Nova vest
Tenis

Nedelja, 05.06.2022.

17:59

Đoković i Soderling i dalje jedini na Nadalovoj "crnoj listi"

Španski teniser Rafael Nadal po 14. put u karijeri je osvojio titulu na Rolan Garosu, te ne čudi da je malo onih koji mogu da kažu da su ga pobedili u Parizu.

Izvor:

Autor:

Đoković i Soderling i dalje jedini na Nadalovoj
Foto: Profimedia/Victor Joly/DPPI/LiveMedia.

Tačnije, od 115 mečeva koliko je odigrao u francuskoj prestonici izgubio je samo tri. Dva od ta tri poraza mu je naneo Novak Đoković, dok je drugi teniser na toj listi Robin Soderling.

Nadal je sa 36 godina i dva dana postao najstariji osvajač Rolan Garosa od osnivanja turnira 1925. Pored toga, po prvi put u karijeri je osvojio Australijan open i Rolan Garos u istoj sezoni, dok je po treći put vezao dva Gren slema. Ranije je to uradio 2008. i 2010. kada je osvojio čak tri Grend slema u nizu (Rolan Garos, Vimbldon, US open).

Ovo je bila njegova 63. titula na šljaci i ima 14 više od prvog pratioca. Među teniserima sa najmanje osam finala na Grend slemovima, ispred Nadala po procentima pobeda je samo Pit Sampras (77,8 vs 73,3 odsto).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve