Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.06.2022.

10:34

Nadal igra zahvaljujući rizičnom tretmanu

Španski novinar Anhel Garsija tvrdi da Rafael Nadal neće igrati posle Rolan Garosa, bar ne preostala dva ovogodišnja Grend slema.

Izvor: B92

Autor:B92

Nadal igra zahvaljujući rizičnom tretmanu
Foto: Profimedia

Garsija je za radio "COPE" istakao i da bi "Bik s Majorke" mogao da okonča karijeru ukoliko ne pronađe rešenje za povredu stopala.

Nadal se nedavno vratio na teren posle višenedeljnog odsustva zbog povrede noge, ali na Rolan Garosu ipak deluje nezaustavljivo.

U međuvremenu je savladao i prošlogodišnjeg šampiona, najboljeg tenisera sveta i svoj najvećeg rivala Novaka Đokovića u četiri seta.

Nadal je zbog povrede na Rolan Garos poveo svog ličnog doktora koji je očigledno pronašao način kako da Španac igra na vrhunskom nivou, ali je to izgleda samo privremeno rešenje.

Pomenuti novinar tvrdi da je u pitanju rizičan tretman i da je Nadal potpuno anestezirao nogu, što mu je omogućilo da igra ove dve nedelje.

Kako je objasnio Garsija, kost u Nadalovom stopalu ima nekrozu i praktično umire i Nadal će prestati da igra dok ne pronađe pravo rešenje.

Garsija tvrdi da to može da bude mesec dana, šest meseci, ili da Nadala više nikada ne vidimo na terenu.

Španski novinar na kraju ističe da Nadala gotovo sigurno nećemo videti na Vimbldonu (27. juna – 10. jula), a da je malo verovatno i da će se pojaviti na US openu u septembru.

Nadal će u petak igrati protiv Aleksandera Zvereva u polufinalu Rolan Garosa, gde se bori za svoju 14. titulu, a 22. Grend slem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve