Vesti - Roland Garros 2023 -

Đoković: Jako me boli šta se događa na Kosovu VIDEO

Srpski tenser Novak Đoković govorio je o svom potezu i poruci koju je poslao posle pobede protiv Amerikanca Aleksandra Kovačevića.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Treći nosilac je posle dva i po sata igre bio bolji od 114. tenisera sveta, Amerikanca srpskog porekla 6:3, 6:2, 7:6 i plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa.

Posle pobede je prema tradiciji ispisao poruku na kameri, koja je glasila "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju".

"Mislim da jesam. Nisam političar i nemam nameru da ulazim u političke debate. Osetljiva je tema i naravno da me jako boli šta se događa na Kosovu. Naši ljudi su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo. Osećam odgovornost kao javna ličnost. Kao i sin čoveka koji je rođen na Kosovu osećam i dodatnu odgovornost da iskažem podršku narodu i Srbiji. Mnogi ne znaju šta budućnost donosi za Kosovo i srpski narod i vrlo je bintno pokazati slogu i podršku u ovakvim situacijama. Ne znam šta će biti", rekao je Novak.

"Bilo je dosta primedbi na društvenim mrežama od strane stranih novinara. Ne znam da li će me kazniti. Nemam zadrške, ponovio bih isto. Ja sam protiv ratova, nasilja, konflikta i to sam uvek iskazivao u javnosti. I naravno da imam saosećanje za sve ljude, ali prosto ova situacija sa Kosovom je presedan u internacionalnom pravu i povelji UN. Znamo šta se dogodilo ,znamo svi za rezoluciju 1244. Jako mi je žao da smo u situaciji koja je nezavidna za nas. Kosovo je naše ognjište, uporište, središte najvažnijih događaja za našu državu. Najveća bitka se tamo desila, najvažniji manastiri su tamo. Mnogo razloga ima zašto sam to napisao na kameri", poručio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.