Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.06.2010.

14:00

Rafik Hališ, budućnost 'pustinjskih lisica'

Rafik Hališ biće sa 23 godine na predstojećem Svetskom prvenstvu najmlađi prvotimac Alžira.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Hališ je rođen 2. septembra 1986. u Alžiru i igra na poziciji štopera, a karijeru je započeo u Husein-Deju, gde je igrao četiri godine, do 2008. Za razliku od svojih brojnih sunarodnika, karijeru je umesto u Francuskoj, gde su za njega bili zainteresovani Valensijen i Okser, nastavio u Portugalu, postavši član Benfike.

Ipak, Hališ nije imao priliku da debituje za ’orlove’ iz Lisabona pošto je odmah po prelasku u klub, prosleđen u Nasional iz Madeire na pozajmicu do kraja sezone. Krajem marta, debitovao je Nasional, a do kraja sezone zabeležio je dva nastupa kao starter. Po isteku pozajmice, ona je ipak produžena na još godinu dana, tako da je Hališ do današnjeg dana zabeležio ukupno 30 nastupa u portugalskoj ligi.

Bitno iskustvo na međunarodnoj sceni stekao je i na pet susreta Lige Evrope u kojima je čak uspeo i da se upiše u strelce, na meču sa Verderom.

Za nacionalni tim Alžira debitovao je u maju 2008. godine, kada je ušao u igru na meču sa Senegalom. Hališ je bio starter u odlučujućem meču sa Egiptom u baražu sa Svetsko prvenstvo posle koga su se Alžirci posle cele 24 godine vratili na Mundijal. Meču je prethodio napad huligana na autobus sa igračima Alžira, pa je Hališ ceo meč odigrao sa uvijenom glavom zbog posekotina koje je zadobio u napadu.

Tokom Afričkog Kupa Nacija, Hališ nije briljirao na pet susreta koliko je odigrao, ali s obzirom da ima samo 23 godine, sa pravom se može očekivati da će ovaj momak jednog dana biti stub odbrane ’pustinjskih lisica’.

Za nacionalni tim odigrao je 16 mečeva uz jedan postignut gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d