Nova vest
Tenis

Nedelja, 05.06.2022.

12:58

Moja o Nadalu: Nije se pripremao za Australiju, a za Rolan Garos – još manje!

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, veruje da bi pobeda u ovogodišnjem finalu Rolan Garosa bila najveća u karijeri španskog tenisera.

Izvor: LN

Autor: LN

Moja o Nadalu: Nije se pripremao za Australiju, a za Rolan Garos – još manje!
Foto: Profimedia

Nadal se od 15 časova na terenu "Filip Šatrije" sastaje sa Kasperom Rudom, gde će se boriti za 14. titulu Rolan Garosa u karijeri.

"Ako pobedi, moje mišljenje je da će to biti titula za koju bi trebalo da dobije najveće priznanje. Slično sam mislio i kada je osvojio Australiju ranije ove godine. Obe te titule su na samom vrhu. Pripreme za Australiju nisu postojale, a ovde su bile još kraće!", rekao je Moja za "Ekip" i dodao:

"Ali, ovo je šljaka, ovo je Rolan Garos i sa Rafom je tu sve moguće. Ako pobedi, ovu titulu bih, možda, stavio ispred Australijan opena".

Rafa je 13 puta osvojio Rolan Garos, a Grend slem titulu ukupno 21 put, po čemu je najbolji u istoriji.

Pobedom u finalu protiv Ruda (nedelja, 15.00) bi dodatno povećao prednost nad Federerom i Đokovićem, koji imaju po 20 slemova, te došao na 2/2 na najvećim turnirima u 2022. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve