Nova vest
Tenis

Petak, 09.06.2023.

23:15

"Novak, heroj obučen u odelo negativca"

Džon Milman, australijski teniser, oduševljen je pobedom Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia/:Laurent VU/SIPA

Posle Novakovog plasmana u 34. grend slem finale, Milman je u svojoj kolumni izneo niz komplimenata na račun igre Đokovića.

"Kao svaki dobar film sa superherojem i sportu su potrebni heroji i negativci. I tenis nije izuzetak. U poslednjih 15 godina, Rodžer i Rafa naši ratnici, oduševljavali su publiku. Ali da bi ova priča funkcionisala, bio nam je potreban antiheroj jednakog sjaja. I pojavio se Novak Đoković. Verovatno najveći igrač koji se ikad pojavio, neverovatno je da se o njegovom karakteru više priče nego o sposobnostima na terenu. On je onaj koji redefiniše barijeru godina u našem sportu, a opet, naslovi se fokusiraju na njegove poglede o vakcinaciji", piše Milman.

Australijanac je dodao i da je Novak taj koji će uvek dizati prašinu, šta god da uradi.

"Novak će uvek dovoditi do podela. On svakako kima jaka uverenja i nepromenjive principe sa kojim se mnogi ne slažu. Za neke uvek će biti neko za kog se nadaju da neće uspeti. Verujem da će vremenom mnogi ljudi shvatiti što njegove kolege znaju već sada da je Novak heroj obučen u odelo negativca. I to je tačno ono što je našem sportu bilo potrebno", zaključio je Milman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve