Nova vest
Tenis

Subota, 04.06.2022.

09:50

Đoković ide na Vimbldon – tu je i Nadal, bez Federera nakon 23 godine

Prvi reket sveta Novak Đoković nalazi se na spisku prijavljenih učesnika za Vimbldon.

Izvor:

Autor:

Đoković ide na Vimbldon – tu je i Nadal, bez Federera nakon 23 godine
EPA/Martin Divisek

Srpski as će u Londonu braniti samo trofej, ali ne i bodove iz prošle godine. Neće biti ruskih i beloruskih tenisera, a ni bodovanja. Doduše, skidaće se bodovi od prošle godine što svakako ne odgovara Đokoviću.

Pored njega, na listi je i Rafael Nadal za kog je "Marka" juče prenela navode da će posle Rolan Garosa napraviti pauzu kako bi se oporavio. Nije isključeno da će naknadno odustati, a tu su još i njegov rival u finalu Otvorenog prvenstva u Francuskoj Kasper Rud, Aleksandar Zverev (koga najverovatnije nećemo gledati nakon povrede u polufinalu u Parizu), Stefanos Cicipas, Karlos Alkaras, Feliks Ože-Alijasim, Mateo Beretini i Kameron Nori između ostalih. Na spisku nema Rodžera Federera, što će biti prvi put posle 23 godine da propušta ovaj Grend slem.

Boje Srbije će pored Đokovića braniti Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović.

Kada je u pitanju konkurencija teniserki, na spisku za sada nisu sestre Venus i Serena Vilijams koje su trofej Vimbldona osvajale 12 puta.

Nema ni Lejle Fernades koja je doživela povredu stopala na Rolan Garosa, ali su tu obe finalistkinje u Parizu – Iga Švjontek i Koko Gof.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve