Nova vest
Tenis

Sreda, 31.05.2023.

10:20

"Đokovićeva poruka je militantna i vrlo politička"

Francuska ministarka sporta ocenila je kao neprikladnu, "militantnu i vrlo političku" poruku Novaka Đokovića napisanu posle meča na Rolan Garosu.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Đoković je posle pobede u prvom kolu u Parizu na kameru napisao "Kosovo srce Srbije! Stop nasilju!"

Na pitanje novinara, ministarka Ameli Udea-Kastera (Amelie Oudea-Castera) rekla je to "nije prikladno" i da "ne treba da se to ponovi".

Ona je rekla da je poruka "militantna" i "vrlo politička".

Ministarka je rekla da je direktorka turnira razgovarala sa njim i njegovim timom i navela princip "neutralnosti terena".

Upitna da komentariše izraze političkih stavova tokom ovog grend slem turnira, kao što su izjave ukrajinskih sportista od početka ruske invazije njihove zemlje ministarka je istakla da ne stavlja "dve teme u isti plan".

"Kada se šalju poruke koje su odbrana ljudskih prava, poruke koje približavaju ljude oko univerzalnih vrednosti, jedan sportista je slobodan da ih upućuje", rekla je Udea-Kastera.

Ona je rekla da ono što se događa Ukrajincima i Ukrajinkama na turniru "jako tužno, jako teško". ;

"Možemo razumeti iako bismo voleli da uvek bude fer-plej do kraja i stiske ruke, tu postoji tuga i to poštujem", dodala je ministarka.

Ukrajinka Marta Kostjuk nije se posle u nedelju pozdravila sa Beloruskinjom Arinom Sabalenkom posle njihovog meča, zbog čega je dobila zvižduke publike na Rolan Garosu u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d