreće serijal trejl trka "Challenge race" u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Izvor: Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

Ovo je prva od sedam trka, liga počinje startom prve trke kod Vršačke kule, subota 6. aprli, i završava se u novembru na Zlatiboru, a u međuvremenu imaćemo ovakve manifestacije u Košutnjaku, Novom Pazaru, Katićima, na Goliji i Smederevu, gde će po prvi put biti održano jedno ovakvo takmičenje.

Vršački trejl biće održan po treći put, na izazovnom terenu u neposrednoj blizini grada, na Vršačkom bregu. Dužine je 9km, počinje i završava se kod Vršačke kule, organizator Savez za rekreaciju i fitnes Srbije na startu lige očekuje oko stotinu trkača koji će se boriti za vredne nagrade u Vršcu ali i za ukupan plasman u ligi "Challenge race".

"Ovo je prva od sedam trka, počinjemo u Vršcu i sezonu trejl trka završićemo na Zlatiboru. Očekujemo dobru trke, dobra vremena ali veliki broj takmičara koji će se oprobati u ovoj disciplini koja je sve više zastupljena među našim trkačima", rekao je Dragan Tomašević, predsednik Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

Prošle godine pobednici su bili Milan Ivanović (1.10,17) i Dragana Vidović koja je ubeljivo slavila sa vremenom 1.27,33.

Sastavni deo trke će biti "Trail cleaner" akcija, društveno odgovorna aktivnost koja podrazumeva čišćenje planinskih staza i šetališta u prirodi.

Prošle godine skupljeno je 11 džakova smeća i još dodatni kabasti otpad poput branika automobila ili usisivača.

"Za taj deo trke nije potrbena prijava, samo dobra volja i malo slobodnog vremena. Dođite i pridružite nam se u jednoj dobroj misiji koja će vam omogućiti da se bolje osećate i na fizičkom i na drštveno odgovornom planu", dodao je Dragan Tomašević.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu