Nova vest
Rukomet 1

21.3.2024.

21:10

Rojević: Cilj je direktan plasman na EP

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Boris Rojević otkrio je kakav je cilj nacionalnog tima u narednom periodu.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

On je izjavio da je cilj njegove ekipe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2026. godine osvajanje jednog od prva dva mesta u grupi i direktan plasman na šampionat.

"Cilj nam je da u našoj grupi zauzmemo jedno od prva dva mesta i plasiramo se direktno na Evropsko prvenstvo", rekao je Rojević, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometaši Srbije će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2026. godine igrati u Grupi 4 sa Španijom, Italijom i Letonijom, odlučeno je danas žrebom u Luksemburgu.

"Kvalitet reprezentacije Španije je opšte poznat i oni su ujedno i najkvalitetnija ekipa iz prvog šešira, koju smo želeli da izbegnemo, ali smo svakako spremni da se borimo svim snagama sa njima, kao i sada u maju", rekao je Rojević.

Rojević je naveo da je Italija reprezentacija koja je u usponu.

"Prošle godine ih je Slovenija dobila jedva sa jednim golom razlike u baražu u Italiji i sigurno ih ne treba potceniti. Poslednji, ali ne manje važan, rival nam je Letonija koja je jedna od najlošijih ekipa u kvalifikacijama i svakako autsajder u grupi", rekao je selektor Srbije.

Utakmice kvalifikacije će biti na programu od novembra ove godine do maja 2025. godine, a šansu da se nađu na evropskoj rukometnoj smotri dobiće po dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane.

Evropsko prvenstvo 2026. godine će se igrati u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve