Nova vest
Tenis

Subota, 10.06.2023.

20:00

Švjontek posle titule: Bila sam iznenađena

Poljska teniserka Iga Švjontek rekla je da je srećna zbog pobede protiv Čehinje Karoline Muhove i treće titule na Rolan Garosu.

Izvor: SN

Autor: SN

Švjontek posle titule: Bila sam iznenađena
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

"Čestitam Karolini, članovi mog tima i ja smo znali, otkako smo prvi put igrale jedna protiv druge, da ćemo igrati teške mečeve, teška finala. Bila sam iznenađena njenom raznovrsnom igrom na terenu i nadam se da ćemo igrati u još mnogo finala", rekla je Švjontek posle meča.

Švjontek je odbranila titulu na Rolan Garosu pošto je pobedila Muhovu sa 6:2, 5:7, 6:4.

"Ne bih bila ovde bez mog tima, žao mi je što sam bila takav davež. Pokušaću da budem bolja, znam da ovaj turnir nije bio lak, nekoliko nedelja smo igrali bez pauze, teško je i zaista sam srećna što smo sada zadovoljni i što možemo da slavimo. Hvala i mojoj porodici, mnogi su došli iz Poljske, zaista osećam tu ljubav", navela je ona.

Švjontek sada ima tri titule na Rolan Garosu, ukupno četiri grend slem trofeja, nakon što je prošle godine trijumfovala i na Ju Es openu.

"Znam da to govorim svake godine, ali ne radi se o igri, zaista volim da budem ovde, to je moj omiljeni turnir i hvala svima u organizaciji što ga pravite dobrim za nas igrače, uvek je zadovoljstvo vratiti se i dati 100 odsto", dodala je Švjontek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve