Nova vest
Rukomet 9

7.4.2024.

19:26

Rukometašice Srbije obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo

Najbolje rukometašice Srbije plasirale su se na Evropsko prvenstvo pobedom nad Turskom 30:22 (14:10) u odlučujućoj utakmici grupe 6 kvalifikacija.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
Starsport

Izabranice Uroša Bregara tako su grupu završile na drugom mestu što im je donelo automatsku kvalifikaciju na kontinentalni šampionat koji će se održati ove godine u suorganizaciji Austrije, Švajcarske i Mađarske od 28. novembra do 15. decembra.

Iz iste grupe direktan plasman obezbedila je i Crna Gora koja je kvalifikacije završila sa svih šest pobeda.

Turska će kao trećeplasirana čekati kraj kvalifikacija u svim grupama i nadati se da će kao jedna od dve najbolje drugoplasirane proći na Evropsko prvenstvo.

Bugarke su grupu završile kao poslednje, sa svih šest poraza.

Starsport

U krcatoj "Kristalnoj" hali u Zrenjaninu srpske rukometašice, kao što i rezultat govori, nadvisile su rivalke i potpuno zasluženo idu na završni turnir.

Od starta su naše devojke nametnule svoj ritam u oba pravca, na golu je briljirala Risović (8 odbrana), a razlika je rasla iz minuta u minut. 

Povela je Srbija 3:0, bilo je i 5:2, potom imala kratkotrajnu krizu kada su Turkinje prišle na 6:5 ali sve potom je proteklo u znaku dominacije naših devojaka.

Najveće vođsvo Srbije u prvom poluvremenu, u tri navrata, iznosilo je pet razlike.

Drugo poluvreme donelo je još bolju, još sigurniju, precizniju i dominantniju partiju Bregarovih izabranica.

Nastavile su u istom ritmu pa su brzo došle i do maksimalnih osam golova prednosti koje je bilo na snazi u nekoliko navrata. Slavlje je počelo mnogo pre završetka utakmice. Svima, pa i Turkinjama, je bilo jasno da samo jedan ishod dolazi u obzir.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Janjušević sa sedam golova, šest je dala Radević (bez promašaja), a pet Radosavljević.
 

Podeli:

Komentari 9

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu